Podkręcałem za pomocą CCC ale niezbyt ostrożnie i po dojściu do 955 na rdzeniu i 1320 na pamięciach dostał nagłej zwiechy. Niestety beztrosko zaakceptowałem te ustawienia bo tempy przy wentylu na 100% były względnie niskie 60C.
Restart nic nie dawał, bo zawsze kiedy włączało się CCC ponownie zaliczał zwiechę. Włączyłem tryb awaryjny i ręcznie usunąłem mu wszystko co miało cokolwiek wspólnego z ATI i wywaliłem z urządzeń kartę graficzną.
Po ponownym uruchomieniu nie miał sterowników i wyglądało, że będzie ok. Zainstalowałem Display driver 10.2 i później CCC 10.2 pl. No i zadziałało, gry chodzą, GPUZ pokazuje def 850/1200. Tylko w żaden sposób nie mogę odpalić CCC. Wtedy nie udało mi się usunąć dwóch małych pliczków bo cały czas były używane.
"C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\
atiacm64.dll
atiamplk.dll"
Czy to one blokują ponowną instalacje CCC? Usunąć CCC z panelu sterownia nie mogłem ani wcześniej bo był tryb awaryjny, ani teraz. O ups, sprawdzam, i nawet się da usunąć. Zaraz zobaczę co dalej?
Skutecznie usunął te dwa pliczki. Wywalił w ogóle sterownik. Zakończ. OK
No i uwaga!
Po ponownym zainstalowaniu sterów wszystko OK. Dograłem więc CCC i znowu ta sama zwiecha i wentyl tak jak go podkręciłem wcześniej włączył się na 100%.'
Wie ktoś gdzie się zapisują ustawienia CCC (win7 64 bit)? Bo w katalogu na pewno nie.
Użytkownik maxymili edytował ten post 13 marzec 2010 - 13:20

Logowanie
Dodaj odpowiedź