Nie moge ustawic swojego x-fi do wypuszczenia sygnalu digital do ampa
Zatrzymalem sie na opcji "flexijack mode" ktora jest po prostu nieaktywna.
Co robie nie tak?
Kabelek digital napewno sprawny - przy audigy nie mialem zadnego problemu.
Jak zmusic gamera do wspolpracy z ampem poprzez to wyjscie?
Pomozcie bo bladze juz ze 3 godziny
Acha - kombinuje pod Windows XP + najnowsze sterowniki wiec powinno dzialac podobno...
Użytkownik Korkodyl edytował ten post 30 styczeń 2008 - 19:30
Dobra - sprawa jasna.
X-Fi Gamer NIE POSIADA BEZPOSREDNIEGO WYJSCIA ktorym mozna wypuscic sygnal cyfrowy do amplitunera.
Zeby mozna bylo to zrobic potrzebny jest dodatkowy panel...
Ale kanal
Użytkownik Korkodyl dnia 1 lut 2008, 20:50 napisał
Dobra - sprawa jasna.
X-Fi Gamer NIE POSIADA BEZPOSREDNIEGO WYJSCIA ktorym mozna wypuscic sygnal cyfrowy do amplitunera.
Zeby mozna bylo to zrobic potrzebny jest dodatkowy panel...
Ale kanal
ja mam podobny problem tylko że mam x-fi music i też nie potrafie puścić na cyfrowe mam logitechy z-5500. problem będzie w tym samym?
W sumie to by sie zgadzalo. W moim gamerze flexijack jest optykiem i swieci. Po puszczeniu DTS pojawia mi sie informacja kolo zegarka ze sygnal jest wypuszczany. Jak znajde przejsciowke optyka na jacka to przetestuje.
przecież na gamer dwa piny z pinow oznaczonych jako spdif io służą jako coaxial, wystarczy przelotkę sobie zrobić z 2pin na chinch i podłączyć pod to coaxial i idzie 5.1 no problem na wzmacniacz. właściwie to gamer pod tym względem lepszy od XTREME music itp. bo jak widać ma i optyk i coaxial, i jeszcze jak się tam podepnie to flexijack pozostaje wolny...
FOTKA na dowód (jeśli dobrze pamiętam to te dwa piny służą za wyjście SPDIF właśnie)...