poszukuje plecaczka na nx8220 (355x259x28). zalezy mi na stonowanym wygladzie, czyli mozliwosc zalozenia do garnituru,marynarki itp., a takze na tym by byl w miare mozliwosci niewielki,tzn nie wygladal jakbym w nim 19" przenosil jedyne co ciekawego znalazlem to samsonite sahora,ale tu z kolei cena troche przeraza i szukam czegos ewentualnie tanszego
cn600 jest nice,ale wyglada mi na zdjeciach na cos czego raczej do marynarki nie zaloze, inna opcja to czarna wersja plecaka z allegro, ale jakos nie za bardzo mi to podchodzi...
jakies inne propozycje? promocje samsonite czy cos?
A czemu do marnarki nie??
Ja ostatnio na egzaminy go brałem, widziałem jeszcze kilka osób z tym plecakiem na uczelni. Czarny, żadnych świecidełek nie ma, w sam raz.
A czemu do marnarki nie??
Ja ostatnio na egzaminy go brałem, widziałem jeszcze kilka osób z tym plecakiem na uczelni. Czarny, żadnych świecidełek nie ma, w sam raz.
studentowi wszystko ujdzie po prostu nie jestem przekonany prawda jest,ze nie widzialem go na zywo, opieram sie na zdjeciach.
nie zmienia to faktu,ze sahora bardziej mi odpowiada...tylko ta cena ;)no i nie wiem czy do wersji small zmiescilbym lapka. za duzo to nie ma informacji na stronie samsonite
Zamówiłem własnietaki plecaczek, ma być w poniedziałek. Lepiej żeby lapek miał troche miejsca dla siebie
Jest tylko 4 cm dłuższy od cn600, a pozatym ma jakieś bajery typu pokrowiec. NO ale w sumie prawie 2 razy droższy. Jak dostane i przetestuje to coś napisze.
Pozdro
Ja od wczoraj mam cn600 i acer 4102 wchodzi bez bolu. Miesci sie w sam raz Co do pasowania do garnituru... Wg mnie jak najbardziej. Dzis bralem do roboty i bardzo ładnie mi pasował
Użytkownik menic edytował ten post 18 luty 2006 - 00:11
Użytkownik tomcio_wroc dnia 26 Sty 2006, 20:23 napisał
ja sie tylko wlacze i polece uzytkownikom ten model targusa dostepny w vobisie w zestawie z myszka za 199... brak tego w opisie na stronie ale w zestawie jest tez solidne etui na laptopa zapinane na rzep. i plecak wbrew opisowi jest tez to laptopow 15,4" attachment
wszedlem w jego posiadanie, nawet fajny i moj wiekowy laptop nawet wchodzi do tego pokrowca.
Zamówiłem własnietaki plecaczek, ma być w poniedziałek. Lepiej żeby lapek miał troche miejsca dla siebie
Jest tylko 4 cm dłuższy od cn600, a pozatym ma jakieś bajery typu pokrowiec. NO ale w sumie prawie 2 razy droższy. Jak dostane i przetestuje to coś napisze.
Pozdro
Mam ten plecak (bede wystawial na Allegro bo Sagerka juz brak ) i powiem Ci ze bedziesz zadowolony i to bardzo - strasznie wygodny i pojemny i troche bajerow tez ma (chowana powloka przeciwdeszczowa czy pas biodrowy).
Jakość wykonania bardzo mnie zaskoczyła. Po prostu nie mogę się do niczego przyczepić. Jest lepszy niż mogłem przypuszczać. Pasuje idealnie (szyty na miare - podawałem wymiary lapka co do mm). Wewnątrz delikatny welur. Wszytkie szwy zabezpieczone tzw. ryglami - też miekkimi - laptop nie ma szansy sie zarysować. Pianka na ściankach ma budzącą zaufanie grubość. Nawet żadna nitka nie wystaje .
To może brzmieć jak reklama ale coż jestem bardzo zadowolony i nie wierzę zeby dało się znałeźć coś lepszego za 35zł + koszty przesyłki. Polecam wszystkim którzy nie chcą się afiszować markowymi plecaczkami
A ja dorzuce swoje slowa, bo zanim kupilem nosidelko do mojego nx6110 hp, nie widzialem w tym temacie opisu. Ja zakupilem oryginalny plecak HP Sportsbag, 150 zeta, noweczka, w wielkim kartonowym pudle HP. Plecak dosyc duzy, porzadnie wykonany, 2 duze komory, jedna na lapciaka, zasilacz i tak dalej, do drugiej spokojnie mozna wladowac ksiazki, oddychajace plecy, mnostwo komorek, przegrodeczek, bo obu stronach wyjscie na kabel od mp3 czy cokolwiek, dodatkowo sciagane miejsce na komorke. Wygodne, pojemne, tanie. Jezeli mialem kupic torbe za 100, a plecak za 150 firmowy, w ktorym miesci sie lapciak, ksiazki na uczelnie, zasilacz i inne rzeczy to jestem w pelni zadowolony
Jak ktoś szuka torby na 17" to polecam http://www.targus.co....asp?sku=TCG417 Użytkuję już od roku i torba sprawuje się perfekcyjnie. Masa przegródek, kieszonek na dokumenty, i innych bajerów, przy czym torba ma dosyć kompaktowe wymiary. Nawet pokrowiec na komórkę jest .
a ja szukalem czegos co zmiesci mojego lapka i jednoczesnie nie bedzie za duze(jak cn600). mialem kupic samsonite saho,ale small byl za maly,a basic troche juz za drogi. dorwalem u siebie w miescie plecaczek firmy puccini. wykonanie super,wyglada na bardzo wytrzymaly,kieszen na dokumenty,kieszen na akcesoria z 2 przegrodami z siatka w srodku. jak dorwe kiedys aparat to wrzuce zdjecia. jest dosc szeroki,ale bardzo wygodnie sie go nosi. do tego 2 lata gwarancji i wyglad bardziej elegancki niz cn600. minusy: kieszen na lapka nie jest zakonczona od dolu,czyli warto jakos bardziej spod zabezpieczyc. brak klodeczki w zestawie ) cena: 140 zl
Chciałbym się spytać osób posiadających plecak Targus BackPack CN600 czy zmieści sie w nim Asus B002 o wymiarach 354 x 284 x 35.2
, wiadomo nie chodzi by zmieścił sie na siłem tylko normalnie. Czy może lepiej był by Targus BackPack TSB212.
Pomóżcie bo nie wiem czy kupywać,(sklep internetowy) podoba mi się CN600 tylko problem jest że moj laptop jest o 2,4 cm za duzy :/
Chciałbym się spytać osób posiadających plecak Targus BackPack CN600 czy zmieści sie w nim Asus B002 o wymiarach 354 x 284 x 35.2
, wiadomo nie chodzi by zmieścił sie na siłem tylko normalnie. Czy może lepiej był by Targus BackPack TSB212.
Pomóżcie bo nie wiem czy kupywać,(sklep internetowy) podoba mi się CN600 tylko problem jest że moj laptop jest o 2,4 cm za duzy :/
nie chcę mi się szukać rozmiarów mojego lapa - poszukaj sobie na necie i porównaj, ale mogę powiedzieć, że wchodzi na styk, jeżeli jest mniejszy to 2,5cm więcej wsadzić będzie ciężko
Użytkownik kucyk edytował ten post 30 marzec 2006 - 20:40
Z tego co znalazłem to Twoj ma wymiary 364 (szer) x 279 (gł) x 33.9/38.9 (wys) mm wychodzilo by że mój jest o 1cm krótszy, to mam rozumieć że wejdzie ? zamknie się ? a co z szerokością przegrody, bo teraz zauważyłem że mój ma 284mm niby o 4mm przekracza norme ale czy wejdzie ??
Szybka odpowiedź:
Plecak bierzesz na plecy i masz wolne ręce. Poza tym jest wygodniejszy.
Torba zajmuje jedną rękę, jest mniej pojemna, może powodować dyskomfort i z powodu nierównomiernego obciążenia kręgosłupa może doprowadzić do skrzywienia go.
Plecak ma rączkę, po której uchwyceniu, może pełnić funkcję torby (biorąc pod uwagę zachowanie w warunkach polowych).
Użytkownik _OskaR edytował ten post 03 kwiecień 2006 - 12:30
macie jakies ciekawe propozycje na 12". mam optimusa m200 i szukam jakiegos plecaczka, ktory bedzie mial miejsce na cale okablowanie, zasilacz, mysze, kieszen na dokumenty, dlugopisy itp. czyli plecak ogolnouzytkowy z kieszenia na lapka.
Ma ktos moze KLB15? Jestem ciekaw jak wyglada ten plecaczek na zywo. Na niektorych zdjeciach sprawia wrazenie bardzo plytkiego.Ciekaw tez jestem miejsca na ksiazki/zeszyty (czy jest to jakos sensownie rozwiazane). Student czasami musi wziac jakies papierki na uczelnie
ja dostalem ze swoim lapkiem bardzo solidna torbe firmy vobis (tam tez kupowalem swojego kompa) w sumie to bylem pod wrazeniem jakosci wykonania, bo wiele sie nasluchalem o obsludze klienta w tej firmie itd, jednak jesli chodzi o ten konkretny produkt to nie mam mu nic do zarzucenia. jest to identyczna torba jak Torba do Notebooka VOBIS V410 Business 2070 na http://vobis.pl/ tyle, ze zamiast tej plastikowej wysuwanej raczki posiada pasek na ramie. moja jest w stanie idealnym zmiesci wszystko do 15,4", praktycznie lezala w szafie.
edytowalem posta - ogloszenia to w dziale gielda zamieszc zamieszczamy...
fipa
Użytkownik fipa edytował ten post 07 kwiecień 2006 - 17:52
Ma ktos moze KLB15? Jestem ciekaw jak wyglada ten plecaczek na zywo. Na niektorych zdjeciach sprawia wrazenie bardzo plytkiego.Ciekaw tez jestem miejsca na ksiazki/zeszyty (czy jest to jakos sensownie rozwiazane). Student czasami musi wziac jakies papierki na uczelnie
KLB jest u mnie we wrocku w media markt....przyznam ze jest super. malo bajerowych przegrudek...ale a to jaki material BA. marzenie
Tak dorzucę od siebie kilka spostrzeżeń dotyczących toreb i plecaka. Pracuję w firmie komputerowej i sporo ludzi ma torby a kilka plecaki to netebooków. Po pierwsze Samsonite jest GENIALNY. Po drugie reszta chciałaby chociaż móv dorównać jakości (wykonanie karabińczyków, szycie, wykończenie, trwałość i wszystko inne). Samsonite ma dwa problemy pierwszy to cena niestety jakość kosztuje ale ceny sa w miare rozsądne, drugi problem to bardzo klasyczne modele. Tu nic nie swieci, nie szokuje. Po prostu przemyślane rozwiązania. A teraz konkrety. Wszystkie rączki pokryte skóropodobną tkaniną wcześniej czy później pękają. Większość tańszej konkurecji ma wiele mało przemyślanych rozwiązań (bo niby 100 kieszonek jest lepsze niż jedna zamykana na zasilacz). Plecak Sohora jest takim plecakiem, który pasuje do garnituru i t-Shirta. Zaskakuje pojemnościa i przemyślanymi patentami (breloczek do kluczy np). Sam mam 2 torby samsonite i jeden plecak. Po zakupie kilku mniej udanych toreb obecnie już kilka osób kupiło za moją namową samsonite. To naprawdę opakowanie na lata. Biednego nie stań na tandetę więc kupuje dobre rzeczy.
przetestowalem swoj plecak http://www.allegro.p...wy_gratis_.html
na wytrzymałosc szwów tzn. przenosilem w nim 15 flaszek wodki przez granice, zużycie zerowe