Surface IPB Skin By Skinbox

PurePC.pl - Forum Dyskusyjne: HP PSC 750 "scaner failure" - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Skocz do zawartości

Ukryj wiadomość Pokaż wiadomość

Witamy na forum PurePC

Załóż swoje konto by móc tworzyć nowe tematy, odpowiadać na istniejące, komunikować się ze znajomymi, korzystać z nowych skórek i usunąć część reklam!

Del.ico.us Śledzik Blip Twitter Google Buzz Facebook Google Wykop
Strona 1 z 1

HP PSC 750 "scaner failure"

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   toart 

• Początkujący uczestnik
  • Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 14-marzec 04

Napisano 11 kwiecień 2004 - 04:03

Mam HP PSC 750 , od niedawna pojawił się komunikat "scaner failure" na wyświetlaczu - skaner nie moze sie skalibrowac przez co nie dziala.
Jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mongothealien 

• Uczestnik
  • Grupa Stały użytkownik
  • Rejestracja 22-lipiec 02

Napisano 11 kwiecień 2004 - 06:08

przeinstaluj systen, zainstaluj ponownie hapeka (z wyjętym usb oczywiście) - jezeli to nic nie da - widzę jedynie serwis...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   toart 

• Początkujący uczestnik
  • Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 14-marzec 04

Napisano 11 kwiecień 2004 - 08:09

Przeinstalowanie nie ma wplywu ( tez robilem ) to urzadzenie potrafi pracowac bez komputera.
Serwis - gwarancja minela, w sklepiku gdzie kupilem rozlozyli serwisanci rece...
z tego co slyszalem to wiecej osob ma z tym problem - moze ktos jednak wie co i jak
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   sleeva 

• Początkujący uczestnik
  • Grupa Użytkownik
  • Rejestracja 08-luty 06

Napisano 08 luty 2006 - 10:34

Wyświetl postUżytkownik toart dnia 11 Kwi 2004, 04:03 napisał

Mam HP PSC 750 , od niedawna pojawił się komunikat "scaner failure" na wyświetlaczu - skaner nie moze sie skalibrowac przez co nie dziala.
Jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?

bardzo duzo ludzi ma ten problem. ja tez :)
serwisy hp ponoc naprawiaja te usterke za jedyne 680pln, jakis serwis w krakowie za 280 ;/

a mi pomoglo rozwiazanie z jednego z zachodnich for:

niestety musisz rozkrecic skaner, zdjac gore z szyba i dostac sie do ruchomej glowicy z lampa i lustrami.
na niej widac dwa kwadratowe otwory. uzywajac srubokrecika zdjac czarny wierzch z glowicy. przeczyscic lustra i NIE ZAKLADAJAC Z POWROTEM tego plastiku skrecic skaner. u mnie dziala jak marzenie.

co prawda mam inny problem - sterownik twain sie skrewil i reinstalacja sterow nie pomogla, ale skaner dziala jako standalone i przez oprogramowanie hp
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   domeryk 

• Uczestnik
  • Grupa Stały użytkownik
  • Rejestracja 22-styczeń 04

Napisano 22 luty 2008 - 23:59

Wyświetl postUżytkownik sleeva dnia 8 lut 2006, 10:34 napisał

bardzo duzo ludzi ma ten problem. ja tez :)
serwisy hp ponoc naprawiaja te usterke za jedyne 680pln, jakis serwis w krakowie za 280 ;/

a mi pomoglo rozwiazanie z jednego z zachodnich for:

niestety musisz rozkrecic skaner, zdjac gore z szyba i dostac sie do ruchomej glowicy z lampa i lustrami.
na niej widac dwa kwadratowe otwory. uzywajac srubokrecika zdjac czarny wierzch z glowicy. przeczyscic lustra i NIE ZAKLADAJAC Z POWROTEM tego plastiku skrecic skaner. u mnie dziala jak marzenie.

co prawda mam inny problem - sterownik twain sie skrewil i reinstalacja sterow nie pomogla, ale skaner dziala jako standalone i przez oprogramowanie hp
Problem który polega na tym miałem tak jak by zablokowany scanner pisze mi napis „ Scanner failure. Turn power off and on again „ szczerze nie wiedziałem czy on się uszkodził czy coś z nim nie tak pobierając ze strony wyszukiwarce google sterowniki odpowiednie pod windowsa Xp sp2 i chodziło wszystko okey instalując rożne sterowniki jednen z nich pozwolił na pełną prace urzadzenia do czasu gdy przeinstalowałem windowsa w tym momencie tylko drukuje i nie kopiuje ani skanuje ponieważ mruga na przemian dioda czerwona z zielona i jest ten napis , nie mogę znaleść w necie tych sterowników sterowniki które pobrałem o nazwie a1403_05_enu_xp , oj161en , rw2_021_w02_enu żadne z tych sterowników to nie były wykrywa mi Hp DSC Series 700 zamiast 750 skąd mogę pobrać sterowniki jeszcze, już w google wszystko przeszukałem nie pamietam skąd tamte sciagłem płytki nie posiadam jak jeszcze zrobić aby znikł komunikat Scanner failure. Turn power off and on again ?? Instalacją sterownikow i oprogramowania pod Win 2003 Server do wielofunkcyjnego urzadzenia HP PSC 750 nie skutkuje.
Płyte dla 98/ME/2000 oraz inną dla XP odrzuca. Pan z pomocy online napisał mi coś takiego : "(...) Bardzo nam przykro ale instalacja urządzeń wielofunkcyjnych w systemach serwerowych nie jest objęta wsparciem technicznym. (...) "
Czy nie da rady jakos jednak tego zainstalować- może ktoś rozwiązał juz ten problem ?
pozdrawiam

Użytkownik domeryk edytował ten post 23 luty 2008 - 10:28

| Toshiba Satellite U300 Technology
Intel® Centrino® Processor Technology featuring Intel® Core™2 Duo Processor T7700, Intel® Wireless WiFi™ Link 4965AGN network connection and Intel® GM965 Express chipset | clock speed : 2.4 GHz | front side bus : 800 MHz | 2nd level cache : 4 MB |
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   domeryk 

• Uczestnik
  • Grupa Stały użytkownik
  • Rejestracja 22-styczeń 04

Napisano 23 luty 2008 - 10:46

Wyświetl postUżytkownik domeryk dnia 22 lut 2008, 23:59 napisał

Problem który polega na tym miałem tak jak by zablokowany scanner pisze mi napis „ Scanner failure. Turn power off and on again „ szczerze nie wiedziałem czy on się uszkodził czy coś z nim nie tak pobierając ze strony wyszukiwarce google sterowniki odpowiednie pod windowsa Xp sp2 i chodziło wszystko okey instalując rożne sterowniki jednen z nich pozwolił na pełną prace urzadzenia do czasu gdy przeinstalowałem windowsa w tym momencie tylko drukuje i nie kopiuje ani skanuje ponieważ mruga na przemian dioda czerwona z zielona i jest ten napis , nie mogę znaleść w necie tych sterowników sterowniki które pobrałem o nazwie a1403_05_enu_xp , oj161en , rw2_021_w02_enu żadne z tych sterowników to nie były wykrywa mi Hp DSC Series 700 zamiast 750 skąd mogę pobrać sterowniki jeszcze, już w google wszystko przeszukałem nie pamietam skąd tamte sciagłem płytki nie posiadam jak jeszcze zrobić aby znikł komunikat Scanner failure. Turn power off and on again ?? Instalacją sterownikow i oprogramowania pod Win 2003 Server do wielofunkcyjnego urzadzenia HP PSC 750 nie skutkuje.
Płyte dla 98/ME/2000 oraz inną dla XP odrzuca. Pan z pomocy online napisał mi coś takiego : "(...) Bardzo nam przykro ale instalacja urządzeń wielofunkcyjnych w systemach serwerowych nie jest objęta wsparciem technicznym. (...) "
Czy nie da rady jakos jednak tego zainstalować- może ktoś rozwiązał juz ten problem ?
pozdrawiam Niestety Win 2003 Server nie obsługuje tego urządzenia jedynie te systemy
Select operating system

» Linux
» Mac OS 9
» Mac OS X
» Microsoft Windows 2000
» Microsoft Windows 98
» Microsoft Windows 98SE
» Microsoft Windows ME
» Microsoft Windows Vista
» Microsoft Windows Vista (64-bit)
» Microsoft Windows Vista Business (32-bit)
» Microsoft Windows Vista Business (64-bit)
» Microsoft Windows Vista Enterprise (32-bit)
» Microsoft Windows Vista Enterprise (64-bit)
» Microsoft Windows Vista Starter
» Microsoft Windows Vista Ultimate (32-bit)
» Microsoft Windows Vista Ultimate (64-bit)
» Microsoft Windows Vista Home Basic (32-bit)
» Microsoft Windows Vista Home Basic (64-bit)
» Microsoft Windows Vista Home Premium (32-bit)
» Microsoft Windows Vista Home Premium (64-bit)
» Microsoft Windows XP
» Microsoft Windows XP x64

| Toshiba Satellite U300 Technology
Intel® Centrino® Processor Technology featuring Intel® Core™2 Duo Processor T7700, Intel® Wireless WiFi™ Link 4965AGN network connection and Intel® GM965 Express chipset | clock speed : 2.4 GHz | front side bus : 800 MHz | 2nd level cache : 4 MB |
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Gabryśka 

• Uczestnik
  • Grupa Stały użytkownik
  • Rejestracja 07-styczeń 08

Napisano 17 marzec 2008 - 08:13

No to chyba się dopiszę - mimo że temat jest już nieświeży.
Panowie - skanner Fail - to info o błędzie skannera - najczęściej to po prostu ze starości i trzeba mu wyczyścić "OCZY" - kilka już takich przez moje łapki przeszło i chodzą dalej jak TaLaLa - a więc Subokręty i śzmatki w dłoń i do dzieła - albo paka i do mnie na godzinkę i kawkę.
W wolnych chwilach naprawiam drukarki. Więc jakby co to proszę "pukać".... GSM:603 364 624
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   bender83 

• Uczestnik
  • Grupa Stały użytkownik
  • Rejestracja 15-grudzień 07

Napisano 17 marzec 2008 - 09:14

Si, najczęściej trzeba wyczyścić lustra skanera i do tego dokładnie szybę (od spodu) włącznie z miejscem gdzie skaner parkuje.
CPU: Intel i5-2500k + Zalman CNPS10X Flex + Silentium PC Zephyr 120mm, MOBO: ASRock P67 Pro3, RAM: 2x4 GB Adata 1333MHz DDR3, VIDEO: MSI Radeon HD R6950 Twin Frozr III 2GB + Hyundai W240D, CASE: Fractal Design Core 3000, HDD: Crucial M4 64 GB SSD + Hitachi 7K1000.D 1 TB, SOUND: Asus Xonar D1 + Samsung SMS-5100 + Sennheiser HD 457 + Creative SB Tactic 3D Sigma, PSU: be quiet Straight Power E8-CM-480W, DVD: ASUS DRW-24B3ST
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Gabryśka 

• Uczestnik
  • Grupa Stały użytkownik
  • Rejestracja 07-styczeń 08

Napisano 17 marzec 2008 - 09:21

Cytat

gdzie skaner parkuje.

wszysko to racja oprócz tego że to nie miejsce parkowania a kalibracyjne skannera tzw. próbnik bieli i wygląda jak kod kreskowy
W wolnych chwilach naprawiam drukarki. Więc jakby co to proszę "pukać".... GSM:603 364 624
0

Opcje tematu:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź