to jak wyrabiam się ze sprzętem który mam jest całkiem magiczną sprawą ale osiągam w tym mistrzostwo
mam asusa 1000h a lepsza alternatywa to Centrino 1,7 z 512 ramu i Ati9700
Cytat
Do flasha nie potrzeba jakiegoś super wypasionego sprzętu. a i 4gb będzie sie nudziło.
tak właśnie myślę
najgorzej będzie z 3d studio max
wiadomo że są też inne programy które mogę odpalić myślę tu o obróbce dźwięku i wideo
co da Ramu chce zapas bardzo zależy mi na tym by w tle było otwarte wiele aplikacji a tutaj kolosalne znaczenie ma Ram
Flash i PS to absolutne minimum dochodzą zaraz to bardziej zaawansowane programy wirusowe 3 komunikatory w tym podłe GG i przeglądarka strony też teraz zaczynają zabierać swoją część mocy obliczeniowej. Obecnie mam otwarte 14 stron liczba ta sięga tyle średnio.
Jeżeli mam możliwość wszystko rozwalam na dwóch monitorach
często może mi dojść obróbka Rawów z aparatu wraz z ich dodatkowym programem otwarcie paru rawów powoduje na 1GB sprzęcie wyświetlenie informacji o braku wolnej pamięci.
Także owszem w sterylnej sytuacji zgadzam się z tobą 4GB będzie się nudziło na poru frontu gdzie walczą u mnie aplikacje o uwagę to ide o zakład że wykorzystam nawet te 5GB. w tym momencie sama przeglądarka połyka mi 350Mb a nowe gg 100Mb Kasperski mam akurat wyłączony
przerzucam się też na Windowsa 7 który też coś tam zabierze
do tego dochodzi 3d studio max i jak pamiętam zawszę wyciskał siódme poty z możliwości sprzętu
Postanowiłem jednak trochę zmodyfikować sprzęt zaraz napisze co i jak
250 e7400
160 P5KC Asus p35 poprawione chłodzenie i inne bajery DDR2 DDR3 (max 195zł)
65 TX3 CoolerMaster
22 Wentylatory
250 Pamięć 800 DDR2 OCZ 2VU8004GK cl5 DDR3 (390zł)
0
60 Karta Graficzna
170 Zasilacz
21 2 wentylatory
25 pasta
10 gumowe pod kładki
0
0
185 Dysk Twardy Samsung (lubię bo są ciche niestety się grzeją)
100 nagrywarka DVD LS
1318
myślę nad dopłatą do dysku +70zł = 750GB i 5x szybszy w testach zapisu i odczytu
Obudowę wykonam sam więc koszty pójdą w górę
zastanawiam się nad p31 ale chyba nie ma sensu 130zł
teraz jest już dobrze?