Nie rozumiem tu niektórych. Adaś był mistrzem, ale parę lat temu. Teraz tylko potwierdził, że u mnie dobrze skakać i nadal liczy się w czołówce. Ale o wygrywaniu może zapomnieć. Ammann go deklasuje i to mocno. W zasadzie dziwie się, że inni też mu nie dorównują (Ammannowi). Gdzie Schlierenzauer, gdzie Morgenstern ? Spodziewałem się, że to oni będą głównym zagrożeniem dla Ammanna, a tu różnica w odległościach była ogromna.
Także dla mnie występ Małysza był bardzo dobry. O wiele lepszy niż się spodziewałem, bo przed pierwszym konkursem na małej skoczni nie liczyłem na żaden medal, a tu taka niespodzianka. Miałem wątpliwości, bo przez ostatnie 2 sezony praktycznie nie wygrywał. Nie mówiąc już o turnieju czterech skoczni. Polecam poczytać o Małyszu na Wikipedii. Tam macie cały przebieg jego kariery. Jego najlepsze lata to 2001-2003. Potem było już gorzej i reaktywacja dobrej formy w sezonie 2006/2007, gdzie niespodziewanie wygrał 4 kryształową kule. Teraz wróciła mu forma w odpowiednim momencie i wygrał dwa srebra, ale jako cało kształt ten sezon ma średni w porównaniu do 2001-2003. Także podsumowując chodzi mi o to, że Małysz już zrobił swoje i nie powinno się od niego zbyt wiele oczekiwać. No bo ileż można. Zobaczymy co pokażą kolejne konkursy PŚ, ale nie liczę na więcej niż 2-3 miejsca w konkursach.
p.s szkoda, że prawdopodobnie już nigdy nie będzie miał złotego medalu. Jego kariera wkrótce się zakończy ze względu na wiek. Każdy kiedyś musi w końcu odejść.
Użytkownik Devil edytował ten post 21 luty 2010 - 05:16
CPU: E8400 @4.0 ghz (8x500), 1.25v + Karakorum
Mobo: ASUS P5Q-PRO
RAM: A-Data 2x2GB 800 EE@ 1000mhz 5-5-5-15
GPU: Gigabyte GTX 460 (1GB) + Dell 2209WA
HDD: SEAGATE 250GB + 500GB (Sata II, 16/32MB)
SPU: X-Fi Ex Gamer + GENIUS SW-HF5.1 5000 - 5.1