Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fanatycy Musclecarów Łączcie Się!
PurePC.pl - Forum Dyskusyjne > Inne > Ośla łączka > Motoryzacja
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Genocide
CYTAT(Shiningami @ 31 sie 2006, 00:54) *
No skoro ktoś odkopał temat to skromnie się spytam znawców, dlaczego w tych paliwożernych amerykańcach w najmocniejszych przeróbkach stosuje się gaźnior ? nie lepiej zasadzić porządny wtrysk ? albo dlaczego te 8 litrowe wozy nie są dieslami tylko benzyniakami ?

może ja odpowiem - DŹWIĘK!!... zwł. w MUSCLE & FBODY Car... jeżeli nikt nie wie o czym mówię polecam wybrać sięna jakiś zjazd amerykanów i posłuchać jakiegoś gaźnikowca z dobrymi headersami+flowmaster icon_wink2.gif rzecz jasna z rodzaju muscle lub fbody...
pare przykładów o czym mówię: polecam włączyć woofra jeżeli ktoś z was posiada icon_wink2.gif

Camaro 1 Generacji.
http://videos.streetfire.net/search/camaro...fc954e5a27b.htm

i znowu Camaro 1 Generacji.
http://videos.streetfire.net/search/camaro...4B4CAAC40F3.htm

Camaro 4 Generacji.
http://video.google.pl/videoplay?docid=199...91&q=camaro

i też poruszę lekko temat spalania takich samochodów od 5 litrów w zwyż...bo co niektórzy myślą że takie wozy palą 100/100 icon_wink2.gif
może "stockowe" samochody - KIEDYŚ w tych latach 60-80 paliły niewiadomo ile...20-nawet i 30litrów... ale dziś tj w roku 2006 nastapił lekki postęp technologiczny w dziedzinie samochodów jakby ktoś zapomniał icon_wink2.gif a takowe autka w naszych czasach są naszpikowane [ciach!]łami nowoczesnymi w "niby" tych starych samochodach... mimo iż wóz pochodzi dajmy na to z 69 roku... są w nim części w przełomu lat 2000-2006 ... zwł. mowa o tych cudenkach na fotach pare/naście postów wyżej... silniki praktycznie dopiero co wyszły "z fabryki" ... klimat zachowany... lecz pod maską "teoretycznie" kryje się niby oryginalny silnik... lecz już na dzisiejszych częściach produkowanych specjalnie do tych samochodów a są jeszcze takowe firmy... i samochody potrafią spalić nawet 10l w trasie... tak ostatnio czytałem ile pali bmw E36 2.5l... pali tyle samo ile moj Firebird 5.0 icon_wink2.gif więc niejest tak źle...

no i wielki problem z częściami... powiem tak... problemu nie ma! można kupić wszystko od oryginalnej śróbeczki po silnik czy lusterko... sa firmy w Polsce które się zajmują sprzedażą takowych części... można też samemu sprowadzać z USA... ja problemu niewidze.
ULLISSES
BMW CSL 3.0 mógłby niektórym modelom dokopać z powodu różnycy w wadze. Na V-max nie, ale na przyspieszenie ma szanse.

Osobiście podoba mi się Pontiac Trans Am:

i ten:

Ostatecznie ten:

Ten znają chyba wszyscy:

Najnowszy model:

Więcej tutaj:
http://images.google.pl/images?svnum=10&am...amp;btnG=Szukaj
i tutaj:

Generalnie są to bliźniacze samochody, przez niektórych traktowane jako jeden model.

Edit:
Co powiecie na to:
http://galeria.neart.pl/main.php?g2_view=c..._serialNumber=2 ?
Astro
CYTAT(Genocide @ 31 sie 2006, 01:13) *

Cudne filmiki , ten dzwiek V8 (jak go puszcza z obrotow) ehh..
Zadam troche dziwne pytanie , jak spalic w ten sposob laczki w aucie? tj tak dlugo w miejscu - dusi rownoczesnie gaz i troche hamulec??
Genocide
CYTAT(ULLISSES @ 31 sie 2006, 01:40) *
BMW CSL 3.0 mógłby niektórym modelom dokopać z powodu różnycy w wadze. Na V-max nie, ale na przyspieszenie ma szanse.

i ten:

Ostatecznie ten:

Ten znają chyba wszyscy:

Najnowszy model:

Więcej tutaj:
i tutaj:

Generalnie są to bliźniacze samochody, przez niektórych traktowane jako jeden model.

Edit:
Co powiecie na to:
http://galeria.neart.pl/main.php?g2_view=c..._serialNumber=2 ?

to są tzw. FBODY... posiadają w kolejnych generacjach niemalże identyczną karoserię... różnią się bardzo małymi detalami no i nazwą... Chevrolet produkował cały czas silniki dla tychże samochodów... nie wiem jak jest w najnowszych generacjach,,, wiem jedno o ile Camaro concept 2007 wejdzie do seryjnej produkcji - zrobie wszystko by go mieć icon_wink2.gif

CYTAT(Krzychu7 @ 31 sie 2006, 01:41) *
Cudne filmiki , ten dzwiek V8 (jak go puszcza z obrotow) ehh..
Zadam troche dziwne pytanie , jak spalic w ten sposob laczki w aucie? tj tak dlugo w miejscu - dusi rownoczesnie gaz i troche hamulec??

po pierwsze odpowiednia moc icon_wink2.gif po drugie odpowiednie lacie nie za szerokie... a po trzecie dobre hamulce na przód... wciskach hamulec i jednocześnie powoli gaz... ta umiejętność jest obca ludziom co niektórym...
^BerZerK^
CYTAT
wiem jedno o ile Camaro concept 2007 wejdzie do seryjnej produkcji - zrobie wszystko by go mieć icon_wink2.gif

Tzn juz zbierasz?
http://www.topgear.com/content/news/stories/1019/
icon_biggrin2.gif
Genocide
CYTAT(^BerZerK^ @ 31 sie 2006, 14:11) *

fak juz musze szukac nabywcy na mojego fireptaka i zaciagnac gdzies kredyt icon_razz.gif zakochalem sie w tym samochodzie... połączenie 1Gen camaro z nowoczesną techniką... normalnie poezja...
^BerZerK^
No to jeszcze jedno.
Nowe camaro ma byc sprzedawane w europie.
Przed chwila na tvn turbo slyszalem.
Pewnie nie miedzy Odra a Bugiem, ale juz za Odra na pewno tak.
jauhis
Wie ktoś może jak się nazywa samochód z tokio drift w którym koleś scigał się na początku filmu z viperem?
Swoją drogą mi bardzo podoba się Mustang :]

sry za maly ot.
Sarkazz
CYTAT(jauhis @ 14 wrz 2006, 19:16) *
Wie ktoś może jak się nazywa samochód z tokio drift w którym koleś scigał się na początku filmu z viperem?

http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo_Drift#F...i-00000022-QINU
Genocide
nie no panowie... transam 6.6 litra V8 na ten dzwiek niema bata... najladniejszy jaki slyszałem...

http://www.youtube.com/watch?v=c_-OhLT_1To...ted&search=

jak ktos ma tryb ktory pokazuje rzeczywiste brzmienie silnika to polecam glosniczki z woofrem... normalnie cacuszko... w chacie wszystko lata icon_razz.gif
BENITO
Bestia...http://www.youtube.com/watch?v=zR3nq54RTg4...ted&search=

z polskich dróg zniknąłby asfalt icon_biggrin3.gif
^BerZerK^
Finowie maja hopla na punkcie amerykanow icon_biggrin2.gif

Patrzcie, niby tam zimno caly czas, maly kraj z glownie jeziorami i lasami i jeszcze zaraz przy bylym zsrr a ludzi stac zeby miec muscle i inne amerykance, a po drogi maja tak dobre ze moga jezdzic ciezarowki 62 tony (na filmiku widac jedna - z naczepa i przyczepa). Dziwne, no nie?

A co do stricte filmiku: Jak on nie lubi niskich obrotow icon_smile3.gif Takich emocji nie da zadna kobieta icon_wink.gif
Ludwiczek
http://www.youtube.com/watch?v=mwDy3lTxX8Y
Slow
CYTAT(ULLISSES @ 31 sie 2006, 01:40) *

i ten:

Nawet Amerykanie nie chca tym jezdzic ze wzgledow ekonomicznych icon_wink2.gif Co do "i ten" to sam szukam Camaro w dobrym stanie tyle, ze wersji Targa.
Genocide
CYTAT(Slow @ 6 paź 2006, 15:53) *
Nawet Amerykanie nie chca tym jezdzic ze wzgledow ekonomicznych icon_wink2.gif

ee yy? że jak?
CYTAT
Co do "i ten" to sam szukam Camaro w dobrym stanie tyle, ze wersji Targa.

http://fbody.org.pl/modules.php?name=Forum...6d8de25e4f5949e
Slow
CYTAT(Genocide @ 6 paź 2006, 18:05) *

Chodzilo mi o znajomego, ktory majac pelny bak w Trans Am'ie mogl przejechac na nim droge do pracy i z powrotem icon_wink2.gif Ale to w sumie nie samochod do dojezdzania do pracy.

btw. dzieki za link!
Genocide
CYTAT(Slow @ 6 paź 2006, 19:24) *
Chodzilo mi o znajomego, ktory majac pelny bak w Trans Am'ie mogl przejechac na nim droge do pracy i z powrotem icon_wink2.gif Ale to w sumie nie samochod do dojezdzania do pracy.

btw. dzieki za link!

zalezy dla kogo - nie do pracy... ja nim [ mimo iż ma 5 litrów ] jeżdże codziennie do pracy, sklepu, na wycieczki po miescie i poza miasto, samochód pali mniej niż bmw 2.5 w okolicach 10 litrow w trasie...i 15 w miescie... tzw. fbody nigdy niebyły zaliczane do samochodów ekonomicznych... to samochody dla ludzi z fantazją i fanatyków takich samochodów gdzie przyjemność z jazdy stawiają ponad to "o kurde ile to pali"... icon_wink2.gif

Murcielago, Veyrona czy F50 tez niekupują ludzie których nie stać na benzyne na nie icon_wink2.gif
Slow
CYTAT(Genocide @ 6 paź 2006, 20:10) *
zalezy dla kogo - nie do pracy... ja nim [ mimo iż ma 5 litrów ] jeżdże codziennie do pracy, sklepu, na wycieczki po miescie i poza miasto, samochód pali mniej niż bmw 2.5 w okolicach 10 litrow w trasie...i 15 w miescie... tzw. fbody nigdy niebyły zaliczane do samochodów ekonomicznych... to samochody dla ludzi z fantazją i fanatyków takich samochodów gdzie przyjemność z jazdy stawiają ponad to "o kurde ile to pali"... icon_wink2.gif

Murcielago, Veyrona czy F50 tez niekupują ludzie których nie stać na benzyne na nie icon_wink2.gif

Zgadzam sie z tym. Znajomy poniekad rowniez. Jednak wszystko zalezy wlasnie od spalania i pokonywanych dziennie tras, majac do przejechania codziennie ponad 200km nawet ktos kogo stac na benzyne wybierze do tego celu 4 litrowego Camaro anizeli 6.5 litrowergoo Trans Am'a ktory z moich obliczen na trasie palil kolo 25l/100 icon_wink2.gif

Murcielago, Veyrona czy F50 to juz jednak inna liga icon_wink2.gif
Genocide
CYTAT(Slow @ 6 paź 2006, 20:31) *
Zgadzam sie z tym. Znajomy poniekad rowniez. Jednak wszystko zalezy wlasnie od spalania i pokonywanych dziennie tras, majac do przejechania codziennie ponad 200km nawet ktos kogo stac na benzyne wybierze do tego celu 4 litrowego Camaro anizeli 6.5 litrowergoo Trans Am'a ktory z moich obliczen na trasie palil kolo 25l/100 icon_wink2.gif

jadąc w "daleeekie" podróże napewno niejechałbym samochodem , wole poleciec samolotem albo przejechać się pociągiem icon_wink2.gif
a ...na poważnie kto normalny kupuje camaro/firebirda do pokonywania dziennie dalekich tras - nieznam osobiscie takiej "pie**d**nietej" osoby - wiadomo do tego celu kupuje sie dupowoza... proste ...najlepiej 1 litrowego i walnac mu jeszcze gaz cool.gif najlepiej z paką... bo codziennie pokonywac dalekie trasy w "te i spowrotem" kojarzy mi sie raczej z "pracą/interesem" anijezeli dobrowlna przyjemnością...

CYTAT
Murcielago, Veyrona czy F50 to juz jednak inna liga icon_wink2.gif

inna liga pod względem czego? może spalania? palą tyle samo co fbody jak nie więcej icon_wink2.gif może osiągów? niejedno fbody przewyższa mocą stockowe murcielago czy F50 icon_wink2.gif nie wiem dokładnie o co chodziło o tą inną ligę...
Slow
CYTAT(Genocide @ 6 paź 2006, 23:39) *
jadąc w "daleeekie" podróże napewno niejechałbym samochodem , wole poleciec samolotem albo przejechać się pociągiem icon_wink2.gif
a ...na poważnie kto normalny kupuje camaro/firebirda do pokonywania dziennie dalekich tras - nieznam osobiscie takiej "pie**d**nietej" osoby - wiadomo do tego celu kupuje sie dupowoza... proste ...najlepiej 1 litrowego i walnac mu jeszcze gaz cool.gif najlepiej z paką... bo codziennie pokonywac dalekie trasy w "te i spowrotem" kojarzy mi sie raczej z "pracą/interesem" anijezeli dobrowlna przyjemnością...
inna liga pod względem czego? może spalania? palą tyle samo co fbody jak nie więcej icon_wink2.gif może osiągów? niejedno fbody przewyższa mocą stockowe murcielago czy F50 icon_wink2.gif nie wiem dokładnie o co chodziło o tą inną ligę...

Po prostu niezrozumielismy sie. Zaczelo sie od "Amerykanow". Na przykladzie znajomego "murzynka" podalem, iz musial on pokonywac dziennie 200km - "do" i "z" pracy. Wiec wybieral (dosc logiczne) 4l Camaro a nie 6.5l Trans Am'a. Nie chodzilo o sam fakt, iz Trans Am duzo pali - gdyby mu to przeszkadzalo raczej by go nie kupowal. Ciagnac dalej watek US raczej ciezko tam o 1 litrowego dupowoza tymbardziej na gaz (nawet lanosy maja tam silniki 2l) icon_wink2.gif

Z liga chodzilo mi o ceny, chociaz szczerze mowiac nie wiem jak ksztaltuja sie ceny fbodow w porownaniu do wczesniej wspomnianych furek icon_wink2.gif
Genocide
CYTAT(Slow @ 7 paź 2006, 01:13) *
Po prostu niezrozumielismy sie. Zaczelo sie od "Amerykanow". Na przykladzie znajomego "murzynka" podalem, iz musial on pokonywac dziennie 200km - "do" i "z" pracy. Wiec wybieral (dosc logiczne) 4l Camaro a nie 6.5l Trans Am'a. Nie chodzilo o sam fakt, iz Trans Am duzo pali - gdyby mu to przeszkadzalo raczej by go nie kupowal. Ciagnac dalej watek US raczej ciezko tam o 1 litrowego dupowoza tymbardziej na gaz (nawet lanosy maja tam silniki 2l) icon_wink2.gif

niema 6.5 litrowego transama... za to jest 6.6... lecz to juz 2 generacja z lat 77-80... więc nic dziwnego w tym ze pali dużo gaźnik+rok produkcji robi swoje [chodzi mi tutaj o technologie w silniku]...o oszczędności nie ma mowy icon_wink2.gif
skoro jezdzi 4 litrowym camaro nie wiem skąd go wziol [ chyba że o tym silniku mówiłeś ogólnie 4 litry a chodziło tobie i 3.8 ] bo sądząc po "litrażu" jest to 4 generacja wiadomo nowoczesny silnik, mniejszy litraż wiadomo mniej pali... 4 generacji mamy silniki 2.8, 3.4, 3.8, i 5.7 ... to samo tyczy sie transamów jak i camaro 4 generacji...

jeden z nowszych T/A

CYTAT
Z liga chodzilo mi o ceny, chociaz szczerze mowiac nie wiem jak ksztaltuja sie ceny fbodow w porownaniu do wczesniej wspomnianych furek icon_wink2.gif

zaś jeżeli chodzi o ceny nowych Transamów czy Camaro...[nowych] kształują się w okolicach cen Corvette/Vipera... na pln max 100.000 ale mozna nabyc je za troche niższe kwoty...

teraz nowe Camaro które jest pare postów wyżej ma byc zajefajna konkurencją dla corvette zwł pod względem ceny która będzie wynosić 20.000 zielonych silnik 6 litrowy V8 400koni no no... coś co lubie icon_wink2.gif
Twórca
Witam!A teraz cos na co ja sam zachorowalem niedawno:co tu duzo mowic...wystarczy popatrzyc
Genocide
jeden z najpiekniejszych muscle icon_wink2.gif Camaro 1 Gen...
^BerZerK^
Wcale Ci sie nie dziwie. Ja ogolnie, dostosowywujac swoja chorobe do polskich warunkow, choruje na amerykanska V8 w starym 'opakowaniu'. Tak ogolnie, bo zeby trafic specyficzny model to wiadomo..

[edit]

wiem ze to nie klasyk, tylko remake, ale... icon_smile3.gif
http://www.topgear.com/content/news/stories/1286/
BENITO
540KM z hemi?

bluźnierstwo....i to ma być niby tuning
^BerZerK^
Przeciez to nie jest zaden potwor na metyl do dragow.
BENITO
Bez żadnego extreme tuningu da się wycisnąć z 700bhp. Wystarczy odetkać wydech, zaaplikować lepszy gaźnik i dolot i wmontować inne świece i wzmacniacz iskry. Te silniki mają takie rezerwy mocy, że przyrosty są bardzo duże.
^BerZerK^
Wiem ze bardzo latwo da sie wycisnac tyle,
Roush do mustanga nowego oferuje cały 'kit' sprezarki 'typu roots' do zamontowania w 8 godzin ktory daje 200 koni kopa. A to i tak nie jest wszystko icon_smile3.gif
http://www.moddedmustangs.com/roush-offers...500-owners.html
fipa
W Warszawie w empiku (Arkadia) stoi małe cudo 5,7l icon_arrow.gif 6,3l + NOS + jakies inne bajery.. (1900KM) ... ;]
BENITO
1900bhp I zero przyjemności z jazdy, bo nie da rady tym jeździć po drogach.

Jest jedna zaleta takich wielkich V8, do mniej więcej trójki nie trzeba zmieniać biegów, samochód i tak spokojnie ruszy z trójki i nie zdechnie.

Czyli przy dobrym sprzęgle po mieście zapomnij o biegach icon_wink2.gif
jonathan
A kto kaze ciskac ci gaz do dechy??
BENITO
Moje męskie ego icon_biggrin3.gif
^BerZerK^
Fipa to zapodaj jakas fotke, ja w Wawie jak bede to pod koniec miesiaca/poczatek grudnia to pewnie nie sfoce go.
fipa
Niestety nie moge, bo tel bez aparatu, a cyfrówke zostawilem 100km od miejsca zamieszkania.. Powiem tylko, że wygląda monstrualnie!..

BENITO, pamietaj, ze tam jest NOS, wiec to 1900KM to pewnie chwilowe..
BartosH
Ja prawdopodobnie jutro bede w arkadii. Jesli jeszcze bedzie stac to z kumplem zrobimy fotki.
jonathan
Ja tez moze zahacze jakies zakupy tosobie zlookam.
Gdzie to jest w empiku czy street
Bo wlasciciel tej restauracji tez ma kilka fajnych furek
BENITO
Przy tej pojemności silnika strzał może wynosić góra 600bhp i to przy dobrych wiatrach, więc pozostałe 1300bhp to i tak za dużo jak na normalną jazdę. Lepiej by było zdławić nieco silnik i popracować nad kulturą pracy, ponieważ przy takich osiągach kultura pracy jest praktycznie zerowa.
narcyz
Będe tam w piątek to zajdę do Empiku, jeśli jeszcze będzie to zrobie kilka fotek. Oby jeszcze stał... ;]
Genocide
CYTAT(BENITO @ 8 lis 2006, 16:36) *
Przy tej pojemności silnika strzał może wynosić góra 600bhp i to przy dobrych wiatrach, więc pozostałe 1300bhp to i tak za dużo jak na normalną jazdę. Lepiej by było zdławić nieco silnik i popracować nad kulturą pracy, ponieważ przy takich osiągach kultura pracy jest praktycznie zerowa.

ta i ciekawe ile taki silnik moze chodzic z "lekkim" wcisnieciem gazu zanim wybuchnie icon_wink2.gif
BENITO
Niedługo icon_wink2.gif , bardzo niedługo, to nie K20 czy K22 Hondy
Genocide
CYTAT(BENITO @ 9 lis 2006, 16:35) *
Niedługo icon_wink2.gif , bardzo niedługo, to nie K20 czy K22 Hondy

dla mnie woz do normalnej jazdy konczy sie przy 600 koniach... potem to juz niebardzo normalna jazda icon_wink2.gif
narcyz
Może wypadałoby pokazać o czym w ogóle jest ta rozmowa icon_wink2.gif

Kliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznik

Widziałem dziś, ale tylko przez chwilę bo piękna stwierdziła że w Need for Speed'dzie są fajniejsze i chciałaby iść dalej dalej, bo mało kto oglądał to tak szczegółowo jak ja icon_wink2.gif

W każdym razie naszło mnie pytanie: po co komu C6 ;]

--edit--
Zdjęcia raczej mizerne, ale nie ma co wymagać zbyt wiele od tel.
BENITO
Jakbym wiedział że to to badziewie od VTG to by nawet rozmowy nie było. Przecież to ma taka turbodziurę, że zanim turbo załapie właściwe obroty to większość aut tuningowanych z głową objedzie to bez problemu na ćwiartkę.

Wmontowanie chyba największego Turboneticsa jaki istnieje nie załatwia sprawy.

Amerykanie tylko patrzą z politowaniem, a my się jaramy.
^BerZerK^
Heh faktycznie :->
W tym przypadku ja tam się jaram autem a nie tym co mu zrobili icon_wink.gif
BENITO
Gdyby wmontowali dwie hybrydówki zamiast jednego kolosa, to czasy na ćwiartkę na pewno robiło by to lepsze. Amerykańce schodzą nawet poniżej 8 sekund i to przy napędzie jednej osi.
FiodoR
tak tylko ze ich bryczki maja kosmiczne moce i tory na który się ścigają służa tylko do wyścigów na 1/4 mili są bardzo przyczepne. A co do naszych polskich ścigaczy, to nie wydaje mi się że są one słabe, bo gdyby tak postawić je na takim pożądnym torze to doiepero pokazałyby na co je stać icon_razz.gif wtedy napęd 4x4 okazały się chyba dobrym rozwiązaniem icon_biggrin3.gif ale to tylko moje zdanie icon_razz.gif:P

a to moje ulubione musclecar-y icon_biggrin3.gif
PhoboS
@BENITO masz chyba jakieś kompleksy, zacznij może budować takie fury, bo z czego widze, to przez cały topic tylko gadasz "ale marne bo ma to a nie tamto" icon_biggrin3.gif
i pewnie tak gadasz, ze "badziewie od VTG" ale śliniłbyś się jakbyś mógł się takim przejechać icon_biggrin3.gif
jonathan
Rzeczywiscie badziewie. Wykreca jedne z lepszych czasow w Polsce ale badziew. Niw iem po co w ogole go budowali icon_neutral3.gif
Benito daj sobie na luz
Zamiast bawic sie zasilaczami wez sie moze za projektowanie idealnych samochodow
BENITO
Masz racje...heh jestem marudą na razie tylko teoretyzuję na NFS Carbon wiadomo jakimi samochodami.

Gdyby tylko środki pozwalały to sprowadziłbym do Polski Chargera RT Hemi z 69 roku. Widziałem już takiego na jednej z aukcji w stanach. Miodzio.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.
CommunitySEO 1.2.3 © 2010  IPB SEO Module