Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: X-fi Gamer - Digital Out (flexijack) - Nieaktywne
PurePC.pl - Forum Dyskusyjne > Sprzęt i Podkręcanie > Inne Komponenty > Audio
Korkodyl
Nie moge ustawic swojego x-fi do wypuszczenia sygnalu digital do ampa icon_sad2.gif
Zatrzymalem sie na opcji "flexijack mode" ktora jest po prostu nieaktywna.
Co robie nie tak?
Kabelek digital napewno sprawny - przy audigy nie mialem zadnego problemu.
Jak zmusic gamera do wspolpracy z ampem poprzez to wyjscie?
Pomozcie bo bladze juz ze 3 godziny icon_sad2.gif

Acha - kombinuje pod Windows XP + najnowsze sterowniki wiec powinno dzialac podobno...
Gregu
hm
ustawienia zaawansowane w audio>odtwarzanie włączone?
enable i/o output właczone?
Korkodyl
CYTAT(Gregu @ 31 sty 2008, 07:59) *
hm
ustawienia zaawansowane w audio>odtwarzanie włączone?
enable i/o output właczone?

Pierwsze tak.
Ale drugie - digital i/o mam tylko wybor 48 albo 96KHz - nie widze nigdzie enable
Gregu
no to jest takie okienko wyboru, jak w mic, ze w mic w zaawansowanych zaznaczasz "mic 20db boost"

tak w play/volume czyjak to zwą, jak odpalisz zaawansowane powinno sie pojawic okienko do zaznaczenia enable digi out

w przeciwnym przypadku działa jako mikrofon

u mnie dziala na logitechach bez problemu na cyfraku...
mic leci zaś z panela
Korkodyl
CYTAT(Gregu @ 31 sty 2008, 14:44) *
no to jest takie okienko wyboru, jak w mic, ze w mic w zaawansowanych zaznaczasz "mic 20db boost"

tak w play/volume czyjak to zwą, jak odpalisz zaawansowane powinno sie pojawic okienko do zaznaczenia enable digi out

w przeciwnym przypadku działa jako mikrofon

u mnie dziala na logitechach bez problemu na cyfraku...
mic leci zaś z panela

Kurcze - no nie ma tego icon_sad2.gif
Ja pierdziele co za sterowniki - to jakas masakra jest
Korkodyl
Dobra - sprawa jasna.
X-Fi Gamer NIE POSIADA BEZPOSREDNIEGO WYJSCIA ktorym mozna wypuscic sygnal cyfrowy do amplitunera.
Zeby mozna bylo to zrobic potrzebny jest dodatkowy panel...
Ale kanal icon_sad2.gif
zbyszek82
CYTAT(Korkodyl @ 1 lut 2008, 20:50) *
Dobra - sprawa jasna.
X-Fi Gamer NIE POSIADA BEZPOSREDNIEGO WYJSCIA ktorym mozna wypuscic sygnal cyfrowy do amplitunera.
Zeby mozna bylo to zrobic potrzebny jest dodatkowy panel...
Ale kanal icon_sad2.gif

ja mam podobny problem tylko że mam x-fi music i też nie potrafie puścić na cyfrowe mam logitechy z-5500. problem będzie w tym samym?
UnS
Znalazłem takie cos http://www.driverheaven.net/audio-general-...tal-output.html

W sumie to by sie zgadzalo. W moim gamerze flexijack jest optykiem i swieci. Po puszczeniu DTS pojawia mi sie informacja kolo zegarka ze sygnal jest wypuszczany. Jak znajde przejsciowke optyka na jacka to przetestuje.
wozaq
przecież na gamer dwa piny z pinow oznaczonych jako spdif io służą jako coaxial, wystarczy przelotkę sobie zrobić z 2pin na chinch i podłączyć pod to coaxial i idzie 5.1 no problem na wzmacniacz. właściwie to gamer pod tym względem lepszy od XTREME music itp. bo jak widać ma i optyk i coaxial, i jeszcze jak się tam podepnie to flexijack pozostaje wolny...

FOTKA na dowód (jeśli dobrze pamiętam to te dwa piny służą za wyjście SPDIF właśnie)...

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.
CommunitySEO 1.2.3 © 2010  IPB SEO Module