Skocz do zawartości


Aktualności

Artykuły

Reklama

Zdjęcie

Jak Zrobic Destylator Do %?;)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 Amd_Powered

Amd_Powered

    Uczestnik

  • Banned
  • 686 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisano 23 kwiecień 2005 - 23:57


Mam pytanie jak zrobic destylator do %?;) ma ktos moze jakis projekt?
  • 0

#2 IchBinIdiot

IchBinIdiot

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 452 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 24 kwiecień 2005 - 00:10

siem załamałem ... google znajdują tego x^n+1 (pewnie większość działa).
Najciekawszy jest model "partyzancki" - duży garnek i dwie miski :D
  • 0

#3 Amd_Powered

Amd_Powered

    Uczestnik

  • Banned
  • 686 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 00:14

ta szukalem i same **** mi znajdywalo;) za to znalazlem mase przepisow... jak ktos chce to moge podeslac;)
  • 0

#4 ParanoiK

ParanoiK

    Jestem fajny i młodzieżowy ;]

  • Admin
  • 8325 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Piaseczno

Napisano 24 kwiecień 2005 - 00:18

Przecież niepełnoletni jesteś.
  • 0
[font="Courier"'>-- [Regulamin'> :: [System ostrzeżeń'> :: [Szukaj'> :: [FAQ'> :: [Administracja'>[; Mr. Elekrryczny Jaszczomb '> && [; Enpowered by kulawa noga '>[/font'>

#5 Amd_Powered

Amd_Powered

    Uczestnik

  • Banned
  • 686 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 00:19

Przecież niepełnoletni jesteś.

Wyświetl post

yyyyyyyy no niebardzo;)

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

niema czegos bez palnika;)? przeciez nie zostawie plomienia w piwnicy odpalonego bo zfajcze pol bloku^^
to mi sie podoba:
1 litr wódki = 38 zł
1 litr wódki ze spirytu zakupionego u znajomego = 14 zł
bimberek = 5 zł
:lol:

ps. robienie alkoholu na uzytek wlasny jest legalne!;)

Użytkownik Amd_Powered edytował ten post 24 kwiecień 2005 - 00:34

  • 0

#6 Real_Cash

Real_Cash

    Uczestnik

  • Banned
  • 373 postów

Napisano 24 kwiecień 2005 - 00:29

"ps. robienie alkoholu na uzytek wlasny jest legalne!;)"
Masz szczęscie że to dopisałeś bo znając Pare to za 10 sekund byłby BAN ;o
  • 0

#7 Amd_Powered

Amd_Powered

    Uczestnik

  • Banned
  • 686 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 00:40

robie ten z rysunku nr.2:) tylko skad [color= red;]ORT: [color= red;]ORT: [color= red;]ORT: [color= red;]ORT: ORT: ORT: wziasc[/color][/color][/color][/color] jakas banie na zacier?
  • 0

#8 m4r

m4r

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 4378 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Zowąd

Napisano 24 kwiecień 2005 - 09:12

(...)
Dołączona grafika
(...)
niema czegos bez palnika;)? przeciez nie zostawie plomienia w piwnicy odpalonego(...)

Wyświetl post

Z takiego czegoś jak na obrazku robiliśmy bimberek na... kółku chemicznym w 7. klasie :P . Pozdrowienia dla pana od chemii za umiejętność zainteresowania przedmiotem ;)
______EDITED_______
Na tym obrazku jest błąd... Gdyby ktoś zrobił bez ujścia oparów po schłodzeniu, to by go zbierali ze ścian.

"ps. robienie alkoholu na uzytek wlasny jest legalne!;)"
Masz szczęscie że to dopisałeś bo znając Pare to za 10 sekund byłby BAN ;o

Wyświetl post

Gdyby ktoś dopisał jak zrobić własną instalację do browarka, albo napisał że wyśle Paranoikowi pierwsze klarowne "próbki", to by się nikt nie ośmielił zbanować/zamknąć temat ;)

robie ten z rysunku nr.2:) tylko skad [color= red;]ORT: [color= red;]ORT: [color= red;]ORT: [color= red;]ORT: ORT: ORT: wziasc[/color][/color][/color][/color] jakas banie na zacier?

Kup sobie bańkę na mleko. Ewentualnie nada się wszystko co jest ze stali nierdzewnej. I radziłbym to robić na łaźni wodnej- jest bezpieczniej ;)

Użytkownik MareCeK edytował ten post 24 kwiecień 2005 - 09:14

  • 0

#9 Amd_Powered

Amd_Powered

    Uczestnik

  • Banned
  • 686 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 12:25

wlasnie niewiem czy uda mi sie skolowac banie na mleko... i zamiast tego dam chyba taka puszke 5l po piwsku;)... a so to jest laznia wodna...:)? niedlugo zaczne cos sklecac;) wpierw musze kupic pare metrow miedzianej rurki na chlodnice;) jak ktos chce taka rurke to wiem gdzie w wawie mozna kupic cena: 2.50 6mm 3.50 10 mm 4.10 12mm

aha i jeszcze jedno;)) gdzie trzeba zrobic ujscie oparow?

Użytkownik Amd_Powered edytował ten post 24 kwiecień 2005 - 12:31

  • 0

#10 KWS89

KWS89

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 2079 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:UWM

Napisano 24 kwiecień 2005 - 12:38

Jak się nie myle to w naczynku gdzie zbiera się szlachetny trunek :wink: Ale powinien być chyba gdzieś daleko od ognia ten wylot gazów.
Ps. Bańka od mleka- duze to, w zależości od 5 do 20l. A pozatyn newka jest droga.
Niedaleko mnie jest wioska w której prawie każdy pędzi(na użytek własny) ale takie techniki już mają dopracowane ze szkok-cudo :lol:
  • 0

iP5S 16GB | PS3 | 7D | Hero 3 Silver | MBP i5 13


#11 Cmx

Cmx

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 3133 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Łódź

Napisano 24 kwiecień 2005 - 12:40

Lepiej uwazaj bo moj sasiad wysadzil chate w powietrze jak robil % :blink: :twisted:
  • 0

Core 2 Duo E7200@3.8GHz / Scythe Mugen 2 / Gigabyte GA-EP35-DS3 / A-Data 4GB 800MHz / Asus 9800GT / Samsung F1 320GB / Samsung F2 500GB / Maxtor 160GB / Samsung 20GB

Delta DPS-400MB / Pioneer 215D@S15J / Chieftec LBX-01B-B-B / Dell 2209WA

Windows 8 x64

BitCoin: 1Camis1p6aWkUrNCwPGxQzkNJoVfiHVVXc

Steam Profile

GPG Key ID: 0x3A98F376


#12 kazik2000

kazik2000

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 2536 postów
  • Skąd:Lublin / Poniatowa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 12:47

Lepiej uwazaj bo moj sasiad wysadzil chate w powietrze jak robil %  :blink:  :twisted:

Wyświetl post


No to "mocny" trunek był :lol:

Aha i ważne jest dobre chłodzenie układu :lol:
  • 0
----------8<---------------------8<------------(tnij tutaj)--------8<---------------------8<-----------A2500 / SL-75FRN2-L / 768MB / 6800GS / FP91GP / A2 / X230 <- It's time to change :)))----------8<---------------------8<------------(tnij tutaj)--------8<---------------------8<-----------

#13 m4r

m4r

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 4378 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Zowąd

Napisano 24 kwiecień 2005 - 13:32

(...)a so to jest laznia wodna...:)?

(...)
aha i jeszcze jedno;)) gdzie trzeba zrobic ujscie oparow?

Wyświetl post


1. Łaźnia wodna. Ogólnie chodzi o to, żeby równomiernie ogrzać zacier, ale też o to żeby się nie przegrzał i eksplodował.

2. Tam gdzie będzie ci się skraplał nektar bogów ;) To co się nie skropli wyleci przez ten sam otwór, co to skroplone. A jak popatrzysz na rysunek z mojego poprzedniego postu, to zobaczysz że tam wszystko jest szczelnie zamknięte. Gdybyś próbował dokładnie takie coś zrobić, to albo by cię ktoś zeskrobywał ze ściany, albo zdemolowałbyś piwnicę. Bo ciśnienie oparów by najpierw rozsadziło wszystko, a potem jeszcze dodatkowo by się te opary mogły zapalić od płomienia.

@kazik2000: oj- pójdzie mu wody na tę wódę :)
  • 0

#14 costi

costi

    Redakcja

  • Moderator
  • 21378 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 14:41

Pojdzie mu wody powiadasz... A nie mozna puscic wody chlodzacej w zamknietym obiegu z dodatkowa chlodnica do chlodzenia tejze wody?
  • 0

i5 2500K || Biostar TZ77XE4 || 4x4GB Kingston HyperX Genesis

EVGA GTX260 SC || Lenovo L220x LCD

integra || Creative T20

Kingston HyperX 120GB + Samsung F1 320GB || Sony AD-7240S

Fractal Define R2 || be quiet! Purepower L7 530W

HTPC: 

Xbox360 Gamertag: costiPL

Regulamin | Indeks Gier | Szukajka


#15 Amd_Powered

Amd_Powered

    Uczestnik

  • Banned
  • 686 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 14:49

Pojdzie mu wody powiadasz... A nie mozna puscic wody chlodzacej w zamknietym obiegu z dodatkowa chlodnica do chlodzenia tejze wody?

Wyświetl post

wlasnie o tym myslalem tania aluminiowa chlodnica + tania pompka;) i do sciany to bo w piwnicy jest dosyc zimno
  • 0

#16 w1wlodek

w1wlodek

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 200 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wroclaw/N-ów

Napisano 24 kwiecień 2005 - 15:27

no ciekawe to co piszecie czekam na efekty tej "zabawy' :lol:
  • 0
[font="Lucida Console"'>[center'>[u'>PC:[/u'>[/center'>[/font'>[font="Verdana"'> [/font'>[font="Verdana"'> [i'>*[/i'> x2 3800+EE * DFI Infinity NF Ultra II-m2 * Galaxy 7900GS 256 Zalman Edition * Geli 2x512 667 CL5 @ 800 CL4 ;D * *TopPower P6 420W * RaZer DB Plasma @ 500 hz + Icemat * [/font'>[font="Lucida Console"'>[center'>[u'>Lapek:[/u'>[/center'>[/font'>[font="Verdana"'>* Compal FL90 * WXGA+ * c2d T8300 * GF 8600GT * Kingston 2x1 GB 667 ;D ** Razer Deathadder * Qpad CT *[/font'>

#17 Sid

Sid

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 2820 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Iffish &lt;&gt; Wiem gdzie jest Malec

Napisano 24 kwiecień 2005 - 15:31

@kazik2000: oj- pójdzie mu wody na tę wódę :)

Wyświetl post


Od czego jest Łater Kuling? :D
  • 0
[font="Courier New"'>class DellVostro3500 { cpu="i5 520M 2.4"; mem="4GB DDR3"; gfx="GeForce 310M" chipset="Intel HM57"; hdd="500GB"; }abstract class NasEntertainment { cpu="Intel Atom 1.6"; mem="2GB DDR2"; hdd="2TB"; }[/font'>

#18 kazik2000

kazik2000

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 2536 postów
  • Skąd:Lublin / Poniatowa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 16:29

Toż to najzwyczajniejsze WC (bez peltiera :-P)
  • 0
----------8<---------------------8<------------(tnij tutaj)--------8<---------------------8<-----------A2500 / SL-75FRN2-L / 768MB / 6800GS / FP91GP / A2 / X230 <- It's time to change :)))----------8<---------------------8<------------(tnij tutaj)--------8<---------------------8<-----------

#19 mura

mura

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 50 postów
  • Skąd:Ostróda

Napisano 24 kwiecień 2005 - 18:39

polecam wersje z pierwszego zdjęcia tam gdzie sa dwa odstojniki sam takiej używam i bimberek jest super :) dodatkowo zamontowałem w pokrywce od kany termometr i mam pełną kontrolę nad produkcją zaczyna kapać przy 89stC a kończe produkcje przy 98 polecam wszystkim fajna zabawa takie pędzenie :)
  • 0

#20 kazik2000

kazik2000

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 2536 postów
  • Skąd:Lublin / Poniatowa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 20:00

polecam wersje z pierwszego zdjęcia tam gdzie sa dwa odstojniki sam takiej używam i bimberek jest super :) dodatkowo zamontowałem w pokrywce od kany termometr i mam pełną kontrolę nad produkcją  zaczyna kapać przy 89stC a kończe produkcje przy 98 polecam wszystkim fajna zabawa takie pędzenie :)

Wyświetl post


Sorki za OT ale jak patrze że jesteś "początkującym uczestnikiem" to aż mnie data dołączenia nieźle zaskoczyła ;)

Nieźle się człowieku ukrywasz :D

Dołączona grafika
  • 0
----------8<---------------------8<------------(tnij tutaj)--------8<---------------------8<-----------A2500 / SL-75FRN2-L / 768MB / 6800GS / FP91GP / A2 / X230 <- It's time to change :)))----------8<---------------------8<------------(tnij tutaj)--------8<---------------------8<-----------

#21 Amd_Powered

Amd_Powered

    Uczestnik

  • Banned
  • 686 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisano 24 kwiecień 2005 - 22:18

hehe bo on sie wypowiada tylko w powaznych tematach^^ mam pytanie co do tego 1 rysunku z kana od mleka... czy te rurki w sloikach-odstojnikach musza byc wsadzone gleboko? czy wysoko?;)

pyt2. jaka wc-pompka bedzie najtasza do tego? aquaszut 300?

Użytkownik Amd_Powered edytował ten post 24 kwiecień 2005 - 22:22

  • 0

#22 RaF

RaF

    Zasłużony dla forum

  • Stały użytkownik
  • 2932 postów
  • Skąd:Poznań

Napisano 24 kwiecień 2005 - 23:54

tak apropo to pedzenie bimbru jest nielegalne

mozesz sobie wino w domu robic ale nie bimber
  • 0
Athlon 1700+ @2400

#23 Amd_Powered

Amd_Powered

    Uczestnik

  • Banned
  • 686 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisano 25 kwiecień 2005 - 07:26

tak apropo to pedzenie bimbru jest nielegalne

mozesz sobie wino w domu robic ale nie bimber

Wyświetl post

no przeciez o tym mowie;) bimber ladniej brzmi niz winoo:)
  • 0

#24 kazik2000

kazik2000

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 2536 postów
  • Skąd:Lublin / Poniatowa

Napisano 25 kwiecień 2005 - 09:49

tak apropo to pedzenie bimbru jest nielegalne

mozesz sobie wino w domu robic ale nie bimber

Wyświetl post


On nie będzie tego robić w domu tylko w piwnicy ;)
  • 0
----------8<---------------------8<------------(tnij tutaj)--------8<---------------------8<-----------A2500 / SL-75FRN2-L / 768MB / 6800GS / FP91GP / A2 / X230 <- It's time to change :)))----------8<---------------------8<------------(tnij tutaj)--------8<---------------------8<-----------

#25 Buu

Buu

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 2495 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 kwiecień 2005 - 10:11

ja polecam sposob z szybkowarem B)
  • 0
[font="Lucida Sans Unicode"'>[center'>E6750 | EVGA 8800GT | Asus Maximus Formula | Geil 4GB | Seagate 500GB + 320GB + 250GB | Tagan 700W | iiyama E2201W[/center'>[/font'>

#26 cyrano666

cyrano666

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 116 postów
  • Skąd:WOLBROM

Napisano 25 kwiecień 2005 - 10:32

tylko uwazaj z tym bo znam kilka przypadkow takiej domowej roboty vodki ze po wypicu kolesie wyladowali w szpitalu na odtruciu, na szybciocha robili i potem bylo niewesolo z nimi dlatego teraz destyluja kilkakrotnie zanim wypija
pozdrawiam
  • 0
Wasze piekło, naszym ukojeniem...

#27 Buu

Buu

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 2495 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 kwiecień 2005 - 10:40

a oni po pierwszym razie pili :mellow: Głupi czy o droge pytali :huh:

Wiadomo ze nie po pierwszym....... dodatkowo trzeba miec "termometr" ( zapomnialem jak sie nazywa to cos ) alkoholowy i trzeba sprawdzac ile procencikow leci z rurki ;-)

Użytkownik Buu edytował ten post 25 kwiecień 2005 - 10:40

  • 0
[font="Lucida Sans Unicode"'>[center'>E6750 | EVGA 8800GT | Asus Maximus Formula | Geil 4GB | Seagate 500GB + 320GB + 250GB | Tagan 700W | iiyama E2201W[/center'>[/font'>

#28 Orgiusz

Orgiusz

    newborn

  • Stały użytkownik
  • 15892 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25 kwiecień 2005 - 10:51

no kilka razy pilem bimberek i strwierdze fakt ze na rozgrzewke w sam raz :wink: mial tak z 60 voltow :twisted: ale byl pyszny
  • 0

Życie moderatora zatruwają dwa problemy: tępi i inteligentni użytkownicyŻycie jest za krótkie na to aby "bezpiecznie usuwać" USB.

Jak będę mieć 1000pkt reputacji przejdę na emeryturę

 


#29 kkNd!

kkNd!

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 4098 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Kraków

Napisano 25 kwiecień 2005 - 10:55

ja pilem taki co mial 80 i wiecej nie wypije :lol: :razz:
btw. ile procent w roztworze musi byc alk zeby sie palil?

Użytkownik 4ever_anarchy_soldier edytował ten post 25 kwiecień 2005 - 10:56

  • 0
Semper Fi

#30 RaF

RaF

    Zasłużony dla forum

  • Stały użytkownik
  • 2932 postów
  • Skąd:Poznań

Napisano 25 kwiecień 2005 - 11:09

apsynt sie pali, ma 70%
  • 0
Athlon 1700+ @2400