Skocz do zawartości

Aktualności

Artykuły

Windows 7 (Seven) 32bit/64bit

Rozpoczęty przez ULLISSES, wrz 20 2009 14:10

2696 odpowiedzi w tym temacie

#1981

kamail86
  • kamail86
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 451 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gliwice

Ma ktoś na W7 problemy z kartami serii Audigy, że dźwięk zaczyna strasznie trzeszczeć. Najczęściej dzieje się jak grafa przechodzi z trybu 2d do 3d, czasami nawet bez tego. Działo się odpowiednio na GF7600 i teraz na HD4850. Pomaga zmiana ustawienia głośników z 5.1 na np 2.1 i z powrotem na 5.1

Co prawda sterowniki nie są oficjalne, bo od daniela K, ale na XP taki problem nie występował i też nie używałem oficjalnych driverów.

A jaką masz wersję tych sterowników? Ja mam obecnie 3,7 i dźwięk jest ok, ale jest z nimi taki problem że jak zmieniam ilość głośników z 4.1 na 2.0 przy ustawionym CMSS na Stereo Surround to CMSS zamiast zmienić się automatycznie na OFF to pozostaje Stereo Surround i dźwięk ma dodany jakiś głupi efekt przestrzenny. Trzeba dopiero ręcznie zmienić na OFF. Wcześniej miałem chyba wersję 3,5 i tam nie było tego problemu ale był za to inny - gdy zmieniałem ustawienia tonów wysokich/niskich to głośność spadała ok 2 krotnie (przy tych samych ustawieniach głośności), i tylko przywrócenie domyślnych ustawień tonów wysokich/niskich przywracało normalną głośność. Więc jak widać różne wersje tych sterowników posiadają różne błędy. Dlatego najlepiej przetestować różne wersje. Ja aktualnie zamierzam zainstalować najnowsze 3,8. Są one oparte już o normalną wersję sterownika (wcześniejsze były oparte o bety sterowników) więc liczę że może z tymi będzie już wszystko ok ;)

Użytkownik kamail86 edytował ten post 08 lipiec 2010 - 23:04

  • 0

#1982

Konar
  • Konar
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 979 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:z planety minusów, boty ;]

Przyznam szczerze, że u mnie na 3.6 nie zaobserwowałem takiego problemu. Do poszczególnych trybów są oddzielne ustawienia. Jedynie mikrofon zawsze się przestawiał przy zmianach. Właśnie jak z tym u Ciebie? Ja byłem zmuszony mica podpiąć pod integre, bo doprowadzało mnie to do szewskiej pasji.

Daj znać jak będzie zachowywać się siódemka i nowe stery.
  • 0

MSI GE60 czyli i5-4200m | 8GB DDR3 | GTX 760M i różne HDD

Q6600 i TT Big Typhoon + Fander FX120W | Gigabyte GA-965P-DS4 | 6GB DDR2 GeiL + OCZ  | PowerColor PCS+ HD6850 | 2 x Samsung F3 HD502HJ | Asus DRW-24B1LT + LG GH22NS50 | Sound Blaster Audigy 2 | Seasonic M12II-520B | CoolerMaster Cavalier III Black

NAS @ OMV 1.0.20: AthlonXP 2000+ i Pentagram NXC 80 AL (5V) | MSI K7N2 Delta2-LSR | jakiś ram | PixelView GeForce4 Ti 4200 64MB | dyski z odzysku | LG DVD 48x16x + LiteOn CD-RW | Modecom 350GTX | Codegen 6013L White

HWBOT


#1983

kamail86
  • kamail86
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 451 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gliwice

Jedynie mikrofon zawsze się przestawiał przy zmianach. Właśnie jak z tym u Ciebie?

A co konkretnie się z nim dzieje? U mnie z mikrofonem jest chyba wszystko ok, a przynajmniej nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości. "Win7Vista_4GB_MicFix" dodałeś do rejestru?
Dzisiaj zainstalowałem te 3.8 ale nie widzę żadnej różnicy. Ten błąd z CMSS z wersji 3,7 nadal pozostał. Ale ogólnie sterowniki są ok. Z dźwiękiem nie ma żadnych problemów a to najważniejsze :)

Użytkownik kamail86 edytował ten post 09 lipiec 2010 - 19:09

  • 0

#1984

Konar
  • Konar
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 979 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:z planety minusów, boty ;]

Mozesz rozwinąć co daje ten micfix?
Konkretnie u mnie mikrofon wraca jakby do default, jakieś 70% i wyłącza dodatkowe 20dB.
  • 0

MSI GE60 czyli i5-4200m | 8GB DDR3 | GTX 760M i różne HDD

Q6600 i TT Big Typhoon + Fander FX120W | Gigabyte GA-965P-DS4 | 6GB DDR2 GeiL + OCZ  | PowerColor PCS+ HD6850 | 2 x Samsung F3 HD502HJ | Asus DRW-24B1LT + LG GH22NS50 | Sound Blaster Audigy 2 | Seasonic M12II-520B | CoolerMaster Cavalier III Black

NAS @ OMV 1.0.20: AthlonXP 2000+ i Pentagram NXC 80 AL (5V) | MSI K7N2 Delta2-LSR | jakiś ram | PixelView GeForce4 Ti 4200 64MB | dyski z odzysku | LG DVD 48x16x + LiteOn CD-RW | Modecom 350GTX | Codegen 6013L White

HWBOT


#1985

kamail86
  • kamail86
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 451 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gliwice

Mozesz rozwinąć co daje ten micfix?

Konkretnie to nie wiem, bo u mnie wszystko było ok i bez tego fixa ;) ale na stronie ze sterownikami jest taka informacja:

Microphone issues on Windows 7/Vista 64-bit (x64) with 4GB of RAM or more

Audigy driver does not support 64-bit addressing, resulting in random issues with the Microphone (static, robotic or distorted voice, white noise)

oraz:

Under the 64-bit edition of Windows 7/Vista, you might want to try the Win7Vista_4GB_MicFix.reg registry patch that might fix the issues with the Microphone when there are 4GB of RAM or more memory installed. Simply double click the registry file and restart Windows. It is not guaranteed to work on every system.

I w archiwum ze sterownikami znajduje się ten fix.

Konkretnie u mnie mikrofon wraca jakby do default, jakieś 70% i wyłącza dodatkowe 20dB.

To ja takich problemów nie mam, ale też nie miałem wersji 3,6. Wypróbuj tą 3,8. Mam ją aktualnie i oprócz tego problemu z CMSSem nie zauważyłem innych problemów.

Użytkownik kamail86 edytował ten post 09 lipiec 2010 - 21:41

  • 0

#1986

Havoc
  • Havoc
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2955 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Skarżysko - Kamienna

Mam monitor z HUBem USB. Da się wyłączyć z autostartu tą opcję skandiska? Za każdym razem po włączeniu monitora system wykrywa na nowo pendrive' karte pamięci, itd co tylko jest wpięte i chce je skanować jakby miały jakieś błędy, męczy mnie wybieranie opcji skanuj lub uruchom bez skanowania. Gdzies to na pewno idzie wyłączyć, ale gdzie?
  • 0

Dell U2414H; MSI B75MA-P45; Xeon E3-1235; 2x4GB Kingston HyperX 1666; AMD HD7770 Vertex +Scythe Setsugen rev.1 and SlipStream (50*C); Fortron 650W; Samsung 840 EVO - 256GB; 2xSamsung F3 -1TB, WD15EARS -1.5TB; Hitachi -500GB; Seagate ST1000DL002 -1TB; Pionek DVR-216B; Samsung GX20, AL18-55, Sigma Super-Wide II 24mm/F2.8, SMC Pentax-F 50/F1.7, Jupiter 85mm/F2.0(m42), Metz 40MZ-2


#1987

rafa
  • rafa
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 12144 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Galway IRL

A nie pomaga sformatowanie karty na nowo?
  • 0

.i5-3570K @ 4.6GHz 1.33V * MSI MPower Z77 * 2x4GB HyperX Predator 1866 @2145 (10-12-10-27)

...XFX Radeon HD 6970 2GB

.....Seagate 600 240GB SSD * Plextor M5P 256GB SSD * WD Passport 1TB USB 3.0

.......Samsung SE-S224 * BQ DPP (P7) 650W * Silverstone TJ07B * Eizo S2231W

.........WC:::Swiftech Apogee XT * EK-FC6970 * Laing DDC * XSPC EX480

...........HTPC.......H97M-G43 * G3420 * 8GB Crucial Tactics* LiteOn E200 80GB SSD * Crucial M550 256GB SSD * WD Blue 500GB 2.5" HDD * WD15EARS * Lian-Li C37B * BeQuiet 300W


#1988

wujekz
  • wujekz
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:EARTH

Szukałem po necie i nie mogę nigdzie znaleźć podpowiedzi. Coś mi się stało ze wszystkimi skrótami, dosłownie ze wszystkimi i tymi wewnątrz programów, odnośników do stron internetowych i innych, dosłownie ze wszystkimi skrótami. Ikony od programów są dobre. To znaczy tak one są ale na nich jest jeszcze taka inna ikona. Windows 7 32. Czy da radę przywrócić to do normalności czy tylko format i nowa instalka, brybrbrbr, aż skóra cierpnie.

Ikonki na pulpicie.jpg
  • 0

#1989

Aquarium
  • Aquarium
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2843 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Przewertuj temat, było z rozwiązaniem. Brakuje ci strzałki od skrótu.
  • 0

#1<i930@3.6GHz*Asus P6X58D-E*16GB Crucial*SSD Samsung 470*Raid0:2xWD Black*GTX 770 WindForce 4GB*X-Fi*BeQuiet 650W*NZXT Phantom*2209WA+F-S P19-2*Win7Pro>

#2<E8200@3.6GHz*Asus Maximus*8GB Mushkin*MSI 8800GT*SSD Intel*Raid1@2xSeagate+WD*Audigy 2*Be Quiet 480W Gold*CM690*Win 7 Home Prem.>

#3<Asus 1201N*2GB*320GB*Nvidia ION*WinXP Pro>


#1990

Havoc
  • Havoc
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2955 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Skarżysko - Kamienna

A nie pomaga sformatowanie karty na nowo?


Nic z tych rzeczy. System widzi błędy na pamięciach po wyłączeniu monitora, bez uprzedniego wyjęcia np. pendrive'a. Ani fizycznie ani logicznie żadnych błędów nie ma, 7mka ma tylko jakieś "fazy" dziwne ;)


Nie da się tego skanowania/sprawdzania wyłączyć tak jak autostartu jakoś?
  • 0

Dell U2414H; MSI B75MA-P45; Xeon E3-1235; 2x4GB Kingston HyperX 1666; AMD HD7770 Vertex +Scythe Setsugen rev.1 and SlipStream (50*C); Fortron 650W; Samsung 840 EVO - 256GB; 2xSamsung F3 -1TB, WD15EARS -1.5TB; Hitachi -500GB; Seagate ST1000DL002 -1TB; Pionek DVR-216B; Samsung GX20, AL18-55, Sigma Super-Wide II 24mm/F2.8, SMC Pentax-F 50/F1.7, Jupiter 85mm/F2.0(m42), Metz 40MZ-2


#1991

Aquarium
  • Aquarium
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2843 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Żadne fazy, po prostu na dyskach jest zapisywana informacja u pomyślnym zamknięciu systemu plików czy coś takiego.

Poza tym:

Link
  • 0

#1<i930@3.6GHz*Asus P6X58D-E*16GB Crucial*SSD Samsung 470*Raid0:2xWD Black*GTX 770 WindForce 4GB*X-Fi*BeQuiet 650W*NZXT Phantom*2209WA+F-S P19-2*Win7Pro>

#2<E8200@3.6GHz*Asus Maximus*8GB Mushkin*MSI 8800GT*SSD Intel*Raid1@2xSeagate+WD*Audigy 2*Be Quiet 480W Gold*CM690*Win 7 Home Prem.>

#3<Asus 1201N*2GB*320GB*Nvidia ION*WinXP Pro>


#1992

Havoc
  • Havoc
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2955 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Skarżysko - Kamienna

Nie wiem co ma mi dać tamten link. Co ma wykrywanie urządzenia z błędem do bootowania i skanowania dysków? Przy uruchamianiu kompa chkdsk nie startuje nawet. Dzieje się tak tylko przy podpinaniu pena do kompa, win zawsze krzyczy że błąd. Nie ważne czy go sformatuje czy nie wiadomo co jeszcze. Przełączenie monitora w standby powoduje mu taki błąd przez chwilowy zanik zasilania (bo Hub działa mimo wszystko, ale z lekką przerwą, widzę to po myszce BT, przez chwilę odbiornik nie działa). Może jakiś inny klucz w rejestrze?
  • 0

Dell U2414H; MSI B75MA-P45; Xeon E3-1235; 2x4GB Kingston HyperX 1666; AMD HD7770 Vertex +Scythe Setsugen rev.1 and SlipStream (50*C); Fortron 650W; Samsung 840 EVO - 256GB; 2xSamsung F3 -1TB, WD15EARS -1.5TB; Hitachi -500GB; Seagate ST1000DL002 -1TB; Pionek DVR-216B; Samsung GX20, AL18-55, Sigma Super-Wide II 24mm/F2.8, SMC Pentax-F 50/F1.7, Jupiter 85mm/F2.0(m42), Metz 40MZ-2


#1993

Aquarium
  • Aquarium
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2843 postów
  • Płeć:Mężczyzna

To może nie wyłączaj monitora w czasie pracy komputera? :)

Pokombinuj może z ustawieniami

DEVICE MANAGER / Disk drive / Properties / Policies

Konretnie powinno być włączone Quick removal...

Wyłączenie Autoplay też może pomóc.

Użytkownik Aquarium edytował ten post 11 lipiec 2010 - 13:55

  • 0

#1<i930@3.6GHz*Asus P6X58D-E*16GB Crucial*SSD Samsung 470*Raid0:2xWD Black*GTX 770 WindForce 4GB*X-Fi*BeQuiet 650W*NZXT Phantom*2209WA+F-S P19-2*Win7Pro>

#2<E8200@3.6GHz*Asus Maximus*8GB Mushkin*MSI 8800GT*SSD Intel*Raid1@2xSeagate+WD*Audigy 2*Be Quiet 480W Gold*CM690*Win 7 Home Prem.>

#3<Asus 1201N*2GB*320GB*Nvidia ION*WinXP Pro>


#1994

wujekz
  • wujekz
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:EARTH

Przewertuj temat, było z rozwiązaniem. Brakuje ci strzałki od skrótu.


Wertowałem temat, znalazłem tylko żeby usunąć plik IconCache.db ale to nic nie dało. Dlatego nie ma strzałek, gdyż z pół roku temu usunąłem je poprzez wpis do rejestru, bo nie lubię ich widoku (strzałek na skrótach). Ten zrzut (kilka postów wyżej) zrobiłem przy średniej wielkości ikon na pulpicie, przy małej wielkości ikonki zasłonięte są tymi drugimi tak że tych programowych skrótów w ogóle nie widać. Jakieś pomysły jak to przywrócić do normalności ?? Jakikolwiek robię skrót to każdy wygląda tak samo, (przykryty jest taką ikonką).

Ikonki.jpg

Użytkownik wujekz edytował ten post 11 lipiec 2010 - 14:26

  • 0

#1995

kamail86
  • kamail86
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 451 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gliwice

Te strzałki można zmieniać/usuwać za pomocą programu Vista Shortcut Manager. Zainstaluj go i spróbuj za jego pomocą pozbyć się problemu. Link do programu podałem gdzieś wcześniej w tym temacie.
  • 0

#1996

wujekz
  • wujekz
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:EARTH

Te strzałki można zmieniać/usuwać za pomocą programu Vista Shortcut Manager. Zainstaluj go i spróbuj za jego pomocą pozbyć się problemu. Link do programu podałem gdzieś wcześniej w tym temacie.


Ok, dzięki, pozbyłem się tego ustrojstwa za pomocą TuneUp 2010.
  • 0

#1997

kuebk
  • kuebk
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2293 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:omgwtf.pl

1. Rozumiem, że jesteś świadomy posiada 2 pulpitów, i że ikonki na lewym pulpicie nie są tymi zaginionymi...?
2. Przez zniknięcie ikonek rozumiesz zniknięcie skrótów, czy zmianę ikon w skrótach na domyślne Windows/inne?
3. Nie bardzo wiem, co to za programik obok zegara - ten z "V. Czyżby serwer VNC? Jeśli tak, to jest opcja, że ktoś łączy się z systemem i kasuje je ręcznie.
4. Skoro zawsze znikają te same ikonki, to:
a) powiedz jakie
b) spróbuj nadać im inną nazwę
c) ustaw im atrybut "Tylko do odczytu"
d) w skrajnym wypadku zabierz innym użytkownikom uprawnienia do ich zapisu/odczytu


No kurde, znowu mi zniknely. Pogralem troche w SC2 i poszedlem spac nie wylaczajac komputera - wstaje, podchodze, patrze i nie ma znowy tych samych. :(
1. nie
2. znikniecie skrotow
3. realvnc, jednak taka opcje odrzucam
4d: nie mam innych uzytkoniwkow na komputerze.

Znily mi skroty tylko i wylacznie do gier ktore mam w prawym gornym rogu, mianowicie: NFS World, Street Fighter 4, Borderlands, GTA4 EFLC, Prototype, Wiedzmin.

Dołączona grafika

Użytkownik kuebk edytował ten post 11 lipiec 2010 - 16:06

  • 0

4770k // true // z87-extreme4 // 2x8 ballistix 1600 @ stock // en8800gt // hr-03 gt // x-fi titanium // f60 + f120 // dp p7 550w // g5 + 9hd // e2201w-1 + 2209wa // p183 + 6x s-flex

e8500 @ stock // true // rampage formula // 2x hr-05 sli/ifx // 2x2 gd pro 1066 @ stock // en8800gt // hr-03 gt // x-fi titanium // f60 + f120 // dp p7 550w // g5 + 9hd // e2201w-1 + 2209wa // p183 + 6x s-flex

e6750 @ stock // box // p5k pro // 2x1 vitesta ee+ 800 @ stock // s3trio // wd5000aaks + 2x wd2500aaks // 400w

 

kolekcjoner kosci: vitesta ee+ 800@1200 cl5 2.38v // ballistix tracer 1066@1200 cl5 2.2v // lanfest 800@1000 cl3 3.4v // ballistix tracer 800@1280 cl4 3.4v // gd pro 2x2 1066@~1100 cl5 ~2.2v


#1998

zalOst
  • zalOst
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 425 postów
  • Płeć:Mężczyzna

@ kuebk spróbuj uruchomić w trybie awaryjnym, mi kiedyś znikały ikony skrótów i po uruchomieniu w trybie awaryjnym powracały...
  • 0

#1999

ULLISSES
  • ULLISSES
  • Hellraiser
  • Stały użytkownik
  • 13369 postów
  • Płeć:Mężczyzna

A weź mi pokaż właściwości skrótów: Borderlands i Portal.

Poproszę też loga z HijackThis gdy masz ikonki, oraz gdy odkryjesz że zniknęły.
  • 0

#2000

kuebk
  • kuebk
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2293 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:omgwtf.pl

No wlasnie juz wyczailem pewna wlasciwosc, znikaly tylko te ikonki ktore przeciaglem ze Start->Games te do ktorych mialem recznie zrobione skroty nie znikaly. Teraz te co zniknely zrobilem recznie i zobacze czy tez znikna.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4Scan saved at 7:33:36 PM, on 7/12/2010Platform: Windows 7  (WinNT 6.00.3504)MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385)Boot mode: NormalRunning processes:C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exeC:\Program Files (x86)\BOINC\boincmgr.exeC:\Program Files (x86)\BOINC\boinc.exeC:\ProgramData\BOINC\projects\www.worldcommunitygrid.org\wcg_faah_autodock_6.07_windows_intelx86C:\ProgramData\BOINC\projects\www.worldcommunitygrid.org\wcg_hcc1_img_6.08_windows_intelx86C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\OUTLOOK.EXEC:\Program Files (x86)\mIRC\mirc.exeC:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exeC:\Program Files (x86)\Gadu-Gadu\gg.exeC:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exeC:\Program Files (x86)\Skype\Plugin Manager\skypePM.exeC:\Program Files (x86)\Windows Live\Contacts\wlcomm.exeC:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exeC:\Program Files (x86)\foobar2000\foobar2000.exeC:\totalcmd\TOTALCMD.EXEC:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exeR1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = [url=http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896]Bing[/url]R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = [url=http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157]MSN : Hotmail, Messenger, Actualité, Sport et Vidéo[/url]R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = [url=http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157]MSN : Hotmail, Messenger, Actualité, Sport et Vidéo[/url]R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = [url=http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896]Bing[/url]R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = [url=http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896]Bing[/url]R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = [url=http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157]MSN : Hotmail, Messenger, Actualité, Sport et Vidéo[/url]R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch = R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htmR0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exeO2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dllO2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~2\SPYBOT~1\SDHelper.dllO2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)O2 - BHO: URLRedirectionBHO - {B4F3A835-0E21-4959-BA22-42B3008E02FF} - C:\PROGRA~2\MICROS~3\Office14\URLREDIR.DLLO2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\jp2ssv.dllO4 - HKCU\..\Run: [SpybotSD TeaTimer] C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exeO4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~2\MICROS~3\Office14\EXCEL.EXE/3000O8 - Extra context menu item: Se&nd to OneNote - res://C:\PROGRA~2\MICROS~3\Office14\ONBttnIE.dll/105O9 - Extra button: Send to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\ONBttnIE.dllO9 - Extra 'Tools' menuitem: Se&nd to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\ONBttnIE.dllO9 - Extra button: OneNote Lin&ked Notes - {789FE86F-6FC4-46A1-9849-EDE0DB0C95CA} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\ONBttnIELinkedNotes.dllO9 - Extra 'Tools' menuitem: OneNote Lin&ked Notes - {789FE86F-6FC4-46A1-9849-EDE0DB0C95CA} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\ONBttnIELinkedNotes.dllO9 - Extra button: Fiddler2 - {CF819DA3-9882-4944-ADF5-6EF17ECF3C6E} - "C:\Program Files (x86)\Fiddler2\Fiddler.exe" (file missing)O9 - Extra 'Tools' menuitem: Fiddler2 - {CF819DA3-9882-4944-ADF5-6EF17ECF3C6E} - "C:\Program Files (x86)\Fiddler2\Fiddler.exe" (file missing)O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~2\SPYBOT~1\SDHelper.dllO9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~2\SPYBOT~1\SDHelper.dllO10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\vmware\vmware player\vsocklib.dllO10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\vmware\vmware player\vsocklib.dllO16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} (MksSkanerOnline Class) - [url=http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab]http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab[/url]O16 - DPF: {E2883E8F-472F-4FB0-9522-AC9BF37916A7} - [url=http://platformdl.adobe.com/NOS/getPlusPlus/1.6/gp.cab]http://platformdl.adobe.com/NOS/getPlusPlus/1.6/gp.cab[/url]O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{8943B291-BA6E-479C-B299-63E22222A12C}: Domain = ipsec.onetO17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{8943B291-BA6E-479C-B299-63E22222A12C}: NameServer = 192.168.243.130,192.168.193.240O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~2\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLLO18 - Filter hijack: text/xml - {807573E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\MSOXMLMF.DLLO23 - Service: Andrea ADI Filters Service (AEADIFilters) - Unknown owner - C:\Windows\system32\AEADISRV.EXE (file missing)O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)O23 - Service: ShrewSoft DNS Proxy Daemon (dtpd) - Unknown owner - C:\Program Files\ShrewSoft\VPN Client\dtpd.exeO23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)O23 - Service: ShrewSoft IKE Daemon (iked) - Unknown owner - C:\Program Files\ShrewSoft\VPN Client\iked.exeO23 - Service: ShrewSoft IPSEC Daemon (ipsecd) - Unknown owner - C:\Program Files\ShrewSoft\VPN Client\ipsecd.exeO23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)O23 - Service: Lavasoft Ad-Aware Service - Lavasoft - C:\Program Files (x86)\Lavasoft\Ad-Aware\AAWService.exeO23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)O23 - Service: Sandboxie Service (SbieSvc) - tzuk - C:\Program Files\Sandboxie\SbieSvc.exeO23 - Service: SBSD Security Center Service (SBSDWSCService) - Safer Networking Ltd. - C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy\SDWinSec.exeO23 - Service: ServiceLayer - Nokia - C:\Program Files (x86)\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exeO23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)O23 - Service: Steam Client Service - Valve Corporation - C:\Program Files (x86)\Common Files\Steam\SteamService.exeO23 - Service: VMware Agent Service (ufad-ws60) - VMware, Inc. - C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Player\vmware-ufad.exeO23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)O23 - Service: VMware Authorization Service (VMAuthdService) - VMware, Inc. - C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Player\vmware-authd.exeO23 - Service: VMware DHCP Service (VMnetDHCP) - VMware, Inc. - C:\Windows\system32\vmnetdhcp.exeO23 - Service: VMware USB Arbitration Service (VMUSBArbService) - VMware, Inc. - C:\Program Files (x86)\Common Files\VMware\USB\vmware-usbarbitrator.exeO23 - Service: VMware NAT Service - VMware, Inc. - C:\Windows\system32\vmnat.exeO23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)O23 - Service: VNC Server Version 4 (WinVNC4) - RealVNC Ltd. - C:\Program Files\RealVNC\VNC4\WinVNC4.exeO23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)--End of file - 9582 bytes

  • 0

4770k // true // z87-extreme4 // 2x8 ballistix 1600 @ stock // en8800gt // hr-03 gt // x-fi titanium // f60 + f120 // dp p7 550w // g5 + 9hd // e2201w-1 + 2209wa // p183 + 6x s-flex

e8500 @ stock // true // rampage formula // 2x hr-05 sli/ifx // 2x2 gd pro 1066 @ stock // en8800gt // hr-03 gt // x-fi titanium // f60 + f120 // dp p7 550w // g5 + 9hd // e2201w-1 + 2209wa // p183 + 6x s-flex

e6750 @ stock // box // p5k pro // 2x1 vitesta ee+ 800 @ stock // s3trio // wd5000aaks + 2x wd2500aaks // 400w

 

kolekcjoner kosci: vitesta ee+ 800@1200 cl5 2.38v // ballistix tracer 1066@1200 cl5 2.2v // lanfest 800@1000 cl3 3.4v // ballistix tracer 800@1280 cl4 3.4v // gd pro 2x2 1066@~1100 cl5 ~2.2v


#2001

SzczYpior_n1
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:89-100

A jaką masz wersję tych sterowników? Ja mam obecnie 3,7 i dźwięk jest ok, ale jest z nimi taki problem że jak zmieniam ilość głośników z 4.1 na 2.0 przy ustawionym CMSS na Stereo Surround to CMSS zamiast zmienić się automatycznie na OFF to pozostaje Stereo Surround i dźwięk ma dodany jakiś głupi efekt przestrzenny. Trzeba dopiero ręcznie zmienić na OFF. Wcześniej miałem chyba wersję 3,5 i tam nie było tego problemu ale był za to inny - gdy zmieniałem ustawienia tonów wysokich/niskich to głośność spadała ok 2 krotnie (przy tych samych ustawieniach głośności), i tylko przywrócenie domyślnych ustawień tonów wysokich/niskich przywracało normalną głośność. Więc jak widać różne wersje tych sterowników posiadają różne błędy. Dlatego najlepiej przetestować różne wersje. Ja aktualnie zamierzam zainstalować najnowsze 3,8. Są one oparte już o normalną wersję sterownika (wcześniejsze były oparte o bety sterowników) więc liczę że może z tymi będzie już wszystko ok ;)

Dla Audigy jest masakra ze sterami pod Win7 przynajmniej x64, wielki szacun dla Daniela K, że wogóle rozwija swoje modyfikacje, ale tak trudno wrzucić działający w 100% EAX Console? Audigy_SupportPack_3_8 i wszystkie wcześniejsze nie posiadają konsoli EAX a w Audio Console w zakładce EAX idzie tylko wybrać efekt środowiskowy zaś brak opcji Advanced EQ która dodaje niesamowitej dynamiki muzyce! Bez tego już nie potrafię żyć, a jedyne stery które to mają pod Win7 x64 są te: LINK a plik się zwie SBAX_PCDVT_LB_2_15_0004EQ.exe. Dla mojej A2 ZS są to złote stery, i mic działa jak powinien :)

Edit:
Chociaż w sumie ładnie grają po odpowiednim skonfigurowaniu ich i foobara, chyba zostane przy nich :lol: w końcu nowsze ;)

PS. Wytłumaczy mi ktoś dlaczego po skonfigurowaniu w foobarze sterownika ASIO po restarcie systemu wyskakuje błąd że nie ma sterownika ASIO i trzeba na nowo konfigurować? Na XP tego nie było mimo wszystko a bym sobie poużywał ASIO :P

Użytkownik DejwiT11 edytował ten post 12 lipiec 2010 - 22:04

  • 0

MB ASRock Z77 Pro3 P2.10

CPU Intel Core i5 3570k + TR HR-02 Macho 120

GPU Gigabyte HD 6850 OC Windforce 2x

RAM 12GB = Kingston HyperX 2x4GB + OCZ Platinum 2x2GB

Dysk Samsung SSD 830 256GB + Samsung HD502HJ + HD322HJ

Audio Xonar DS @ LM4562NA OPamp + Genius SW-HF5.1 5100 + CAL!

Monitor Samsung SyncMaster T220 22" LCD

buda, PSU Antec Gamer Three Hundred + Be Quiet Dark Power Pro P10 550W


#2002

costi
  • costi
  • Redakcja
  • Moderator
  • 21457 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa

Glupie pytanko: na HTPS (Acer Aspire Revo 3610) mam 2GB RAM i Win7 HP x64 (pytajcie Acera, czemu takie combo ;) ). Jako interfejsu HTPC uzywam programu MediaPortal, filmy odpalane sa w Media Player Classic HomeCinema. Problem jest taki, ze jak odpalam film fullHD, to w tle wyskakuje mi windowsowe powiadominie, ze konczy sie pamiec i zaleca sie zamkniecie programow (takie okienko na srodku ekranu, pozniej moge zrobic screena). Oczywiscie jest to bullshit, bo wolnego RAM jest z 600MB i spokojnie bym je olal, gdyby nie jeden detal: jego wyskakiwanie powoduje, ze MPC wychodzi z trybu fullscreen.

Znalazlem na Googlach jak owe okienko wylaczyc calkowicie, ale wolalbym, aby to powiadomienie wyskakiwalo, gdy RAM naprawde zostanie malo, np. 100MB. Da sie jakos zmienic prog reakcji tego komunikatu?
  • 0

i5 2500K || Biostar TZ77XE4 || 4x4GB Kingston HyperX Genesis

MSI GTX750Ti Gaming 2GB || Lenovo L220x LCD

integra || Creative T20

Kingston HyperX 120GB + Samsung F1 320GB || Sony AD-7240S

Fractal Define R2 || be quiet! Purepower L7 530W

HTPC: 

Xbox360 Gamertag: costiPL

Regulamin | Indeks Gier | Szukajka


#2003

rafa
  • rafa
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 12144 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Galway IRL

Wyłączyłeś plik stronicowania? :)

Użytkownik rafa edytował ten post 13 lipiec 2010 - 23:20

  • 0

.i5-3570K @ 4.6GHz 1.33V * MSI MPower Z77 * 2x4GB HyperX Predator 1866 @2145 (10-12-10-27)

...XFX Radeon HD 6970 2GB

.....Seagate 600 240GB SSD * Plextor M5P 256GB SSD * WD Passport 1TB USB 3.0

.......Samsung SE-S224 * BQ DPP (P7) 650W * Silverstone TJ07B * Eizo S2231W

.........WC:::Swiftech Apogee XT * EK-FC6970 * Laing DDC * XSPC EX480

...........HTPC.......H97M-G43 * G3420 * 8GB Crucial Tactics* LiteOn E200 80GB SSD * Crucial M550 256GB SSD * WD Blue 500GB 2.5" HDD * WD15EARS * Lian-Li C37B * BeQuiet 300W


#2004

costi
  • costi
  • Redakcja
  • Moderator
  • 21457 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa

Nie, mam ustawiony na 256MB. Tylko rzecz w tym, ze 64-bitowy system bierze swoje, Mediaportal tez troche zjada i jak juz sie film wlaczy, to ilosc wolnego RAM spada ponizej 25% (co dla mojej ilosci pamieci wynosi 512MB). Konkretnie mowie o takim powiadomieniu:
Dołączona grafika

Tak jak pisalem wczesniej: tresc tego warninga mam w nosie, nie ma szans, zebym zajal kiedykolwiek caly RAM na tym kompie. Chcialbym jednak, na wszelki wypadek, zeby pojawialo sie ono przy 100MB wolnej pamieci. Da sie, czy musze je wywalic calkiem i miec nadzieje, ze brak pamieci zauwaze zanim sie cos wywali? ;)
  • 0

i5 2500K || Biostar TZ77XE4 || 4x4GB Kingston HyperX Genesis

MSI GTX750Ti Gaming 2GB || Lenovo L220x LCD

integra || Creative T20

Kingston HyperX 120GB + Samsung F1 320GB || Sony AD-7240S

Fractal Define R2 || be quiet! Purepower L7 530W

HTPC: 

Xbox360 Gamertag: costiPL

Regulamin | Indeks Gier | Szukajka


#2005

Cmx
  • Cmx
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 3140 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Łódź

Costi@

Wystarczy zwiększyć plik wymiany, u mnie miałem "aż" 1024mb i kilka razy wywaliło mnie z Left 4 Dead 2, właśnie z tym samym błędem. Ustawiłem na 2048mb i mam spokój.
  • 0

Core 2 Duo E7200@3.8GHz / Scythe Mugen 2 / Gigabyte GA-EP35-DS3 / A-Data 4GB 800MHz / Asus 9800GT / Samsung F1 320GB / Samsung F2 500GB / Maxtor 160GB / Samsung 20GB

Delta DPS-400MB / Pioneer 215D@S15J / Chieftec LBX-01B-B-B / Dell 2209WA

Windows 8 x64

BitCoin: 1Camis1p6aWkUrNCwPGxQzkNJoVfiHVVXc

Steam Profile

GPG Key ID: 0x3A98F376


#2006

costi
  • costi
  • Redakcja
  • Moderator
  • 21457 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa

Niby mozna, tyle ze w urzadzonku jest dyszczor 2.5" 5400rpm i srednio mam ochote dowalac mu jeszcze ostre jezdzenie po pagefile (a tym sie to skonczy), ktore jest w sumie zbedne bo mi sie nic nie wywala, a wolnego RAM jest jeszcze od cholery i troszke...
  • 0

i5 2500K || Biostar TZ77XE4 || 4x4GB Kingston HyperX Genesis

MSI GTX750Ti Gaming 2GB || Lenovo L220x LCD

integra || Creative T20

Kingston HyperX 120GB + Samsung F1 320GB || Sony AD-7240S

Fractal Define R2 || be quiet! Purepower L7 530W

HTPC: 

Xbox360 Gamertag: costiPL

Regulamin | Indeks Gier | Szukajka


#2007

kuebk
  • kuebk
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2293 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:omgwtf.pl

Taka budowa systemu ze pagefile musi byc odpowiedniej wielkosci.
  • 0

4770k // true // z87-extreme4 // 2x8 ballistix 1600 @ stock // en8800gt // hr-03 gt // x-fi titanium // f60 + f120 // dp p7 550w // g5 + 9hd // e2201w-1 + 2209wa // p183 + 6x s-flex

e8500 @ stock // true // rampage formula // 2x hr-05 sli/ifx // 2x2 gd pro 1066 @ stock // en8800gt // hr-03 gt // x-fi titanium // f60 + f120 // dp p7 550w // g5 + 9hd // e2201w-1 + 2209wa // p183 + 6x s-flex

e6750 @ stock // box // p5k pro // 2x1 vitesta ee+ 800 @ stock // s3trio // wd5000aaks + 2x wd2500aaks // 400w

 

kolekcjoner kosci: vitesta ee+ 800@1200 cl5 2.38v // ballistix tracer 1066@1200 cl5 2.2v // lanfest 800@1000 cl3 3.4v // ballistix tracer 800@1280 cl4 3.4v // gd pro 2x2 1066@~1100 cl5 ~2.2v


#2008

costi
  • costi
  • Redakcja
  • Moderator
  • 21457 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa

Panowie, ale owy komunikat nie ma nic wspolnego z pagefile. Pojawia sie on, gdy ilosc wolnego RAMu (fizycznego + pagefile) spadnie do 25%. Jak ktos ma 8GB RAM, to mu to wyskoczy przy 2GB wolnego.
Powiekszanie pagefile jest tylko oszukiwaniem systemu, bo udaje sie, ze dostepna jest wieksza ilosc pamieci, czyli po prostu odsuwa sie problem na potem.

Komp to HTPC i naraz chodza na nim trzy aplikacje: uTorrent, MediaPortal i Media Player Classic HomeCinema podczas ogladania filmu. I nic innego. Nie ma szans, zeby ten tercet zalatwil caly RAM.
Wiem, uparty jestem, ale po prostu nie lubie takich glupawych rozwiazan w stylu zwiekszenia pagefile.

Swoja droga, byl kiedys trik do XP z kluczem rejestru, w ktorym ustawialo sie przy jakiej zajetosci RAM system mial zaczac korzystac z pagefile. W Win7 tez cos takiego jest?
  • 0

i5 2500K || Biostar TZ77XE4 || 4x4GB Kingston HyperX Genesis

MSI GTX750Ti Gaming 2GB || Lenovo L220x LCD

integra || Creative T20

Kingston HyperX 120GB + Samsung F1 320GB || Sony AD-7240S

Fractal Define R2 || be quiet! Purepower L7 530W

HTPC: 

Xbox360 Gamertag: costiPL

Regulamin | Indeks Gier | Szukajka


#2009

kuebk
  • kuebk
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2293 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:omgwtf.pl

Ale tu nie chodzi o to zeby windows korzystal z pagefile tylko o to zeby on wogole byl.
  • 0

4770k // true // z87-extreme4 // 2x8 ballistix 1600 @ stock // en8800gt // hr-03 gt // x-fi titanium // f60 + f120 // dp p7 550w // g5 + 9hd // e2201w-1 + 2209wa // p183 + 6x s-flex

e8500 @ stock // true // rampage formula // 2x hr-05 sli/ifx // 2x2 gd pro 1066 @ stock // en8800gt // hr-03 gt // x-fi titanium // f60 + f120 // dp p7 550w // g5 + 9hd // e2201w-1 + 2209wa // p183 + 6x s-flex

e6750 @ stock // box // p5k pro // 2x1 vitesta ee+ 800 @ stock // s3trio // wd5000aaks + 2x wd2500aaks // 400w

 

kolekcjoner kosci: vitesta ee+ 800@1200 cl5 2.38v // ballistix tracer 1066@1200 cl5 2.2v // lanfest 800@1000 cl3 3.4v // ballistix tracer 800@1280 cl4 3.4v // gd pro 2x2 1066@~1100 cl5 ~2.2v


#2010

ZlyUser
  • ZlyUser
  • Uczestnik
  • Banned
  • 452 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Disabling the “Your computer is low on memory” and “Close programs to prevent information loss” dialogs Kylir's Blog

Edit, a sorry, chcesz tylko zmienic limit.

Użytkownik ZlyUser edytował ten post 14 lipiec 2010 - 22:13

  • 0



Dodaj odpowiedź