Skocz do zawartości


Aktualności

Artykuły

Reklama

Zdjęcie

Laptop Sie Wylaczycl I Nie Chce Wlaczyc


14 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebasw

sebasw

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 1028 postów
  • Skąd:PL

Napisano 26 lipiec 2005 - 11:56


Wiec dzis podczas pracy na laptopie, tzn. byl wlaczony wygaszacz ekranu - black screen
laptop sie wylaczyl i nie mozna go wlaczyc.

Naciskam wlacznik i zero reakcji, nic sie nie dzieje :(

wyjmowalem baterie, poprawialem zasilacz itp., nic, zero reakcji

laptop ma niecaly rok, baterie w swietnym stanie

DELL Inspiron 1150

prosze o pomoc, nie wiem co robic.

Reklamowac musze w USA, wiec wole wyczerpac - sprawdzic wszystkie mozliwosci zanim wysle.
  • 0
p4 2,8C@3,2 Ghz, Asus P4C800, Dual ddr 500 GEIL 2x512, Radeon X800GTO 256MB, Audigy, cdrw LiteOn, dvdrw Pioneer 108, Chieftec BX-03B-SL-B + chief. 420W,LCD Sony HX73, Laptop DELL Latitude CPt - Ubuntu rules.

#2 Bhaarth

Bhaarth

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 291 postów

Napisano 26 lipiec 2005 - 14:40

Czy cos sie dzieje? Sa jakies piki, migaja ledy, slychac startujacy dysk itp?

Czy kompletnie martwy?
  • 0

#3 sebasw

sebasw

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 1028 postów
  • Skąd:PL

Napisano 26 lipiec 2005 - 17:39

kompletnie martwy, nic sie nie dzieje :(

czy to moze byc plyta ?????

ciekawe jaki koszt, ale pewnie ogromne pieniadze...
  • 0
p4 2,8C@3,2 Ghz, Asus P4C800, Dual ddr 500 GEIL 2x512, Radeon X800GTO 256MB, Audigy, cdrw LiteOn, dvdrw Pioneer 108, Chieftec BX-03B-SL-B + chief. 420W,LCD Sony HX73, Laptop DELL Latitude CPt - Ubuntu rules.

#4 samm-ur

samm-ur

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 753 postów

Napisano 26 lipiec 2005 - 17:49

kompletnie martwy, nic sie nie dzieje :(

czy to moze byc plyta ?????

ciekawe jaki koszt, ale pewnie ogromne pieniadze...

Wyświetl post

Ja bym obstawiał zasilacz. MOBO w czasie normalnej pracy to raczej nie powinna paść (choć różne przypadki się zdarzają).
Masz pląby załozone na tego Laptopa?
  • 0
[center'>[font="Tahoma"'>[ 8RDA3I | AXP 1,5@2,3GHz | Kingmax 1GB | R9550@400/500 | WDC120GB | GSA4163B | GPS350BB101L '>[/font'>[font="Comic Sans Ms"'>"I'm a cold heartbreakerFit ta burn and I'll rip your heart in two..."[/font'>[/center'>

#5 Bhaarth

Bhaarth

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 291 postów

Napisano 26 lipiec 2005 - 17:55

Ja chyba tez obstawialbym cos z zasilaniem. Gdyby padl w czasie przenoszenia to np mogl sie jakis scalak "odlutowac". Ale tak, w czasie zasilania? Moze jakis bezpiecznik na wejsciu czy cos. Wtedy wystarczy wymienic/przelutowac.

Pzdr.
  • 0

#6 sebasw

sebasw

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 1028 postów
  • Skąd:PL

Napisano 26 lipiec 2005 - 21:04

nie mam plomb i serwis DELLa na PL oficjalnie powiedzial mi przez telefon, ze moge rozbierac sprzet, gwarancja nie przepadnie, jakby co....

ale skoro zasilacz to na baterii powinien dzialac ?
chyba, ze jakis wewn. modul zasilania macie na mysli.
  • 0
p4 2,8C@3,2 Ghz, Asus P4C800, Dual ddr 500 GEIL 2x512, Radeon X800GTO 256MB, Audigy, cdrw LiteOn, dvdrw Pioneer 108, Chieftec BX-03B-SL-B + chief. 420W,LCD Sony HX73, Laptop DELL Latitude CPt - Ubuntu rules.

#7 Bhaarth

Bhaarth

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 291 postów

Napisano 27 lipiec 2005 - 07:43

No tak - wlasnie mysle nad czyms po stronie laptopa.

Moze ma jakis znajomy czy cos laptopa z podobna bateria? Zebys mogl wsadzic na 100% naladowana baterie i sprawdzic? Mozliwe jest (chyba;) ze padla tez ladowarka i po prostu jest kompletnie rozladowany.

Pozdrawiam
  • 0

#8 sebasw

sebasw

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 1028 postów
  • Skąd:PL

Napisano 27 lipiec 2005 - 08:57

niestety nie mam, ale przeciez jakby byla to weina baterii to na samym zasilaczu by dzialal (po wyjeciu baterii)
a nie dziala.
  • 0
p4 2,8C@3,2 Ghz, Asus P4C800, Dual ddr 500 GEIL 2x512, Radeon X800GTO 256MB, Audigy, cdrw LiteOn, dvdrw Pioneer 108, Chieftec BX-03B-SL-B + chief. 420W,LCD Sony HX73, Laptop DELL Latitude CPt - Ubuntu rules.

#9 SpiderMAN

SpiderMAN

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 7041 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Krzeszowice

Napisano 29 lipiec 2005 - 08:40

nie mam plomb i serwis DELLa na PL oficjalnie powiedzial mi przez telefon, ze moge rozbierac sprzet, gwarancja nie przepadnie, jakby co....

ale skoro zasilacz to na baterii powinien dzialac ?
chyba, ze jakis wewn. modul zasilania macie na mysli.

Wyświetl post

Z tego co ja sie orientuje, Dell ma w standardzie gwarancje Swiatowa...
Wiec powinni Ci przyjac go do serwisu w PL...
Aczkolwiek i tak sprowadzanie czesci z USA troche potrwa.
  • 0

[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>PC | Phenom II X4 965 BE Deneb @ 4099 MHz 1.5675V Thermalright Macho HR-02 120 || Gigabyte GA-M720-US3 F7n BIOS | RAM 4GB Dual DDR2 @ 800 MHz 2.1V Patriot 6400LLK || GAINWARD GeForce GTX260 Golden Sample 896MB GDDR3 @ 675MHz/1600MHz/2400MHz | 22" LG W2234S WSXGA+ || SSD Intel 330 120GB | HDD total space  ~2.6TB | DVD-RW1: GSA-H55N | DVD-RW2: GSA-H55L | BT | MODECOM MC-MHF60 || CASE: Corsair Carbide 500R White | PSU: Corsair TX650W | FAN Controller: Scythe Kaze Master | TRUST MaxTrack Wireless Deskset |[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>HTPC | Dell Optiplex GX520 | Pentium D 820 2.8GHz | RAM 3GB Dual DDR2 | HDD Hitachi 320GB 5400rpm | SB Audigy2 | Pionner VSX-520 | Jamo S426 | ORION TV32FX500D |[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>LAPTOP[/font'> | Lenovo ThinkPad L520 | Core i5 2.6 GHz | RAM 8GB Dual DDR3 | HDD 500GB 7200rpm |Mobile Mobile | Samsung Galaxy S3 16GB | 32GB microSD Kingston | Nokia BH-102 | Paranoid Android v3.99 |[/font'>[/font'>


#10 sebasw

sebasw

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 1028 postów
  • Skąd:PL

Napisano 29 lipiec 2005 - 10:06

niestety źle się orientujesz, co mnie bardzo martwi :(
  • 0
p4 2,8C@3,2 Ghz, Asus P4C800, Dual ddr 500 GEIL 2x512, Radeon X800GTO 256MB, Audigy, cdrw LiteOn, dvdrw Pioneer 108, Chieftec BX-03B-SL-B + chief. 420W,LCD Sony HX73, Laptop DELL Latitude CPt - Ubuntu rules.

#11 SpiderMAN

SpiderMAN

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 7041 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Krzeszowice

Napisano 29 lipiec 2005 - 11:20

niestety źle się orientujesz, co mnie bardzo martwi :(

Wyświetl post

Sory, faktycznie mi chodzilo o Toshibke...
Zwracam honor...
Pomylily mi sie marki...
Jak mialem zamiar kupic lapa, to dzwonilem do Toshiby Polska, dowiedziec sie czy gwaranca amerykanska jest wazna w PL.
Okazalo sie ze to swiatowa gwarancja, ale trzeba i tak czekac dluzej na czesci, bo u nas sa inne modele dostepne, rozniace sie dosc znacznie ot tych zza oceanu.
  • 0

[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>PC | Phenom II X4 965 BE Deneb @ 4099 MHz 1.5675V Thermalright Macho HR-02 120 || Gigabyte GA-M720-US3 F7n BIOS | RAM 4GB Dual DDR2 @ 800 MHz 2.1V Patriot 6400LLK || GAINWARD GeForce GTX260 Golden Sample 896MB GDDR3 @ 675MHz/1600MHz/2400MHz | 22" LG W2234S WSXGA+ || SSD Intel 330 120GB | HDD total space  ~2.6TB | DVD-RW1: GSA-H55N | DVD-RW2: GSA-H55L | BT | MODECOM MC-MHF60 || CASE: Corsair Carbide 500R White | PSU: Corsair TX650W | FAN Controller: Scythe Kaze Master | TRUST MaxTrack Wireless Deskset |[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>HTPC | Dell Optiplex GX520 | Pentium D 820 2.8GHz | RAM 3GB Dual DDR2 | HDD Hitachi 320GB 5400rpm | SB Audigy2 | Pionner VSX-520 | Jamo S426 | ORION TV32FX500D |[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>LAPTOP[/font'> | Lenovo ThinkPad L520 | Core i5 2.6 GHz | RAM 8GB Dual DDR3 | HDD 500GB 7200rpm |Mobile Mobile | Samsung Galaxy S3 16GB | 32GB microSD Kingston | Nokia BH-102 | Paranoid Android v3.99 |[/font'>[/font'>


#12 sebasw

sebasw

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 1028 postów
  • Skąd:PL

Napisano 29 lipiec 2005 - 12:18

no w dellu tez jest International Warranty, ale trzbeabylo doplacic za to 150$, co rownalo sie takze, z dluzszym okresem gwarancji, ale oszczednosci i niestety...
narazie ustalam jaki koszt naprawy, bo nie wiem, czy warto wylozyc te 150$ na wydluzke gwary i jej umiedzynarodowienie ;)
  • 0
p4 2,8C@3,2 Ghz, Asus P4C800, Dual ddr 500 GEIL 2x512, Radeon X800GTO 256MB, Audigy, cdrw LiteOn, dvdrw Pioneer 108, Chieftec BX-03B-SL-B + chief. 420W,LCD Sony HX73, Laptop DELL Latitude CPt - Ubuntu rules.

#13 SpiderMAN

SpiderMAN

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 7041 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Krzeszowice

Napisano 29 lipiec 2005 - 12:32

no w dellu tez jest International Warranty, ale trzbeabylo doplacic za to 150$, co rownalo sie takze, z dluzszym okresem gwarancji, ale oszczednosci i niestety...
narazie ustalam jaki koszt naprawy, bo nie wiem, czy warto wylozyc te 150$ na wydluzke gwary i jej umiedzynarodowienie ;)

Wyświetl post

Ja sadze, ze warto :D
Bedzie po klopocie :D
  • 0

[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>PC | Phenom II X4 965 BE Deneb @ 4099 MHz 1.5675V Thermalright Macho HR-02 120 || Gigabyte GA-M720-US3 F7n BIOS | RAM 4GB Dual DDR2 @ 800 MHz 2.1V Patriot 6400LLK || GAINWARD GeForce GTX260 Golden Sample 896MB GDDR3 @ 675MHz/1600MHz/2400MHz | 22" LG W2234S WSXGA+ || SSD Intel 330 120GB | HDD total space  ~2.6TB | DVD-RW1: GSA-H55N | DVD-RW2: GSA-H55L | BT | MODECOM MC-MHF60 || CASE: Corsair Carbide 500R White | PSU: Corsair TX650W | FAN Controller: Scythe Kaze Master | TRUST MaxTrack Wireless Deskset |[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>HTPC | Dell Optiplex GX520 | Pentium D 820 2.8GHz | RAM 3GB Dual DDR2 | HDD Hitachi 320GB 5400rpm | SB Audigy2 | Pionner VSX-520 | Jamo S426 | ORION TV32FX500D |[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>LAPTOP[/font'> | Lenovo ThinkPad L520 | Core i5 2.6 GHz | RAM 8GB Dual DDR3 | HDD 500GB 7200rpm |Mobile Mobile | Samsung Galaxy S3 16GB | 32GB microSD Kingston | Nokia BH-102 | Paranoid Android v3.99 |[/font'>[/font'>


#14 slodki111

slodki111

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 05 styczeń 2009 - 13:05

Ja mam to samo. Dzisiaj rano wstalem i komputer wylaczony... Tak juz mialem i strasznie sie przestraszylem, ale wtedy na szczescie po jakims czasie sie wlaczyl... Wlasnie to mnie dziwilo. Komputer nie dawal zadnej reakcji, nie palily sie zadne diody kompletnie nic - wszystko wskazywalo na smierc mojego laptopa (Toshiba Satellite X205-SLi2). Az tu nagle odpalil. To bylo jakis czas temu. Moze istotne jest dodac ze miedzy tamtym a tym zdarzeniem o ktorym zaraz opowiem zdarzaly sie dziwne rzeczy typu, samoistne wylaczanie lub hibernacja komputera. Wspomne ze naprawde czesto uzywam komputera i zadko go wylaczam wiec byc moze to byc powodem. Nie rzadko tez zostawiam na noc kiedy sciagaja mi sie pliki. Dzisiaj niestety czekam juz chyba 2 godzine i dalej nic... Mam nadzieje ze sie jeszcze wlaczy i bede sie z tego smiac, ale skoro zobaczylem ten temat to postanowilem sie zapytac o wasze opinie lub jakies rady. Mam taki drugi laptop i sprawdzalem zmiane baterii i zasilacza. Aha dodam jeszcze ze takze sprowadzilem sprzet ze Stanow.

Użytkownik slodki111 edytował ten post 05 styczeń 2009 - 13:06

  • 0

#15 slavicROOT

slavicROOT

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 31 sierpień 2010 - 17:51

mam bardzo podobny problem.
Wczoraj program Spyware Rerminator zaznaczyl dwa pliki ktore usunalem.
Dzis probuje wlaczyc laptopa a tu czarno.Kontrolki swieca wentylator chodzi,ale zadnej reakcji procka ani ekranu.
zero reakcji na klikania.Bios tez martwy.
Acer Aspire9920
  • 0



Dodaj odpowiedź