Skocz do zawartości


Aktualności

Artykuły

Reklama

Zdjęcie

Wszsutkie Ikony Są Takie Same Jak To Zmienic ?


7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Asia 17

Asia 17

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 14 czerwiec 2008 - 00:12


mam wszystkie ikony na pulpicie i w starcie w pozycji docelowej jak np. gg czyli wszystkie ikony to sa gg
Jak to z kobietami bywa nie wiem co mam zrobic a w sumie nie bardzo mam kogos poprosic o pomoc
Moze ktos wie jak to naprawic ?????????????????
  • 0

#2 Armo

Armo

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 695 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Silesia

Napisano 14 czerwiec 2008 - 08:43

Bardziej sprecyzuj pytanie i zamieść sceenshot pulpitu.
  • 0
X3 450 --> AC Freezer 7 Pro| MSI 870S-C45 (FX) | Chieftec GSP-500AB-A | Kingston 2x2GB 1333 |GTX 460 1GB 256 bit | Samsung 2243LNX |HD252HJ | HD322HJ | SH-S223Q | TV2000 XP Expert | X-FI Xtreme Audio | Win7 x64Asus X53TK Win7 x64 | SSD 64GB Samsung 830TL-WR740N + NAS Seagate 3TB

#3 psz3mo

psz3mo

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 3165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Bdg

Napisano 14 czerwiec 2008 - 09:03

proponuję odinstalować ten pseudo komunikator
  • 0

1st: e5200 | p31-ds3l | 2x2gb | hd4850 | g2222hdl + le32s81 | 500(f3)+250+80 | sb live!@x-fi | sh-s223f | elite 331 | fsp400-60ghn 80+ | lua | logitech mk 600 | w7x64 proXbox360 pad | hp100alcu@6V | 3x12cm@5-6V | musashi@6V | tp-link+30mega | tp-link+aero2 3g | technics ch404+ch5052nd/3rd/4th/5th/6th: 5 inszych kalkulatorów

Było palermo@2,85GHz@1,55V | 2gb@2,1V | e1200@1,44V | r.i.p. ST3500320AS x2 . . .


#4 Asia 17

Asia 17

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 14 czerwiec 2008 - 11:38

co do mojego pytania to wlasnie chodzi o to ze instalowalam program do kamerki i jakos w trakcie tak sie stalo ze wszystkie ikony wygladaja tak samo ;/ i juz probowalam w panelu sterowania i nic ;/ a program odinstalowalam ale nic dalej to samo ;/
  • 0

#5 MariuszDW

MariuszDW

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 2703 postów

Napisano 14 czerwiec 2008 - 12:04

Przydała by się fotka pulpitu.
Może trzeba odbudować pamięć podręczną ikon.
Skasować IconCache.db, ubić w procesach explorer.exe, wylogować się i zalogować spowrotem.

Pliczek do usunięcia
w XP: C:\Documents and Settings\Your User Name\Local Settings\Application Data\Iconcache.db
Jeśli Vista: %USERPROFILE%\AppData\Local\Iconcache.db

Czasami wystarczy zmienić głębię kolorów z 32bit na 16 i spowrotem.
  • 0

i5 2500K, Asus HD7950 DirectCU II v2, Corsair 2x4GB, Samsung HD160JJ||HD322HJ||2 x F1 HD642JJ, Thermaltake 775W, Thermaltake ArmorDell Studio 1555


#6 Fuxseb

Fuxseb

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 87 postów
  • Skąd:Wola Rzędzińska

Napisano 14 czerwiec 2008 - 14:33

Nie wiem czy o to chodzi, ale przy machinacjach z kartami graficznymi w moim komputerze wszystkie ikony zaczęły wyglądać jak artefakty, niezależnie od karty. Kombinowałem chwilę (RivaTuner->reload driver, "nie buforuj miniatur", rebooty), aż w końcu zmiana głębi kolorów na 16bit i spowrotem na 32 - POMOGŁO :)
  • 0
whoops, chyba sig był za duży ;(

#7 Asia 17

Asia 17

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 14 czerwiec 2008 - 18:49

kurcze i zrobiłam to co napisaliscie i dalej nic ;/ wrzuce screena pulpitu jak tylko troszke lepiej net mi bedzie dzialal bo jak narazie nie chce sie ladowac ;/ niehc to cos strzeli ;/
  • 0

#8 Anonimm2

Anonimm2

    Banned

  • Banned
  • 429 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 14 czerwiec 2008 - 19:10

- Ściągnij i zainstaluj TuneUp Utilities 2008 http://www.tune-up.com/download/
- Uruchom ten program > następnie wejdź w zakładkę Customize Windows > Replace icons > wejdź w System Elements > wciśnij Reset all categories.
- Wejdź w zakładkę Repair > wciśnij Reload Icons
- Następnie wciśnij niżej Repair Icon Cache.
  • 0



Dodaj odpowiedź