Skocz do zawartości

Aktualności

Artykuły

Może Cię zainteresować

Mac + Photoshop = Problem?

Rozpoczęty przez jonathan, wrz 10 2009 11:57

7 odpowiedzi w tym temacie

#1

jonathan
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:klikash??

Ostatnio u znajomego zajmowalem sie kompami.
Poprosil mnie bym rzucil okiem na ich maca, bo maja problem z photoshopem....

Jako ze nie jestem oblatany w tych sprawach podszedlem do tego na luzie, ale z czasem mnie wessalo i kosztowalo mnie to wiele nerwow.

Otoz wczesniej na maszynie zainstalowany byl OS 10.41 (chyba), pierwszym krokiem bylo przejscie na 10.6. Uzywaja programow wymagajacych tego systemu.

Niby wszystko pieknie ladnie. Update poszedl bez problemu, instalacja oprogramowania rozniez. Problemy zaczely sie przy photoshopie.

Mieli zainstalowana wersje 7. Dokupione updaty. SC3 i SC4.
Ale zadna z wersji za chiny ludowe nie chce wspolpracowac.
7 krzyczy ze nie bedzie wspolpracowala z tym systemem
cs3 i cs4 krzycza o bledzie wewnetrznym i tez nie dziala

Usuwalem cs3 i 4. reinstalowalem photoshopa 7 ale dalej to nie chce dzialac.

Podobno kiedys cs3 im zapierdzielal ;/

Jakies pomysly?
  • 0

4790K / Asrock Fatal1ty Z87 Professional / MSI R9 390X / 4x4GB Kingston HyperX 1866 / Samsung 840 EVO 250GB, Samsung 830 128GB, 2x V300 120GB SSD / Corsair 750D / Corsair HX850W / Dell U2715H
Dell Latitude E6230 i7-3520M / 8GB / Samsung 830 128GB


#2

Pietia(lania)
  • Skąd:Gliwice

zle przeprowadzony updejt systemu ?

reinstal :>
  • 0
[center'>Stancjonarki:CPU: Intele , AMD'ki MOBO: Asusy, ASRocki , Gigabyte ...GPU : AMD , NVRAM: SDR'y . DDR' 1,2,3Delle , Asusy, Acery, siemensy Tabaka to jest to !!!! [/center'>

#3

jonathan
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:klikash??

Raczej nie o to chodzi.
Przed updatem tez nie dzialal.

Z reszta co mozna zle zrobic kiedy system sam wszystko updetuje ;]
  • 0

4790K / Asrock Fatal1ty Z87 Professional / MSI R9 390X / 4x4GB Kingston HyperX 1866 / Samsung 840 EVO 250GB, Samsung 830 128GB, 2x V300 120GB SSD / Corsair 750D / Corsair HX850W / Dell U2715H
Dell Latitude E6230 i7-3520M / 8GB / Samsung 830 128GB


#4

Pietia(lania)
  • Skąd:Gliwice

tak czy owak zrobilbym reinstal napisal z bledem do Mac'a/Adobe ;]
  • 0
[center'>Stancjonarki:CPU: Intele , AMD'ki MOBO: Asusy, ASRocki , Gigabyte ...GPU : AMD , NVRAM: SDR'y . DDR' 1,2,3Delle , Asusy, Acery, siemensy Tabaka to jest to !!!! [/center'>

#5

Rikki
  • Rikki
  • Fearless.
  • Moderator
  • 5578 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Na 10.6 pełną zgodność ma tylko CS4. Update z 7'ki nie będzie raczej działał.
  • 0

#6

franco86
  • franco86
  • Początkujący uczestnik
  • Użytkownik
  • 2 postów

U mnie działa wszystko poprawnie na Snow
  • 0

#7

pawel2009
  • pawel2009
  • Początkujący uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 18 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gliwice

Dziwne ,że cs4 wywala Ci błąd.Ja mam u siebie zainstalowanego i wszystko działa.Spróbuj może jednak zrób reinstal systemu.

Użytkownik pawel2009 edytował ten post 27 listopad 2009 - 18:32

  • 0

#8

FrostBite
  • Płeć:Mężczyzna

Korzystam z PS CS4 na Macu od ponad pół roku. Na początku pod Leo, a potem pod Snow Leo. Nadal jestem w szoku jak szybko PS uruchamia się na Macu:) Cały czas bez problemu:)
  • 0



Dodaj odpowiedź