Skocz do zawartości


Aktualności

Artykuły

Reklama

Zdjęcie

nie ma dzwieku po instalce windows 7


14 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebek521

sebek521

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 13 listopad 2012 - 23:15


Witam
mam nadzieje ze dobrze sie wstrzelilem z miejscem na forum do tego typu pytania
mianowicie:
konfiguracja sprzetowa jak na zdjeciach
karta dzwiekowa jest zaintegrowana na plycie o modelu Gigabyte GA-m61PM-s2.
po instalacji windows 7 (x86) 32 bitowego(probowalem tez 64 bitowy) nie ma dzwieku mimo ze sterowaniki sa zainstalowane
dzwiek niby jest bo pasek podskakuje na mikserze ale z glosnikow nie slychac nic
dodam ze na XP wszystko chulalo elegancko. probowalem odinstalowac sterowniki i zainstalowac na nowo ale nic z tego nie wyszlo:(
co w takiej sytuacji zrobic
Pozdrawiam

PS: jesli nie podalem wszystkich potrzebnych info piszcie dopisze co trzeba

Załączone miniatury

  • Bez
  • Bez

  • 0

#2 Kolobos

Kolobos

    Uczestnik

  • Moderator Działu
  • 3242 postów
  • Skąd:Warszawa

Napisano 14 listopad 2012 - 11:57

Glosniki masz podlaczone do wlasciwego wyjscia?
Daj screen z wlasciwosci audio z panelu sterowania.
  • 0

#3 sebek521

sebek521

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 14 listopad 2012 - 12:44

tak do wlasciwego :D
pisze tam ze glosniki nie podlaczone a REALTEK DIGITAL OUTPUT dziala poprawnie

Załączone miniatury

  • Bez

  • 0

#4 D.rek

D.rek

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 315 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Soko

Napisano 14 listopad 2012 - 18:46

Próbowałeś włączyć (a nie ORT: ORT: ORT: włanczać ;) ) głośniki ? Realtek w swej głównej mam wyłączony a głośniki włączone i tak gra.. Też ręcznie musiałem przełączać..
  • 0
[size="1"'>Bebechy średniej klasy, ale moje..

#5 sebek521

sebek521

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 14 listopad 2012 - 21:22

Próbowałeś włączyć (a nie ORT: ORT: ORT: ORT: włanczać Dołączona grafika ) głośniki ? Realtek w swej głównej mam wyłączony a głośniki włączone i tak gra.. Też ręcznie musiałem przełączać..


nie da sie wlaczyc bo jest monit URZADZENIE NIE PODLACZONE
  • 0

#6 Klaus

Klaus

    Uczestnik

  • Moderator
  • 11222 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 14 listopad 2012 - 22:20

pisze tam ze glosniki nie podlaczone a REALTEK DIGITAL OUTPUT dziala poprawnie

Zaraz, chcesz podłączyć głośniki analogowe czy masz jakiś amplituner (czy co innego) z wejściem cyfrowym?
  • 0

ASRock A785GXH/128M > AMD Athlon AD5200OCK22GM NAEGC AE @ 3,45GHz 1,35V > Thermaltake Big Typhoon @ 650min-1 > 4x1GBGoodram667MHz > WD5000AAKS & WD20EARS & M5S & W8.1 > SH-S223C > ATX-350-60THN

MSI Wind U100

NOKIA Lumia 610


#7 sebek521

sebek521

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 14 listopad 2012 - 22:24

mam kino domowe podlaczone do kompa na jack`a
  • 0

#8 Klaus

Klaus

    Uczestnik

  • Moderator
  • 11222 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 14 listopad 2012 - 22:39

To dlaczego masz ustawione REALTEK DIGITAL OUTPUT jako domyślne?
  • 0

ASRock A785GXH/128M > AMD Athlon AD5200OCK22GM NAEGC AE @ 3,45GHz 1,35V > Thermaltake Big Typhoon @ 650min-1 > 4x1GBGoodram667MHz > WD5000AAKS & WD20EARS & M5S & W8.1 > SH-S223C > ATX-350-60THN

MSI Wind U100

NOKIA Lumia 610


#9 sebek521

sebek521

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 14 listopad 2012 - 23:07

To dlaczego masz ustawione REALTEK DIGITAL OUTPUT jako domyślne?

no wlasnie nie wiem co tu jest grane probowalem kombinowac ale tylko jak widzac na zdjeciu to urzadzenie komputer widzi jako podlaczone
Juz mi rece opadaja nie wiem co robic
nie da sie nawet wejsc w konfigueacje REALTEK DIGITAL OUTPUT:(

mam jeszcze taki ceos jak menadzer realtek HD audio i tam gdzie zaznaczone nie mozna zmienic domyslnego urzadzenia

udalo sie :D:D:DD::D:D:D:D:D:D:D:D

HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
dzieki wielkie za checi :D
pozdrawiam dzisiaj cala noc slucham muzyki z tego podniecenia :D

Załączone miniatury

  • oko.jpg
  • hjgf.jpg

Użytkownik sebek521 edytował ten post 14 listopad 2012 - 22:47

  • 0

#10 stivo

stivo

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 3093 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Szczecin

Napisano 15 listopad 2012 - 08:07

Może pochwal się co takiego zrobiłeś?
  • 0

Phenom II X4 965 | Asrock AOD790GX/128 | MSI GTX 650 Ti Boost | 4 x Kingston 2GB CL 5.0 low-profile | WD (640 AAKS + 640 AAKS + 250) | Creative Audigy SE @ X-Fi Extreme Audio | Samsung SH-S223L | TT Smart SE M 530W | NZXT TrinityLG M228WA-BZ | A4tech KX-5MU | GB Aivia Uranium | ModeCom MC-2020 | Brother MFC-J430W | Scythe Kaze Master

Sprzedam: Gigabyte GF 8500 GT, Chieftec GPS-450AA-101A 450W, Oddam za KW: s.478 Celeron D 2.4; FDD


#11 sebek521

sebek521

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 15 listopad 2012 - 10:11

z glupa zaczalem wpinac po kolei do kazdego gdziazda i zaczela sie identyfikacja portow :D i teraz gra i buczy :D
  • 0

#12 SpiderMAN

SpiderMAN

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 7041 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Krzeszowice

Napisano 18 listopad 2012 - 00:11

Panikarz... :P
Trzeba zawsze pogrzebać w setupie poszczególnych urządzeń a dopiero potem szukać wsparcia... :D
  • 1

[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>PC | Phenom II X4 965 BE Deneb @ 4099 MHz 1.5675V Thermalright Macho HR-02 120 || Gigabyte GA-M720-US3 F7n BIOS | RAM 4GB Dual DDR2 @ 800 MHz 2.1V Patriot 6400LLK || GAINWARD GeForce GTX260 Golden Sample 896MB GDDR3 @ 675MHz/1600MHz/2400MHz | 22" LG W2234S WSXGA+ || SSD Intel 330 120GB | HDD total space  ~2.6TB | DVD-RW1: GSA-H55N | DVD-RW2: GSA-H55L | BT | MODECOM MC-MHF60 || CASE: Corsair Carbide 500R White | PSU: Corsair TX650W | FAN Controller: Scythe Kaze Master | TRUST MaxTrack Wireless Deskset |[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>HTPC | Dell Optiplex GX520 | Pentium D 820 2.8GHz | RAM 3GB Dual DDR2 | HDD Hitachi 320GB 5400rpm | SB Audigy2 | Pionner VSX-520 | Jamo S426 | ORION TV32FX500D |[font="tahoma, geneva, sans-serif;"'>LAPTOP[/font'> | Lenovo ThinkPad L520 | Core i5 2.6 GHz | RAM 8GB Dual DDR3 | HDD 500GB 7200rpm |Mobile Mobile | Samsung Galaxy S3 16GB | 32GB microSD Kingston | Nokia BH-102 | Paranoid Android v3.99 |[/font'>[/font'>


#13 sebek521

sebek521

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 19 listopad 2012 - 12:38

Panikarz... Dołączona grafika
Trzeba zawsze pogrzebać w setupie poszczególnych urządzeń a dopiero potem szukać wsparcia... Dołączona grafika

oj tam oj tam :P
chcailem sie poprostu zabezpieczyc :P
  • 0

#14 D.rek

D.rek

    Uczestnik

  • Stały użytkownik
  • 315 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Soko

Napisano 19 listopad 2012 - 14:34

tia.. co kilkaset głów to nie jedna ;)
  • 0
[size="1"'>Bebechy średniej klasy, ale moje..

#15 sebek521

sebek521

    Początkujący uczestnik

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 20 listopad 2012 - 01:11

tia.. co kilkaset głów to nie jedna Dołączona grafika

D O K LA D N I E :D:D:D
  • 0



Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy