Skocz do zawartości

Aktualności

Artykuły

Może Cię zainteresować

Wentalator fabryczny Intela

Rozpoczęty przez headstyle255, sie 13 2016 15:06

7 odpowiedzi w tym temacie

#1

headstyle255

Siema wszystkim mam taki mały problem dotyczy w/w wentylatora. Przy odpalaniu komputera odpala się na maksymalnych obrotach a potem stabilizuje się. Dodam ze zakupiłem dwa takie same komputery jeden sam złożyłem i w moim występuje taka sytuacja w drugim nie. Drugi komputer został złożony przez serwis morele.net. Może coś ustawiali przy tym komputerze nie mam pojęcia. Dlatego proszę o rade. Nie chce zęby komputer odpalał się jak "odkurzacz" :D

 

Moje komponenty:

z2YpQkE.png

(w elementach jest jeszcze karta wi-fi )


Użytkownik headstyle255 edytował ten post 13 sierpień 2016 - 15:07

  • 0

#2

radiergummi
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Poznań

Poszukaj odpowiedniej opcji w BIOS i ustaw ją tak jak w zestawie złożonym przez sklep.

Taptaptap Mlais M52
  • 1

i5 2500K (L041C124) @ 5GHz + Scythe Mugen 2 rev. B | ASRock P67 Extreme4 B3 UEFI L3.19 | G.Skill 2x8GB DDR3 2133 | MSI Radeon RX 470 4GB | ADATA SP900 256GB SSD, Seagate BarraCuda 1TB, Samsung F4 EG 2TB | 24" HP LP2475w | EVGA SuperNOVA G2 750W | Fractal Design Define R3 | Windows 10 64 bit


#3

headstyle255

Mam tak samo ustawione. I dalej jest to samo.

 

K7OFrOJ.png

 

O2n8ohi.png


Użytkownik headstyle255 edytował ten post 13 sierpień 2016 - 18:49

  • 0

#4

Klaus
  • Klaus
  • Prezes Giełdy Rolnej
  • Moderator
  • 16268 postów
  • Płeć:Mężczyzna

A Możesz dać dolny screen z drugiego kompa?


  • 0

Acer Veriton M4610G > @i5 2320 > 16GB DDR3 1333MHz > WD5000AAKS & WD20EARS & M5S & W10 > SH-S223C > ATX-350-60THN

MSI Wind U100, Dell E6400 @ SSD TS128GSSD370S

Brother HL-5240

jAPko

Spoiler

 


#5

tesel
  • tesel
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 6237 postów

a nie musisz wcisnąc f7 aby miec wiecej opcji 

 

 

masz takie coś "smart fan mode" ? i pokombinuj z nim może


Użytkownik tesel edytował ten post 14 sierpień 2016 - 07:13

  • 0

i7 5775C + Zalman CNPS9900 MAX, MSI Z97M Gaming, G.Skill RipjawsZ 2400 2x4GB, Gigabyte GTX 1050Ti G1 4GB, Adata Premier ProSP920 256GB, Samsung F3 500GB, Arctic Cooling Fusion 550R, Creative Sound Blaster Z, Corsair Obsidian 350D Windowed.


#6

TSRules
  • TSRules
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2522 postów

mam płytę msi i mam tak samo, podejrzewam, że po prostu bios sprawdza prędkość wentyli aby ją potem określić do temperatury

najlepiej zmienić wentyl (który pod i3 jest kiepski, chyba że masz wersję z miedzianym rdzeniem) lub podpiąć pod zasilacz (ew. z jakimś regulatorem)


  • 0

#7

headstyle255

Z tym smart fan mode sprawdzałem to samo. Co do ssa z drugiego kompa na razie nie mam jak go zrobić w najbliższych dniach.

 

Tak wygląda zakładka advanced:

R6Myc7l.png

 

 

@down nie ma tam nic menu główne się wysuwa


Użytkownik headstyle255 edytował ten post 14 sierpień 2016 - 16:26

  • 0

#8

tesel
  • tesel
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 6237 postów

a jak mysza w prawo najedziesz to nic się nie wysuwa z boku?


  • 0

i7 5775C + Zalman CNPS9900 MAX, MSI Z97M Gaming, G.Skill RipjawsZ 2400 2x4GB, Gigabyte GTX 1050Ti G1 4GB, Adata Premier ProSP920 256GB, Samsung F3 500GB, Arctic Cooling Fusion 550R, Creative Sound Blaster Z, Corsair Obsidian 350D Windowed.




Dodaj odpowiedź