Skocz do zawartości

Aktualności

Artykuły

Może Cię zainteresować

Umowa + nowy telefon.

Rozpoczęty przez RevWolt, sie 27 2016 09:12

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1

RevWolt
  • RevWolt
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 36 postów

Witam posiadam w t mobile telefon który jest w mixie od jakiś 8 lat.

Do końca umowy pozostało mi 12 miesięcy (12 doładowań), nie jestem właścicielem numeru ale korzystam z niego bo główny właściciel to ojciec i na niego są 2 numery mój i brata.

I tu moje pytanie, czy mogę liczyć na jakąś specjalna ofertę?

Dzwoniłem i się pytałem ale powiedzieli że muszę doładować za 250 zł telefon by zmieniono ofertę i przeniesiono mnie na abonament z nowym telefonem.

Moje oczekiwania to mieć dużo internetu (5-10 gb w lte) dobry telefon max dopłata 200-300 zł przy abonamencie 70 zł na 24 miesiące.

Tak się zastanawiam czy brać ofertę t-mobile czy przenieść do plusa i mieć abonament -50% (smartDom) 


  • 0
  • Do góry
  • Napisano 27 sierpień 2016 - 09:12

#2

GRAHAM.
  • Płeć:Mężczyzna

Powiem ci jak ja to robię. Owszem można doradzać, ale wyboru dokonujesz sam.

1) Odwiedź stronę plusa i T mobile.

2)  Poszukaj opcji abonamentowych.

3) Ustal wysokość abonamentu

4) Przejrzyj dostępne telefony.

 

W plusie sprawdź SMART DOM.

Co ci się wyświetli to będzie dostępne. Aha i nie napalaj się na topowe smartfony. Nawet przy takim abonamencie to są drogie. Co mnie bardzo dziwi. Przykładowo masz abonament za 100 ileś zlotych a za smartfon i tak płacisz grubo powyżej tysiąca.

 

 

Tu masz info z plusa :

 

http://www.plus.pl/t...lefonem-abo-mix

 

Nawet ciekawe. Za 70 zlotych masz nie 5 ale 10 gigsów. No i do 300 złotych, telefony w stylu Huawey P9 Lite albo jakieś galaxy A.


Użytkownik hayden edytował ten post 27 sierpień 2016 - 09:51

  • 0

1) Zanim założysz temat, zastanów się i przemyśl czy wniesie od coś do poziomu merytorycznego forum.

2) Przeczytaj dokładnie http://forum.purepc....tion=boardrules

3) Nie dyskutuj i nie podważaj decyzji Moderatorów, zwłaszcza Pana Klausa - najlepszego Moderatora na PurePC.

4) Jeżeli nie wiesz co zrobić patrz pkt 1, 2 i 3

5) Minusuj tylko w ostateczności, nagradzaj wartościowe wypowiedzi.

6) Dbaj o jakość i prestiż forum.purepc.pl

7) Nie ukrywaj faktów. Kładź Quave na ławę.

 

ØØØ

  • Do góry
  • Napisano 27 sierpień 2016 - 09:44

#3

Polar
  • Polar
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 1957 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Ja jestem jeszcze klientem plusa od jakiś 10 lat ale to co ta sieć oferuje zwłaszcza jeśli chodzi o Pakiety Internetowe jest śmieszna wręcz żałosna. Przenoszę numer do lajtmobile za 39 zł nielimitowane rozmowy do komórek , stacjonarnych, sms/mms i 20 Giga internetu co miesiąc przez cały okres umowy , umowa bezterminowa.  Poważnie bym się zastanowił na twoim miejscu do jakiej sieci warto przenieść numer.  Oblicz sobie ile cię wyniesie koszt tego telefonu w sklepie a ile z sieci zanieczyszczonego brandowanym syfem operatora i z wątpliwymi aktualizacjami systemu po długim czasie.


  • 0

ASUS P8Z68-V | i5 2500k | Gigabyte GTX 1060 3GB | 8GB RAM 1600 | ASUS Xonar Essence ST | SAMSUNG 850 EVO 250GB | WD10EZRX@SQD-1000

DELL U2412M | COUGAR Vantar | Logitech MX Anywhere 2 | CM Centurion 590 | Logitech Z333 | Be quiet! Pure Power L-530W | Windows 10 Pro 64bit 

  • Do góry
  • Napisano 30 sierpień 2016 - 17:57

#4

geek22
  • geek22
  • Banned
  • Banned
  • 35 postów

Czy naprawdę opłaca Ci się brać ten abonament? Abonament jest drogi bo kosztuje o wiele więcej niż karta. Oferty na kartę są o wiele korzystniejsze niż te abonamentowe. 

 

Zastanów sie nad kupnem telefonu za gotówkę. Jeśli nawet nie masz tyle kasy to zawsze możesz kupić sobie telefon na raty. W rtv Euro agd są raty 0% tak wiec nie ponosisz zadnych kosztów. Jak sobie przeliczysz to tańsza jest karta plus telefon na raty. 


  • 0
  • Do góry
  • Napisano 06 wrzesień 2016 - 09:46

#5

Setnik
  • Setnik
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 252 postów

Ja jestem jeszcze klientem plusa od jakiś 10 lat ale to co ta sieć oferuje zwłaszcza jeśli chodzi o Pakiety Internetowe jest śmieszna wręcz żałosna. Przenoszę numer do lajtmobile za 39 zł nielimitowane rozmowy do komórek , stacjonarnych, sms/mms i 20 Giga internetu co miesiąc przez cały okres umowy , umowa bezterminowa.  Poważnie bym się zastanowił na twoim miejscu do jakiej sieci warto przenieść numer.  Oblicz sobie ile cię wyniesie koszt tego telefonu w sklepie a ile z sieci zanieczyszczonego brandowanym syfem operatora i z wątpliwymi aktualizacjami systemu po długim czasie.

U mnie było podobnie tylko dalej zostałem w Plus 29 zł abonament wszystko bez limitu w kraju, telefon kupiłem osobno, bo tak jak piszesz średnio się to opłaca u operatora. Co do T-Mobile to jeżeli tel używany w miastach w miarę działa dobrze, ja sporo jeżdżę po kraju i tu za dużego wyboru nie mam.
Posiadam telefony w T-Mobile oraz Plus dużo lepiej sprawuje się Plus poza miastami. Przeszedłem również Play i to samo o ile w miastach działa dobrze to poza już mały dramat.


  • 0
  • Do góry
  • Napisano 06 wrzesień 2016 - 10:10

#6

GRAHAM.
  • Płeć:Mężczyzna

Z tymi ratami w euro.com.pl to nie taki zły pomysł. 10x30/40 złotych plus 29 pre paid.

Ja niedługo biorę żonie Samsunga  J5 (2015)

10x 59 pln


Użytkownik hayden edytował ten post 06 wrzesień 2016 - 10:19

  • 0

1) Zanim założysz temat, zastanów się i przemyśl czy wniesie od coś do poziomu merytorycznego forum.

2) Przeczytaj dokładnie http://forum.purepc....tion=boardrules

3) Nie dyskutuj i nie podważaj decyzji Moderatorów, zwłaszcza Pana Klausa - najlepszego Moderatora na PurePC.

4) Jeżeli nie wiesz co zrobić patrz pkt 1, 2 i 3

5) Minusuj tylko w ostateczności, nagradzaj wartościowe wypowiedzi.

6) Dbaj o jakość i prestiż forum.purepc.pl

7) Nie ukrywaj faktów. Kładź Quave na ławę.

 

ØØØ

  • Do góry
  • Napisano 06 wrzesień 2016 - 10:18

#7

Mikelos
  • Mikelos
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2076 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Nałęczów

Poszedłem tym samym tropem z telefonem dla żony. Virgin 30pln/mies + J5 2016 kupiony oddzielnie. A z tymi ratami to trzeba się dopytać czy oprócz 0% nie ma dodatkowych opłat. W jednym z marketów pytałem to niby za zero ale jakaś tam opłata za coś tam i dochodziło prawie 200 do ceny. Podziękowałem, w sklepie obok kupiłem za 800 tyle, że za gotówkę. Nie uśmiechało mi się bulić 1200 dla samych rat.


Użytkownik Mikelos edytował ten post 06 wrzesień 2016 - 10:28

  • 0

Ostatnio jakoś bardziej kręcą mnie KM i Nm niż MHz i GB...

  • Do góry
  • Napisano 06 wrzesień 2016 - 10:27

#8

GRAHAM.
  • Płeć:Mężczyzna

No właśnie. Na siłę wciskają jakieś ubezpieczenia itp. A ja z kolei słyszałem, że nie są one obowiązkowe wbrew temu co mówi pracownik. I trzeba zdecydowanie postawić na swoim, że nie chcesz.

Jak mówiłem biorę jednak J5 (2015). Udało mi się zamówić jak był za 599. Teraz złoty stoi za 749.


  • 0

1) Zanim założysz temat, zastanów się i przemyśl czy wniesie od coś do poziomu merytorycznego forum.

2) Przeczytaj dokładnie http://forum.purepc....tion=boardrules

3) Nie dyskutuj i nie podważaj decyzji Moderatorów, zwłaszcza Pana Klausa - najlepszego Moderatora na PurePC.

4) Jeżeli nie wiesz co zrobić patrz pkt 1, 2 i 3

5) Minusuj tylko w ostateczności, nagradzaj wartościowe wypowiedzi.

6) Dbaj o jakość i prestiż forum.purepc.pl

7) Nie ukrywaj faktów. Kładź Quave na ławę.

 

ØØØ

  • Do góry
  • Napisano 06 wrzesień 2016 - 10:35

#9

Małpożer
  • Płeć:Mężczyzna

Przeszedłem również Play i to samo o ile w miastach działa dobrze to poza już mały dramat.

W play masz ten myk, ze mozesz przelaczyc sie na nadajniki innych sieci ;) Tel. nie zawsze to robi i np. na takiej dzialce musze sam sie na plusa przerzucic.


  • 0

cpu ][ mobo ][ ram ][ gpu ][ ssd + hdds ][ dvd ][ psu ][ display ][ desk-lc hybrid

 

"Jak to na wojence ładnie, kiedy ułan z konia spadnie. Koledzy go nie żałują, jeszcze końmi potratują."

 
  • Do góry
  • Napisano 06 wrzesień 2016 - 11:56

#10

Setnik
  • Setnik
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 252 postów

W play masz ten myk, ze mozesz przelaczyc sie na nadajniki innych sieci ;) Tel. nie zawsze to robi i np. na takiej dzialce musze sam sie na plusa przerzucic.

Jak siedzisz na miejscu to i owszem jak jedziesz samochodem to trochę irytujące. Często ma zasięg lecz brak transmisji danych, mój przykład na drodze pomiędzy Wrocław - Lubin T-Mobile rozłącza tylko 3 razy Play 9 razy ustawienia domyślne w Plusie niekiedy zgubi nadajnik 1. Na drodze pomiędzy Play Warszawa - Lublin około 20 razy gubi transmisje danych pomimo tego, że telefon pokazuje, że jest w zasięgu (2 lub 3 kreski). Nie uśmiecha mi się jadąc grzebać w fonie żeby znalazł lepszego dostawce a za chwile znowu. A już na Mazurach nie wspomnę co parę km brak danych. Wywalczyłem warunki w Plus z których jestem zadowolony 29zł i mam wszystko bez limitu w PL w LTE bez limitu poza LTE mam 8.8 Giga.
Po prostu sprzedawcy maja klientów w głębokim poważaniu i to nie ważne w jakiej sieci jesteś, ja wybrałem tą z względu na najmniejszą ilość zerwanych połączeń.


  • 0
  • Do góry
  • Napisano 06 wrzesień 2016 - 12:51

#11

pikachu10
  • pikachu10
  • Początkujący uczestnik
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Piła

Ja już nigdy nie wezmę abonamentu, owszem dzięki temu mam Huawei P9 lite za złotówkę, ale teraz muszę spłacać. Ciężko uzbierać gotówkę na telefon, ale teraz są takie oferty na kartę, że abonament wymięka. Wiking mobile, Virgin albo nawet Nju, ładujesz kiedy chcesz, a masz bez limitu za 30zł. Został mi jeszcze 8 miesięcy abonamentu i spadam z T mobile.


  • 0
  • Do góry
  • Napisano 07 czerwiec 2017 - 10:16

#12

eyah
  • eyah
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 464 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Nidzica

Odświeżę temat, 

Z końcem roku kończy mi sie umowa w play. Denerwuje mnie zasieg i to, że trzeba się przełączać recznie żeby miec lte (20m dalej już znowu jest tragedia). W jakiej sieci będzie najlepszy zasięg, którego nie trzeba recznie przepinać ? Zastanawiam się nad t-mobile.


  • 0
  • Do góry
  • Napisano 06 listopad 2017 - 15:03

#13

kelcior
  • kelcior
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2277 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Z nienacka

W Orange bedziesz mial bardzo dobry zasieg. (Nju i T-Mobile tez chyba korzysta z nadajnikow Orange)

 

http://beta.btsearch....487569&zoom=12


Użytkownik kelcior edytował ten post 06 listopad 2017 - 15:16

  • 0
¬ CPU: Intel i5-4690 ¬ MOBO: GA-B85M-D3H ¬ RAM: Crucial Ballistix LP 2x8GB 1600Mhz CL8 (7-7-8-18 1600MHz 1.45v) ¬
¬ GPU: ZOTAC GTX 1060 AMP! 6GB (@1902 / 2252MHz) ¬ HDD: Seagate 2TB ST2000DM001 ¬ PSU: Cooler Master G550M ¬
  • Do góry
  • Napisano 06 listopad 2017 - 15:14

#14

Devil
  • Devil
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 12402 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wrocław

W T-Mobile masz dobry zasieg. W pracy na totalnym odludziu, gdzie jest problem z zasięgiem ja mam wszędzie na terenie całej firmy. Nie wiem jak ma się  z Orange, ale możliwe że jest tak jak napisał kelcior.  W każdym razie znajomi z pracy co mają  Play czy Plusa nie wszędzie mają zasięg. W Orange mało kto tam ma to nie wiem jak to jest.  Sprawdź oferty. Dużo osób jednak ma T-Mobile i sobie chwalą  zarówno zasięg LTE jak i limity. Ale to się tyczy bardziej domowego internetu LTE.   


Użytkownik Devil edytował ten post 06 listopad 2017 - 16:19

  • 0

I7 6700K@4.5 GHz | ASRock z170 Extreme4 | Asus (Strix) GTX 1080Ti@2025/11000 | 2x8GB DDR4 3000 CL15 | Crucial M550 256GB + Samsung 850 EVO 500GB | WD RED  3TB | WIN 10x 64 | SAMSUNG 49KS7500 | ASUS XONAR D2X + Logitech Z-5500 | SAMSUNG GALAXY TAB S3 9,7 | Iphone 6S

  • Do góry
  • Napisano 06 listopad 2017 - 16:18