Skocz do zawartości

Aktualności

Artykuły

Może Cię zainteresować

Komputer nie wykrywa karty graficznej gtx760

Rozpoczęty przez pisi123, lut 16 2017 22:59

4 odpowiedzi w tym temacie

#1

pisi123
  • pisi123
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 24 postów

Sprawa wygląda tak: Po podłączeniu karty do zasilacza wiatraki chodzą normalnie, ale gdy podłącze ją do płyty głównej wiatraki na karcie zaczynają chodzić bardzo szybko, wydając bardzo głośny dzwięk.

Karta jak i cały komputer mają 3 lata dotąd wszystko chodziło bez zarzutów.

 

Pierwsza myśl, że może coś w biosie się popieprzyło, zresetowałem bios poprzez wyciągniecie baterii, ale niestety nic to nie dało.,


Użytkownik pisi123 edytował ten post 16 luty 2017 - 23:01

  • 0

#2

adashi
  • adashi
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 2179 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wystarczy że Microsoft wie

Druga myśl - karta jest trupem.


  • 0

CPU Intel i5-7600K 4.8GHz @1.29V •MB MSI Pro Gaming Carbon (UEFI 1.70)

•Karakorum AlCu 120 •RAM Crucial Ballistix Tactical 2x8GB 3100MHz 14-14-14-31-1T @1.34V

PSU Fractal Design Newton R3 600W  GPU Zotac GTX 1060 3GB

HDD Seagate ST 4000DM005 (0001), Seagate ST3000DM001 (CC29), WD20EARX (51.0AB51)

SSD Samsung 850 Evo 500 GB + Crucial M550 128 GB

Wyświetlacze: X-Star DP2710 + Panasonic 50" + LG 25UM65-P 25" + Belinea 102035W 20"

Lenovo ideapad 500S-14ISK; TP-Link Archer C5 1.20 openwrt; Xiaomi Mi5 + Mi4c


#3

pisi123
  • pisi123
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 24 postów

To mnie pocieszyłeś, nic nie da się zrobić ?


  • 0

#4

grzechotnik

Nie podałeś specyfikacji. Rozumiem, że na integrze komp działa? Jeśli jeszcze masz gwarancję na tego gtx-a, to odsyłaj. Niestety karty coraz częściej tak mają, że padają tuż po gwarancji.


  • 0

#5

pisi123
  • pisi123
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 24 postów

Na szczęście mam jeszcze dwa miesiące gwarancji także nie będę kombinował .


  • 0



Dodaj odpowiedź