Skocz do zawartości

Aktualności

Artykuły

Może Cię zainteresować

Radeon RX470 strix - PROBLEMY

Rozpoczęty przez Modryyy, mar 13 2017 00:14

8 odpowiedzi w tym temacie

#1

Modryyy
  • Modryyy
  • Początkujący uczestnik
  • Użytkownik
  • 2 postów

Wyswietla mi taki błąd i nie widzi karty graficznej: https://scr.hu/2jX03j



Jakiego sterownika może brakować?

system: Windows 10

Płyta: Asrock H110M -DVS r3.0

 


  • 0

#2

Klaus
  • Klaus
  • Prezes Giełdy Rolnej
  • Moderator
  • 16218 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Monitor podłączony do rx ?

Windows zaktualizowany?

Zasilanie grafiki podłączone?


  • 1

Acer Veriton M4610G > @i5 2320 > 16GB DDR3 1333MHz > WD5000AAKS & WD20EARS & M5S & W10 > SH-S223C > ATX-350-60THN

MSI Wind U100, Dell E6400 @ SSD TS128GSSD370S

Brother HL-5240

jAPko

Spoiler

 


#3

Modryyy
  • Modryyy
  • Początkujący uczestnik
  • Użytkownik
  • 2 postów

Monitor Podłączony kablem HDMI do Karty.

Windows 10.

Karta, ma napięcie, widać po wentylatorze i diodach

 

A może coś ze sterownikami z płyty głównej?

https://scr.hu/ZLWq31 zdjecia z biosu

https://scr.hu/0DkjVd


Użytkownik Modryyy edytował ten post 13 marzec 2017 - 00:43

  • 0

#4

Orgiusz
  • Orgiusz
  • newborn
  • Stały użytkownik
  • 17011 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Może zacznij od Menedżera Urządzeń? Wszystkie sterowniki etc.


  • 0

あなたは運が不足しています

 


#5

Gemtin1
  • Gemtin1
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 1879 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Zapewne próbujesz zainstalować nowe sterowniki np. 17.2.1 albo 17.3.1.
Wiedz że od listopada 2016 AMD nie wydało sprawnych sterowników, a to co Ci się dzieje to jeden z ich licznych problemów.
Odinstaluj sterowniki programem display driver uninstaller i ściągnij oraz zainstaluj sterowniki 16.11.5.

Tapatapatap Moto X Style
  • 0

| i5 3570K @ 4,7 GHz | AsRock Z77 Extreme4 | Gigabyte GTX1060 6GB @ 2100/9200 | GoodRam Play 2x4GB 1866 MHz @ 2133Mhz 10-11-10-28-1T | Plextor M5S 128GB | Seagate 1TB | Xonar DX | XFX XTR 550W |

 


#6

radiergummi
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Poznań

Co? Sterowniki u mnie najnowsze i nie mogę na nic narzekać.
  • 0

i5 2500K (L041C124) @ 5GHz + Scythe Mugen 2 rev. B | ASRock P67 Extreme4 B3 UEFI L3.19 | G.Skill 2x8GB DDR3 2133 | MSI Radeon RX 470 4GB | ADATA SP900 256GB SSD, Seagate BarraCuda 1TB, Samsung F4 EG 2TB | 24" HP LP2475w | EVGA SuperNOVA G2 750W | Fractal Design Define R3 | Windows 10 64 bit


#7

tobexor
  • tobexor
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 94 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Zapewne próbujesz zainstalować nowe sterowniki np. 17.2.1 albo 17.3.1.
Wiedz że od listopada 2016 AMD nie wydało sprawnych sterowników, a to co Ci się dzieje to jeden z ich licznych problemów.
Odinstaluj sterowniki programem display driver uninstaller i ściągnij oraz zainstaluj sterowniki 16.11.5.

Tapatapatap Moto X Style

dobra bajka smoki w niej są ? 

AMD nie ma żadnych problemów ze sterownikami w ostatnim czasie bardzo się przyłożyli, wypuszczają nawet stery szybciej od nviidi a to ona ma teraz przesrane ze sterownikami 

 co potwierdzi wielu użytkowników na forach (głównie zagranicznych) dużo jest też na BF 1 


  • 0

CPU: Intel Xeon X3450 @3,2Ghz (Freezer Extreeme Rev2) MOBO: Asus P7P55D-E RAM: 1x GoodRam DDR3 1333Mhz CLl 4GB 1x Samsung -||- 2GB GPU: R7 260x Club3D 1320/1625 2GB (Elpida) PSU: Huntkey HK600-53AP 80+bronze 

Case: SilentiumPC Regnum RG1 PureBlack HDD: RAID 0 HGST Z5K500 & Toshiba MQ01 (2x500gb)


#8

Gemtin1
  • Gemtin1
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 1879 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Nie każdy kisi się na jednym monitorze. Wszystko powyżej sterowników 16.11.5 dla posiadaczy R9 200/300 jest bezużyteczne z powodu pamięci które blokują się na 150mhz na konfiguracjach wielomonitorowych i jedno również. Nie wiem co za cudowne fora zagraniczne czytasz ale na pewno nie te co ja, wystarczy chodźby sobie wejść na forum od AMD gdzie również możesz znaleźć informacje o problemach które ma autor.
No tak, ale przecież jak AMD zaczęło wydawać 10 sterowników miesięcznie to trzeba ich ślepo chwalić po latach niedosytu co nie?
Niech autor spróbuję zainstalować starsze sprawdzone sterowniki, może będą działać, nie ma nic do stracenia.


Tapatapatap Moto X Style

Użytkownik GeMtin1 edytował ten post 14 marzec 2017 - 01:25

  • 0

| i5 3570K @ 4,7 GHz | AsRock Z77 Extreme4 | Gigabyte GTX1060 6GB @ 2100/9200 | GoodRam Play 2x4GB 1866 MHz @ 2133Mhz 10-11-10-28-1T | Plextor M5S 128GB | Seagate 1TB | Xonar DX | XFX XTR 550W |

 


#9

Aramis
  • Aramis
  • Uczestnik
  • Stały użytkownik
  • 73 postów
  • Skąd:Śląsk

[...] dla posiadaczy R9 200/300 [...]

 

Ale tu jest mowa o rx400. Nie wiem, nie sprawdzałem innych for ani nie szukałem, więc może 400-ki też się łapią na ten bug.

Ale u mnie na rx480 od MSI to starsze sterowniki 16.cośtam cudowały (pusta zakładka Wattman itp), a na nowych 17.2.1 chodzi jak ta lala. Główny monitor podpięty pod DVI, dodatkowy (TV) pod hdmi. Używając CheVolume mogę grać na głównym monitorze w czasie, gdy moja luba ogląda film z netu na TV. Czasem (raz przez ostatni tydzień) wykrzaczyło grę (Bioshock remastered) po kilkukrotnym Alt-Tabie. Poza tym nie zarejestrowałem innych problemów.


  • 0

MSI Z97-G43 | i5 4690k@4,5GHz+Fortis3 | G.Skill Ares 16GB DDR3 | Palit Gamerock GTX1070 | SSD SanDisk Plus 120GB + HDD Seagate 1TB | SPC Vero M1 600W | SPC M35 Gladius 2x120mm + 2x140mm | iiyama ProliteE2208HDS + Sony Bravia KDL-32EX40B




Dodaj odpowiedź