Skocz do zawartości
finalcell

Elektorwnia atomowa w polsce

Czy zgodzil bys sie aby w polsce wybudowano elektorwnie atomowa  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy zgodzil bys sie aby w polsce wybudowano elektorwnie atomowa

• Tak
      64
    • Nie
      29

Rekomendowane odpowiedzi

Niedaleko Gdyni kiedyś mieli robić ELektrownie Atomową, właściwie to zaczeli cośtam robić ale nie dokończyli. MIasto sioę nazywa Żarnowiec (chyba :P ) i dzieki Bogu że nie zrobili tej elektrowni. Jestem za NIE, są inne źródła energi odnawialne i nieodnawialne ale są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie mam opinii na ten temat, nie zastanawialem sie, wiec na razie nie zaglosuje :P Jednakowoz ( :lol: ) sklaniam sie ku odpowiedzi "tak" :P :P (A moze chce ktos kupic moj glos? Moze wlasnie on przewazy w ankiecie :wink: :wink: :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to żebym chciał Was martwić, ale jakiś 30km na południe od Warszawki jest czynny reaktor i to chyba nawet radzieckiej produkcji. Ja tam od czasów Czarnobyla się nie zbliżam. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<font color="#FF0000">[ciach!]</font> mać! Już o tym było! Nie zamierzam się znowu z bandą debili-ekologów z bożej łaski wykłócać o wyższości takiej energii nad każdą inną :evil:

sam jesteś debil jak ci cos nie pasi to <span style="color:red;">[ciach!]</span>j albo sie nie odzywaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No czytajcie to :

2003-01-21 13:43:14

13.I.2003 30-osobowa grupa z Greenpeace włamała się do elektrowni jądrowej Sizewell w Anglii. Udało im się dostać aż na kopułę ponad reaktorem w Sizewell B (typ PWR, moc 1250 MWe).Dokonali tego przy użyciu lin, drabiny, haków i przecinaków do drutu (materiały o wartości około 50$). K*****

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm, tu sie nie zgodze, przypuszczam ze nie sa za bardzo jebnieci i nie zamierzali spowodowac awarii, a z historyjka moze bedzie miała dobre zakończenie - ktos odpowiedzialny za zabezpieczenie terenu zostanie wypierdzielony za to ze dal [gluteus maximus] i wezma kogo kto sie bardziej starac bedzie

poza tym AFAIK dostanie sie na kopułę reaktora jeszcze nie jest bezposrednim zagrozeniem dla bezpieczenstwa elektrowni i jej otoczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm....wlasciwie to jestem ZA.ale zeby byla nowoczesna:)

reasumujac nasza dyskusje. nie bedzie zadnej el.at. w Polsce bo musilby ja zrobic zgodnie z wymogami UE i innych bajerow, a na to kasy nie znajda skoro nie maja na rolnikow :( :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to żebym chciał Was martwić, ale jakiś 30km na południe od Warszawki jest czynny reaktor i to chyba nawet radzieckiej produkcji. Ja tam od czasów Czarnobyla się nie zbliżam. 8)

Bylem w tej elektrowni. Na wycieczce, kurde zapomnialem jak sie nazywa miejscowosc. Jest to mala elektrownia produkujaca rozne ciekawe rzeczy dla medycyny. W trakcie kiedy reaktor chodzi jest dolaczany do sieci miejskiej i Warszawa czesciowo korzysta juz z energii atomowej. Bardzo podobala mi sie ta wycieczka bo dali bandzie dzieciakow wlezc na ten reaktor ktory akurat nie pracowal i basen byl przykryty. Dali wiec pobiegac troche po tym reaktorze a przez dziury bylo widac jak pare metrow pod woda (ciezka) jest rdzen reaktora. Gosciu mowil ze zeby dostac jakas szkodliwa dawke promieniowania to trzeba by bylo zanurkowac blizej rdzenia bo na pow. panuje niewiele wieksze promieniowanie niz normalnie w przyrodzie.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO WAY! Budować wiecej wiatrakow.

Wiatraki i energia sloneczna sa najlepsze, tylko i ile czytałem to warunki odpowiednie dla wiatraków (stałość wiatrów) Polsce są zaledwie w kilku miejscach, głównie na północy (bliskość morza), a jeśli chodzi o nasłonecznienie to tez nie jest zbyt różowo - do takich Włoch to nam troche brakuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem w tej elektrowni. Na wycieczce, kurde zapomnialem jak sie nazywa miejscowosc. Jest to mala elektrownia produkujaca rozne ciekawe rzeczy dla medycyny. W trakcie kiedy reaktor chodzi jest dolaczany do sieci miejskiej i Warszawa czesciowo korzysta juz z energii atomowej. Bardzo podobala mi sie ta wycieczka bo dali bandzie dzieciakow wlezc na ten reaktor ktory akurat nie pracowal i basen byl przykryty. Dali wiec pobiegac troche po tym reaktorze a przez dziury bylo widac jak pare metrow pod woda (ciezka) jest rdzen reaktora. Gosciu mowil ze zeby dostac jakas szkodliwa dawke promieniowania to trzeba by bylo zanurkowac blizej rdzenia bo na pow. panuje niewiele wieksze promieniowanie niz normalnie w przyrodzie.

Pozdro

Dexter

Tez bylem w tej elektrowni w Świerku. Ale to co wydziales ( basen) to byla woda drugiego obiegu czyli juz nie radioaktywna. Maja tam swiatna sluzie takie dzwi grube na 0,5 m potem powieszczenie i drugie takie dzwi - swiatny efekt. Ta elektrownie produkuje rozne izotopy uzywane w medycynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi