mikos Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Witam! Jakiś czas temu spaliła mi się karta muzyczna (nie tylko...) - po burzy :( Teraz w miejsce spalonej Audigy chciałbym zapodać jego następcę z nr "2" :) Myślę o wersji OEM dobra cena i wszystko co trzeba - X-Fi jest poza zasięgiem. Mam podłączone głośniki 5.1 Creativa, bodajże Inspire 6100 czy coś takiego, były razem z audigy kupione (jako box). Chciałbym wyprowadzić wyjścia na słuchawki i mikrofon na przód obudowy na panelu 3.5" - tylko nie wiem jak :? Zależałoby mi, żeby nie sięgać na tył obudowy i gmerać w kablach... Zresztą wolne jest wyjście na mikrofon, a żeby podłączyć słuchawki, to muszę wypinać przednie głośniki (co jest upierdliwe). Chciałbym móc to jakoś podłączać z przodu z panela. Wiem, że jest do kupienia na allegro oryginalny panel od audigy 2 platinum (tylko bez pilota) i tam jest co potrzeba ale to kosztuje 150 zeta vs 30 zł za panel 3.5" (razem z usb). Z resztą poza słuchawkami, mikrofonem (no i usb), to reszta złączek, czy wyjść jest mi całkowicie zbędna. Ktoś ma patent jak podłączyć słuchawki i mikrofon (wyprowadzić na panel z przodu)??? Byłby bardzo wdzięczny za pomoc... Poz, miko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 To białe 10-pinowe gniazdo najbliżej śledzia to właśnie wyjście na mikrofon i słuchawki. Dodatkowo są wyprowadzone złącza wykrywające obecność słuchawek lub mikrofonu i odpowiednio przełączające wyjścia na śledziu. Trochę informacji jak to działa znajdziesz tutaj: http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=85000 http://audigy2zshowto.blogspot.com/ Panel przedni do Audigy to dużo bardziej skomplikowane urządzenie, zawiera kolejne przetworniki DA i AD i do tych przetworników są podłączane słuchawki i mikrofon. Sam panel podłącza sie do wielopinowego złącza na końcu karty, ale tam wychodzą tylko sygnały cyfrowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 czyli w jakiej kolejnośći podłączyć te kabelki od panelu? ma ktoś to na schematach może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) dzieki! trochę to pomogło, choć nie do końca wszystko jeszcze kumam ;) Co do schematów to są tam gdzieś, sprawdź w linkach i porównaj do swojego panelu. Chyba kupie jednak panel chiefteca (mam do niego rozpiske z pinami) a brałem pod uwagę jeszcze panel akasy, no i przedewszystkim tej najtańszy z allegro ;) ...spróbuje dołąćzyć Edytowane 20 Października 2005 przez mikos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 czyli w jakiej kolejnośći podłączyć te kabelki od panelu? ma ktoś to na schematach może 1710311[/snapback] :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...