Skocz do zawartości
mikos

Augigy 2 I Wyjścia Audio?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakiś czas temu spaliła mi się karta muzyczna (nie tylko...) - po burzy :(

Teraz w miejsce spalonej Audigy chciałbym zapodać jego następcę z nr "2" :)

Myślę o wersji OEM dobra cena i wszystko co trzeba - X-Fi jest poza zasięgiem.

Mam podłączone głośniki 5.1 Creativa, bodajże Inspire 6100 czy coś takiego, były razem z audigy kupione (jako box).

Chciałbym wyprowadzić wyjścia na słuchawki i mikrofon na przód obudowy na panelu 3.5" - tylko nie wiem jak :?

Zależałoby mi, żeby nie sięgać na tył obudowy i gmerać w kablach... Zresztą wolne jest wyjście na mikrofon, a żeby podłączyć słuchawki, to muszę wypinać przednie głośniki (co jest upierdliwe).

Chciałbym móc to jakoś podłączać z przodu z panela.

Wiem, że jest do kupienia na allegro oryginalny panel od audigy 2 platinum (tylko bez pilota) i tam jest co potrzeba ale to kosztuje 150 zeta vs 30 zł za panel 3.5" (razem z usb). Z resztą poza słuchawkami, mikrofonem (no i usb), to reszta złączek, czy wyjść jest mi całkowicie zbędna.

Ktoś ma patent jak podłączyć słuchawki i mikrofon (wyprowadzić na panel z przodu)???

Byłby bardzo wdzięczny za pomoc...

Poz,

miko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To białe 10-pinowe gniazdo najbliżej śledzia to właśnie wyjście na mikrofon i słuchawki. Dodatkowo są wyprowadzone złącza wykrywające obecność słuchawek lub mikrofonu i odpowiednio przełączające wyjścia na śledziu. Trochę informacji jak to działa znajdziesz tutaj:

http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=85000

http://audigy2zshowto.blogspot.com/

Panel przedni do Audigy to dużo bardziej skomplikowane urządzenie, zawiera kolejne przetworniki DA i AD i do tych przetworników są podłączane słuchawki i mikrofon. Sam panel podłącza sie do wielopinowego złącza na końcu karty, ale tam wychodzą tylko sygnały cyfrowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki! trochę to pomogło, choć nie do końca wszystko jeszcze kumam ;)

Co do schematów to są tam gdzieś, sprawdź w linkach i porównaj do swojego panelu.

Chyba kupie jednak panel chiefteca (mam do niego rozpiske z pinami) a brałem pod uwagę jeszcze panel akasy, no i przedewszystkim tej najtańszy z allegro ;)

...spróbuje dołąćzyć

post-6181-1129842935_thumb.jpg

Edytowane przez mikos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi