Skocz do zawartości
ziupo

Słuchaweczki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Muszę w niedługim czasie kupić jakieś słuchawki nauszne.

Zastanawiam się, który z tych dwóch modeli wybrać:

Panasonic RP-HS45

Philips HS465

Ceny obu produktów są porównywalne. Mam już jedne słuchaweczki z Philipsa i jestem z nich bardzo zadowolny [tylko, że tamte pochodzą z nieco wyższej półki].

Proszę doradzenie mi, które lepiej brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchawki co podał autor tematu kosztują z 30-40zł, a w tamtym temacie ludzie szukali słuchawek po ponad 200zł, ale nie czepiam się.

zipuo @ myślę, że trudno Ci cokolwiek doradzić w takiej cenie, bo i tu i tu nie ma co liczyć na rewelacje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no to może coś nieco droższego?

Jednak priorytetem dla mnie jak największy zakres częstotliwości i muszą też być zakładane na ucho [bez pałąka] a nie do ucha.

No i cena <50zł. Jednak będą one pełnić rolę 'drugich słuchawek' i nie muszą być najwyższych lotów.

Edytowane przez ziupo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ja polecam bezprzewodowe PHILIPS HC200

www.motoallegro.pl/show_item.php?item=82419271

działaja bez problemu i jaka wygoda

Zauważyłeś przedział cenowy w pierwszym poście :?: Zauważyłeś o jaki rodzaj słuchawek chodzi autorowi tematu :?: Widzę, że nie za bardzo ;)

Tutaj fajne słuchaweczki: Thomson HED148

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam tych ani żadnych innych thomsonów !!!

Kupiłem podobne za 30zł - i jakość niewiele przewyższała słuchawki First :) za 6zł (coprawdy wykonanie było dużo lepsze).

Zero basu ! Ochydne wysokie dźwieki

Jeśli nie jesteś wielkim zwolennikiem melomanem polecam Creative'y - te które są do odtwarzaczy muvo (na allegro już po 19zł, najlepsze słuchawki za taką kase). Dobrze się trzymają uszu mimo że z poprzednimi miałem ogromny problem.

Poszukaj też Koss The Plug - podobnież świetne basy... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yaro120 - Koss the Plug to nei słuchawki nauszne! Jeśli chdozi o douszne to mam i nie muszę sięmartwić o nie (mam lepsze do tych kossów).

A teraz przejdę do meritum sprawy.

Kupiłem jednak te Philipsy. Może pare słów na temat tych słuchawek: bardzo dobrze trzymają się małżowiny usznej [a zatem nie spadają], ponadto wydają czysty i klarowny dźwięk, posiadają nawet miły dla ucha [czyt. bezpieczny] bas. Zakup oceniam jako udany i jak najbardziej polecam.

Tak więc w sumie temacik do zamknięcia, chyba, że przyda się jeszcze on komuś.

Edytowane przez ziupo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi