Kepons Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Wiem ze juz było na forum wiele o vmodach do Ti 4200, niestety ja nie znalazłem takiego który by pasował do mojej grafy. Moze macie jakiś pomysł na moda do tej karty. Zdjęcia ponizej. Pthotos by BLANTMEN thx;) Między 11 pinem kontrolera SC2602s jest opór rzędu 7,6kOhm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Mam w domu Ti4200 od Prolinka na identycznym pcb... Mierząc opór na 11 pinie pomiar również wynosi 7.6kOhm... co ciekawe nie ma tu drugiego kontrolera (albo go nie widze) :lol: a kontrolery do napięc gpu/mem mają zazwyczaj 14 pinów... Jedyne co zostało to zrobić moda na to 11 nóżke i zmniejszyć lekko opór i kontrolować napięcia... no risk no fun :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Mam w domu Ti4200 od Prolinka na identycznym pcb... Mierząc opór na 11 pinie pomiar również wynosi 7.6kOhm... co ciekawe nie ma tu drugiego kontrolera (albo go nie widze) :lol: a kontrolery do napięc gpu/mem mają zazwyczaj 14 pinów... Jedyne co zostało to zrobić moda na to 11 nóżke i zmniejszyć lekko opór i kontrolować napięcia... no risk no fun :D Rzeczywiście nie ma tu drugiego kontrolera;] dziwne :D na le chociaż nie jestem sam. Z tym zmniejszaniem oporu to tak samo myślę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Muszę sie pochwalić że zrobiłem pencil moda na moim GF i teraz pomykam sobie na 1,72@gpu. jutro opisze co i jak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 (edytowane) FOTA TEN VMOD GPU JEST PRZEZNACZONY DLA KART Z PCB JAK WYZEJ Na początku należy zmierzyć opór pomiędzy pinem 11 kontrolera SC2602S a masą. Domyślny opór wynosi na kartach z takim PCB ok 7,6kohma. Rezystor zaznaczony na zdjęciu należy pociagnać ołówkiem(najlepiej B).Opór ok 7kohm daje napiecie GPU w okolicach 1,86-87v. Poniżej sa punkty pomiaru napięć http://www.techspot.com/tweaks/geforce4-vmod/11.shtml Jescze jedno: lepiej nie przekraczać 1,9v@GPU Zaznaczem że nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za szkody powstałe w wyniku tego moda. U mnie ten mod działa. Nie mam możliwośći przetestowanie go na innych kartch /edit nowa fota :) troche lepsza;] Edytowane 30 Października 2005 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 No, zmieniasz ołówek z B na B2 i już masz większe napiątko :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 A ma ktoś moze pmysł na vmem moda do tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Nie mam wyraźnego zdjęcia karty, wiec musicie zadowolić się tym. TEN VMOD GPU JEST PRZEZNACZONY DLA KART Z PCB JAK WYZEJ Na początku należy zmierzyć opór pomiędzy pinem 11 kontrolera SC2602S a masą. Domyślny opór wynosi na kartach z takim PCB ok 7,6kohma. Rezystor zaznaczony na "schemaciku" należy pociagnać ołówkiem(najlepiej B).Opór ok 7kohm daje napiecie GPU w okolicach 1,86-87v. Poniżej sa punkty pomiaru napięć 1115969[/snapback] Dzięki Kepons ten V-mod i umnie działą na XFX Pine GeForce 4 Ti 4200 AGPx8 rdzeń podskoczył z 355 Mhz na 370 Mhz :] przy napięciu 1,8v więcej będe testował jak sobie zmiienie chłodzenie na podcziwego TT Spark 7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 tak sie sklada ze mam Aopena 4200 wlasnie na tkaim pcb i jak mozecie dajcie jakies wyrazniejsze foto co z czym polaczyc :) z gory dzieki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ciesze się, że działa :) Dałem lepszą fote :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 No to chyba przysmaże swojego XFX Ge4 - DZIEKI za tego moda Jest moze jakis odpowiednik dla pamieci? bez modow widze u siebie 1.7v na rdzeniu i 3.3 na pamieci btw, Darcon - 355/660 bez vmoda???? Jak? Ja u siebie wyciagam przy b. cichym chlodzeniu 310/567, przy cichym 320/580 i przy glosnym jak jest chlodniej jakies 330/594 (stock 250/446) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 No to chyba przysmaże swojego XFX Ge4 - DZIEKI za tego moda Jest moze jakis odpowiednik dla pamieci? bez modow widze u siebie 1.7v na rdzeniu i 3.3 na pamieci btw, Darcon - 355/660 bez vmoda???? Jak? Ja u siebie wyciagam przy b. cichym chlodzeniu 310/567, przy cichym 320/580 i przy glosnym jak jest chlodniej jakies 330/594 (stock 250/446) 1240706[/snapback] Na pamieci właśnie nie wiem jak :) Darcon to ma pewnie A3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 No normalnie przesuwam suwaki w prawo i jest :-P Taka grafa się trafiłą a rdzeń to mam A2 i oczywiście wyszlifowany do miedzi. Na lepszych chłodzeniu (ale przyklejonym klejem zalmana, teraz jest Ceramique) bez Vmod-a i bez szlifu było 340 :unsure: Ven0m Gdzie mierzysz napięcie dla pamięci ?? bo moze pomoże to w znalazieniu Vmoda dla pamiątek , ja na GPU standardowo miałem 1,65 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 wow fajnie u mnie tez to dziala... dalo mi to 20Hz n rdzeniu :) he he tylko musialem sie bawic olowkami .. hb2 i hb4 bo hb2 to troszke za malo napiecia aa hb4 za duzo wiedz musialem sie bawic :) ale jest git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Przydałby sie vmem mod :) Ma ktoś jakis pomysł? :D Bo ja mam jeden: podpiąć do memek 3.3v raila :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 ehhh. .aa no przydal by sie przydal .. wezcie cos wymyslcie .. :] he he polak potrafi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Przydałby sie vmem mod :) Ma ktoś jakis pomysł? :D Bo ja mam jeden: podpiąć do memek 3.3v raila :D 1268970[/snapback] a dokładniej. zrób jakis opis co i jak pokaż punkt pomiarowy Vmemek bo mi jakos sie nie udało go znaleść (mocno nie szukałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) a dokładniej. zrób jakis opis co i jak pokaż punkt pomiarowy Vmemek bo mi jakos sie nie udało go znaleść (mocno nie szukałem) 1271389[/snapback] tu jest zaznaczony mój pomysł opiera się na tym by jakimś sposobem podpiąć memkom zasilanie z lini +3,3v i zwiększać potem napiecie na tej lini Edytowane 12 Lutego 2005 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Ciągle czekamy na Vmod pamięci, będe wdzięczny jak ktoś go znajdzie. U mnie pelt i blok na grafie, masa czasu schodzi z demontowaniem bloku :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Ciągle czekamy na Vmod pamięci, będe wdzięczny jak ktoś go znajdzie. U mnie pelt i blok na grafie, masa czasu schodzi z demontowaniem bloku :-) 1285026[/snapback] cos musi kontrolować vmem, mysle, ze któtys z tych małych układzików z 4 nóżkami :) ->mitussm:1.masz pcb takie jak na mojej grafie?,2. masz vgpu moda,3.ile mhz na gpu dał ci pelt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 he he no wlasnie dobre pytanie :) ile dal ci poltier .. bo wlasnie mysle nad kupnem czegos takiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 ejj ludziska co z tym tematem - czy nikomu nie chce sie pobawic i poszukac vmoda na memki - takiego ołowkowego;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 poszukac to sie napewno chce ale jakos nie mozna zlaesc .. :( moze ty cos znajdziesz ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 chyba jednak prosciej zrobic vmoda na memki takiego normalnego 5K om potencjometr wpakowac i po krzyku;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 no wlasnie tylko do tego pcb co my mamy to nie mozna takiego zrobic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 chyba jednak prosciej zrobic vmoda na memki takiego normalnego 5K om potencjometr wpakowac i po krzyku;] 1295335[/snapback] Zbyt proste by było prawdziwe :) na "naszych" pcb brakuje drugiego kontrolera :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Pewnie wyjde na głupka,bo tu sami analitycy siedzą,ale czy ten pencil mod da sie zrobić na prolinku takim jak w podpisie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 nbo pewnie ze sie da !! bo nasze pcb rozni sie tylko tym ze nie mamy kontrolera na v mem aa na gpu normalnie jest wiedz popatrz na rysunki i zrobisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Teraz widzicie, gdzie powinien być drugi chip SC2602 - niech ktoś sprawdzi, jaki jest tam jego odpowiednik i wypisze tutaj jego oznaczenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Szukam i szukam i dalej nic ale kilka pomysłów mam Na Gainward-zie układy do napięć dla GPU i MEM mają kolejne numery U813 (dla mem) i U814 (dla GPU) Na mojej grafice U814 (dla gpu 14 nóżek) i U813 lub U815 (i dlatego myślę ze to włąśnie bedzię ten z 8 nóżkami) Niewiem które oznaczenie jest właściwe FOTKA a oznaczenia to: TL431C Jakiś tam pdf 22M C3XY A oto idąć tym tropem co jeszcze znalazłem GeForce 3 Ti 200 Palit Dytona ma też tego TL431 (reszta danych inna) http://www.ocforums.com więc moze cos z tego bedzie można podciągnąć pod nasze grafy Narazie to wszystko bo musze do sklepu jechać EDIT: moze to kogoś bardziej naprowadzi: XtremeSystems www.xtremesystems.org PS. PIPANOL zakładasz tego pelta na grafę? jak tak to prosze rób fotki z każdego kroku zabieu bym potem mógł bezproblemowo tez go założyć z góry THX Edytowane 26 Lutego 2005 przez Darcon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...