nrl Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Kupiłem jakis czas temu takie o to esperanzy IFPI FW09 DVD+R 4L151 nagrałem na nie sporo softu nagrywarą Lite-On SOHW-1673S. i zmieniłem ją na NEC ND-3540A i nie chce mi odczytywać zadnej płyty np. jak wgrywam z płytki giere to zatrzymuje mi się na średnio tak 80% i muli tą płyte.WTF I tak z wszystkimi płytami :( liteon je pieknie czytał az zaczynam zalowac tej zmiany :( jest moze jakis nowy biosik do tej nagrywarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) Być może, że nie zamykałeś sesji na płytach, stąd problemy, poza tym niestety kolejny przykład na złą jakość LiteOnów Tutaj firmware z 8.06.2005 oryginalny i zmodyfikowany http://www.micheldeboer.nl/firmware/3540.html Edytowane 10 Czerwca 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 ale na liteon pięknie odczytywało :) a sesje zamknąłem, sprawdze bios i dam znac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 e kupa bios nic nie dał :( byłem u kumpla i na starym DVD super odczytuje :). więc madafaka co jest :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisha_H Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 czesc. mam ten sam problem z nd-3540a. zatrzymuje mi się np. na filmach w około 37 minucie (na nieoryginalnych oczywista :D ), nie da sie rippować itd. firmware też nie pomógł, reinstalowałem winde i też nic. szukam pomocy na róznych forach ale nikt nic nie wie na ten temat niestety :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtomkow Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Witam!! kupiłem również niedawno Neca 3540A i wnioski są takie: Podsumowanie co do Nagrywarki Nec ND3540A- plusy w porównaniu do Liteona cicha praca, b.cichy wysów tacki, lepiej nagrywa płyty cdr oraz lepiej płyty dvd zwłaszcza minusy a wady- b. słaba korekcja błędów, tanie płyty dvd nagrane przez liteona wogóle nie chodzą na NECU, tylko Samsungi i TDK (za to te nagrane Nec-em wszystkie idealnie chodzą na Litku i mają lepsze wykresy) Wniosek- jeśli ktoś miał już Liteona musi ew. kupić nowszego- miałem przez kilka dni Litka 1693 i miał wymarzoną korekcję błędów, za to Nec jest dobry jako dodadtkowy napęd do nagrywania , chyba tylko i wyłącznie więc osobiście polecam tylko dla tych dla których jest to pierwsza nagrywarka dvd lub jako druga- osobiście posiadam teraz Liteona 832s i Nec 3540A które razem tworzą idealny duet kopiowanie@nagrywanie Proszę o pomoc w związku z tym Nec-iem Jak wgrywać bios do Neca i czy ten oryginalny przy zakupie1.01 zawiera już Rip Lock Patch RPC1 and Rip Lock Patches czy wgrać nowy 1.01 z tymi poprawkami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 jeśłi kupuję komuś 1 nagrywarkęDVD w jego zyciu to rozumiem lepiej od razu kupić cośz lepszą korekcjąbłędów niż NEC? bo może się okazać, że kolega sobie przyniesie od kogoś płytkę i mu nie pójdzie? czy model Neca: 4550A - ma poprawioną korekcjębłędów? czy może inne biosy coś pomagają z tą korekcjąw Necu 3540? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoko240 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 mam NECa 4550a (wcześniej 3540A i 3520A), korekcja błędów taka sama - czyli kicha. Do odczytu kiepskich płyt mam LiteOn 1693 :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...