Skocz do zawartości
nrl

Nec Nd-3540a

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem jakis czas temu takie o to esperanzy IFPI FW09 DVD+R 4L151 nagrałem na nie sporo softu nagrywarą Lite-On SOHW-1673S. i zmieniłem ją na NEC ND-3540A i nie chce mi odczytywać zadnej płyty np. jak wgrywam z płytki giere to zatrzymuje mi się na średnio tak 80% i muli tą płyte.WTF

I tak z wszystkimi płytami :( liteon je pieknie czytał az zaczynam zalowac tej zmiany :(

jest moze jakis nowy biosik do tej nagrywarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może, że nie zamykałeś sesji na płytach, stąd problemy, poza tym niestety kolejny przykład na złą jakość LiteOnów

Tutaj firmware z 8.06.2005 oryginalny i zmodyfikowany

http://www.micheldeboer.nl/firmware/3540.html

Edytowane przez Mastiff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc. mam ten sam problem z nd-3540a. zatrzymuje mi się np. na filmach w około 37 minucie (na nieoryginalnych oczywista :D ), nie da sie rippować itd. firmware też nie pomógł, reinstalowałem winde i też nic. szukam pomocy na róznych forach ale nikt nic nie wie na ten temat niestety :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!! kupiłem również niedawno Neca 3540A i wnioski są takie: Podsumowanie co do Nagrywarki Nec ND3540A- plusy w porównaniu do Liteona

cicha praca, b.cichy wysów tacki, lepiej nagrywa płyty cdr oraz lepiej płyty dvd zwłaszcza minusy

a wady- b. słaba korekcja błędów, tanie płyty dvd nagrane przez liteona wogóle nie chodzą na NECU, tylko Samsungi i TDK (za to te nagrane Nec-em wszystkie idealnie chodzą na Litku i mają lepsze wykresy)

Wniosek- jeśli ktoś miał już Liteona musi ew. kupić nowszego- miałem przez kilka dni Litka 1693 i miał wymarzoną korekcję błędów, za to Nec jest dobry jako dodadtkowy napęd do nagrywania , chyba tylko i wyłącznie więc osobiście polecam tylko dla tych dla których jest to pierwsza nagrywarka dvd lub jako druga- osobiście posiadam teraz Liteona 832s i Nec 3540A które razem tworzą idealny duet kopiowanie@nagrywanie

Proszę o pomoc w związku z tym Nec-iem

Jak wgrywać bios do Neca i czy ten oryginalny przy zakupie1.01 zawiera już Rip Lock Patch RPC1 and Rip Lock Patches

czy wgrać nowy 1.01 z tymi poprawkami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Parówkowy_Skrytożerca

jeśłi kupuję komuś 1 nagrywarkęDVD w jego zyciu to rozumiem lepiej od razu kupić cośz lepszą korekcjąbłędów niż NEC? bo może się okazać, że kolega sobie przyniesie od kogoś płytkę i mu nie pójdzie?

czy model Neca: 4550A - ma poprawioną korekcjębłędów? czy może inne biosy coś pomagają z tą korekcjąw Necu 3540?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi