Skocz do zawartości
Gość Ell Kogutto

Athlon 1800+Ecs k7vza zonk?!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ell Kogutto

Witam,

mam wiiiielki problem z procem A 1800+ T-bred i plyta ecs k7vza rev.3.0.Teraz mam durona 1200 i wsio gra,ale jak zmienie na athlona nic sie nie dzieje :( Wiatraki chodza hdd i cd-rom rusza ale po chwili cisza i tylko wiatraki sie kreca.Config jak w podpisie.Procesor ma nieukruszony rdzen,wszystkie nozki proste nie widac nadpalenia na zadnym elemecie.

Plyta obsluguje fsb 133,ale nawet na fsb100 nie idzie.Mam 2 kosci pamieci po 128 ram(1 gniazdo pamieci jest wolne) zasilacz no name.

Czego to moze byc wina???

Za pomoc thx.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ell Kogutto

Przegladajac strone ECS znalazlem taka informacje:

K7VZA PCB 3.0 shipment starting from week 40 can support AMD Athlon XP CPU which was available on Oct 11,

2001(week 41).

Czy ktos moze mi powiedziec o co tu chodzi???

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ell Kogutto

Aktualnie mam najnowsza wersje biosu 3.7

Wiec mobo odpada.Dzisiaj sprawdze procka na innej plycie i zobacze co sie bedzie dzialo i bede myslal co zrobic dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ell Kogutto

No wiec sprawdzilem procka na innej plycie i dziala,plyta MSI ale nie pamietam jaki model.

Przegladajac forum znalazlem posty w ktorych byly opinie ze na tej plycie (k7vza rev.3.0)ten athlonik nie poleci.Jak to w koncu jest?Jedni pisza ze pojdzie inni ze nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, sam mam Applebreda czyli inaczej T-breda z uciachanym cashem i działa wyśmienicie na K7VZA ver. 3.0 z drut modem jak w podpisie.

Może u Ciebie winna jest zasiałka albo ram, chociaż masz teraz już 133fsb więc raczej nie powinno być problemu :roll: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...