Gość Ell Kogutto Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Witam, mam wiiiielki problem z procem A 1800+ T-bred i plyta ecs k7vza rev.3.0.Teraz mam durona 1200 i wsio gra,ale jak zmienie na athlona nic sie nie dzieje :( Wiatraki chodza hdd i cd-rom rusza ale po chwili cisza i tylko wiatraki sie kreca.Config jak w podpisie.Procesor ma nieukruszony rdzen,wszystkie nozki proste nie widac nadpalenia na zadnym elemecie. Plyta obsluguje fsb 133,ale nawet na fsb100 nie idzie.Mam 2 kosci pamieci po 128 ram(1 gniazdo pamieci jest wolne) zasilacz no name. Czego to moze byc wina??? Za pomoc thx.Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Sprawdź u kogoś innego ten procesor i będziesz miał pewność. Bo jak przed wymianą działało a po nie to cudów nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Dobrze gada :] sprawdz procek u kumpla, bo ta płytka radzi sobie bardzo dobrze z T-bred'ami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ell Kogutto Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Przegladajac strone ECS znalazlem taka informacje: K7VZA PCB 3.0 shipment starting from week 40 can support AMD Athlon XP CPU which was available on Oct 11, 2001(week 41). Czy ktos moze mi powiedziec o co tu chodzi??? Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 K7vza obsługuje axp od 40 tygodnia 2001 roku, we wcześniejszych trzeba uaktualnic bios. I tu dochodzimy do ważnej rzeczy - bios, jaką ver masz? Powinna być 3.7 (lub przynajmniej 3.6a). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ell Kogutto Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Aktualnie mam najnowsza wersje biosu 3.7 Wiec mobo odpada.Dzisiaj sprawdze procka na innej plycie i zobacze co sie bedzie dzialo i bede myslal co zrobic dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ell Kogutto Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 No wiec sprawdzilem procka na innej plycie i dziala,plyta MSI ale nie pamietam jaki model. Przegladajac forum znalazlem posty w ktorych byly opinie ze na tej plycie (k7vza rev.3.0)ten athlonik nie poleci.Jak to w koncu jest?Jedni pisza ze pojdzie inni ze nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Dziwne, sam mam Applebreda czyli inaczej T-breda z uciachanym cashem i działa wyśmienicie na K7VZA ver. 3.0 z drut modem jak w podpisie. Może u Ciebie winna jest zasiałka albo ram, chociaż masz teraz już 133fsb więc raczej nie powinno być problemu :roll: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...