Skocz do zawartości
BLACK_MONKEY

Gf6600 Non Gt Vs. Fx5900xt

Rekomendowane odpowiedzi

ktoś z was posiada może GF6600 non GT ponieważ znajomy ma problem i nie wie co wybrać FX5900XT to model GigaByte natomiast GF6600 to Sparkle 300Mhz Core i 550Mhz pamięć , ja obstawiam na 6600 tańszy szybszy shader unit i pixel unit + kręci się całkiem dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bawiłem się wczoraj 6600 PCIe - default 350/550 -  karta bez problemu podkrecila sie na 450/650 - wynik w 3dmarku 03  6407

1215106[/snapback]

Drogi Raptorze :)

Po pierwsze GF 6600 ma pamięć taktowaną zegarem 275 MHz a nie tak jak napisałeś :)

Po drugie - owszem wynik fajny, aczkolwiek co w związku z tym? liczy się wydajność w grach, a tą większą ma zdecydowaeni GF 6600 i tego kupuj (do pytającego) i się nie zastanawiaj

dev-0

Racja - chyba wszytkie sztuki idą powyżej 500 Mhz na rdzeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie myle, ale wszedzie podaja w testach ze 300, w zwiazku z czym to Raptor mialby racje.

1215140[/snapback]

Hmmmm ja mam wrażenie, że liczba 550, czy 650 ma się nijak do 300 MHz. Zaś szczerze powiem nie wiem gdzie podają, że GF 6600 ma pamięci taktowane zegarem 250 albo 275 w zależności od producenta

DJ chodził o to że podałem czestotliwość efektywna a nie rzeczywistą

Wiesz dobrze, że mnie nie przegadasz :) i ja doskonale wiem, że cię tym denerwuje :) i doskonale też wiesz, że podawanie taktowania pamięći efektywnego jest jedynie wprowadzaniem w błąd. Nie chcę ci tutaj nic wygarniać, ale bardzo się mi spodobał jeden twój post na pcprojektcie, gdzie w jednym poście raz użyłeś "efektywnego" raz rzeczywistego - bardziej namieszać sie nie dało

No ale, żeby nie oberwać punktów karnych to oficjalna specyfikacja nVidii podaje, żę GF 6600 ma rdzeń taktowany zegarem 300 MHz pamięci zaś 275 MHz, przy czym zdażają się oczywiśćie odstępstwa od tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi