fit Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Dzikus zainspirowany moim projektem 100% miedzi postanowił też pozbyć się węży... no a żeby było trudniej to zaplanował że wszystko zmieści w budzie coby być mobilnym... i miało być tak pieknie... niestety drobny szczegół uniemożliwił osiągnięcie 100% - okazało się że bloczki DangerDena maja jakieś dziwaczne stożkowe gwinty nijak nie przypominające 3/8 :D jak wiadomo pompa obiegowa jest trudna do odpowietrzenia zaprojektowaliśmy więc instalację umożliwiającą podłączenie zewnętrznej pompy umożliwiającej szybkie odpowietrzenie - w poniższej instalacji trwa to kilkanaście minut jakby ktos mial złacza wtykowe OD 12mm z gwintem pasującym do blokow DD albo miał pomysł gdzie mozna zrobic przejściowke albo jakis inny pomysł umożliwiający wkręcenie złaczki 3/8 w blok to prosimy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marsjaninm Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 ładnie ładnie, mi sie podoba, a te przejściówki DD to taki mały szczegół, nikt nie zauważy :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 heh... dla mnie bomba :D musiałeś się nieźle namęczyc nad tą cała instalacją... tak patrząc na to to mi przypomina piec CO od centralnego.. :P jeszcze raz.. DOBRA ROBOTA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 fajne tylko ze do mnie rurki nie przemawiaja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 fajne, fajne wykonane bez lutowania miedzi, a te przejściówki nie rzucają sie tak bardzo w oczy.....mógłbyś troche więcej fotek dorzucić pokazujących cały układ... GOOOD JOB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 miedziane rurki są lutowane :D - wiecej fotek to już Dzikus musi zrobic bo ja cyknąłem tylko te dwie jak juz sie go o 3 nad ranem pozbyłem :D - dla mnie najważniejszym elementem jest trzyzaworowy układ z dwoma trójnikami umożliwiający trywialne napełnianie i odpowietrzenie - no i to że jest znacznie ciszej niż z Hydorem... (użytkowniczka końcowa na pewno to doceni) napisze tez pewnie o temperaturach i innych takich bzdetach bo dla mnie najwazniejsza jest cisza... a narobił się chłop poważnie- 4 dni ciężkich zajęć ślusarskich :D rozwalił mi nawet imadło ! ja tylko lutowałem i krytykowałem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Instalacja - luks - takie mi się zawsze podobały. Mam pytanko - czy ta pompa może pracować w takim ułożeniu? PS: czy rurki miedziane są pokryte jakimś przeciwutleniaczem (lakierem) ?? Edytowane 25 Stycznia 2005 przez nazir123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Piekna robota!!!!!! Sam kiedys myslalem nad ukladem lutowanym z rurek, ale jak na razie projekt mojego WC upadl :cry: Moze niedlugo wrescie cos sklece (nagrzewnice od Kadeta juz mam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Instalacja - luks - takie mi się zawsze podobały. 1235463[/snapback] :-P Ktoś mnie woła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzabi Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 No widze Ficio że dałeś fotki na forum. Config kompa: ati 9800 pro, 512 ram, 3,2 ee, bloki -->dd rbx, maze4 na grafe. Temperatury przy zamkniętej budzie (odczyt niestety tylko z mobo): stres: 45 spoczynek:40 - 41 przy otwartej budzie jakies 2 stopnie mniej wszytko :) Oczywiście zaleta tego rozwiazania jest przedewszystkim pozbycie sie pierdzacego hydora l30, i zlożenie prawie wszystko w całości z miedzi :) Podziekowania dla Fita za jago wytrwałość ze mna i dla jego zony ze mnie nie pobiła w tę pamiętna noc (wisze Ci jakąs flaszke men czlowieku) Jeżeli chodzi o to czy pompa moze pracować w takiej płaszcz, odpowiedz brzmi jak najbardziej. Najlepiej jak Fit sie na ten temat wypowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 wykonanie bardzo ladne :) to mi sie podoba chodz wole weze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Małe pytanko, mam okazję kupić taką pompkę jak sie sprawuje ??? Jaką ma wydajność, na mojej brak tabliczki znamionowej, a nie mogę jeszcze przetestować. ps. gratuluję wytrwania w ustawianiu całości, jak chcesz wypoleruję Ci cały układ :-) Edytowane 26 Stycznia 2005 przez mitussm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Wyglada imponujaco, jak jakas rzezba :plum: ale jakos tak za sztywno, chyba wole na wezach B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzabi Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Wydajność pompy jest w granicach 700 l/h. Jest cicha, niebuczaca, wogóle jej nie słychać, nie wiedomo czy pompuje czy nie. Nie odnotowałem tez wibracji!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 wwwwooooowwwww naprawde super to wyszlo :) aaa tak apropo NB to nie czy ten radiatorek czasem nie jest cieply troszke ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzabi Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Radiatorek daje rade, wkońcu to nie nf2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryST1an Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Witam Wyglada to bardzo ladnie. Dla osoby ktora nie 'grzebie' w kompie to rozwiazanie idealnejednk wydaje mi sie ze gdybym zrobil tak u siebie, to akcja pod tytulem 'testuje inna karte grafiki' bylaby bardzo uciazliwa. Bynajmniej brawa za wykonanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Dzikus zainspirowany moim projektem 100% miedzi postanowił też pozbyć się węży... no a żeby było trudniej to zaplanował że wszystko zmieści w budzie coby być mobilnym... i miało być tak pieknie... niestety drobny szczegół uniemożliwił osiągnięcie 100% - okazało się że bloczki DangerDena maja jakieś dziwaczne stożkowe gwinty nijak nie przypominające 3/8 :D jak wiadomo pompa obiegowa jest trudna do odpowietrzenia zaprojektowaliśmy więc instalację umożliwiającą podłączenie zewnętrznej pompy umożliwiającej szybkie odpowietrzenie - w poniższej instalacji trwa to kilkanaście minut 1235197[/snapback] JAk dla mnie super, ale trochę Cię pewnie ta miedzianka kosztowała czasu i pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 4 dni pracy - a koszty samej instalacji naprawde niewielkie w porownaniu do pompy, blokow i chlodniczki - metr rurki 12mm z 10 kolanek, 2 trojniki i 4 szybkozlaczki, 3 zawory, palnik cyna i gaz - okolo 100 zł jak mysle.. zostaly nam szybkozlaczki bo nie ma jak ich wkręcić w bloki :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Fit możesz coś szeżej powiedzieć na temat tego odpowietrzania? Bo mam takie cuś: http://student.wspa.pl/~czarodziej/foto/pompka/ i teraz musze to jakoś zgrać aby dobrze było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...