Skocz do zawartości
kartofel

Problem Z Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystki mam pewien problem z obudowa poniewaz blacha zewnetrzna jest jak calosc i chcialbym to przerobic na cos takiego ze obudowa budy :-| jest jednoscia :-P czyli wszystko naraz musze sciagnac a chcialbym to podzielic na trzy czesci mam material nato tylko nie wiem jak zamontowac gore i co zrobic aby boczne sciany sie trzymaly zarowno u gory jak i na dole ale mieszam :blink: mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie chociaz nie latwo :-P postaram sie zamiescic fote orginalna i przerobiona w jakims programi dla ulatwienia z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzieeeee!!!! polska jezyk trudna jezyk!!!!

znaczy ze pokrywa obudowy to jest blacha wygieta w 2 miejscach, wyglada jak wielka litera C??

czyli prawy bok laczy sie z gora a ona z lewym bokiem ???

jezeli tak to muszisz przeciac po liniach giecia gore przymocowac na stale (nity, klej)

a mocowanie bokow to sprawa wyglada tak ze musze wiedziec jakie i gdzie sa haki na blasze i gdzie sa mozna wstawic sruby do obudowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja zaryzykuję, bo *chyba* wiem o co koledze biega... Ma obudowę taką jak były kiedyś stare AT, czyli boki z górą stanowią jeden element, nie jak w porządnym ATXie 2 boczne panele, plus przytwierdzona na stale góra obudowy. Zgadłem?

Moja rada: rozciąć całość, to raz. dwa: górę zrobić z tego materiału co go tam masz. Wyprofilować, przynitować lub przykręcić. Do niej dorobić jakieś haczyki, tak, żeby było o co na górze zaczepić panele boczne. Na panelach bocznych dospawać elementy chwytające haczyki w panelu górnym.

Ale wg mnie gra niewarta świeczki, w czasach kiedy używanego ATXa można mieć za 15-30 zeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze zamiast czekac na aparat z laski swojej zaczniesz uzywac kropek, przecinkow i innych takich tam dupereli?

Kropka wyglada tak --> .

Przecinek wyglada tak --> ,

Kropka jest z prawej strony klawiatury z literkami, miedzy przecinkiem a ukosnikiem (slashem), natomiast przecinek jest pomiedzy kropka a literka M (drugi rzad od dolu, blisko szerokiego klawisza zwanego spacja).

Pamietaj jeszcze zeby po kropce zaczynac z duzej litery i wszyscy beda szczesliwi.

Na temat problemu- poczekam na zdjecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi