saneone Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 no właśnie... jak wyłączyć komunikat "Mało miejsca na dysku"... w sumie to sam wiem, że miejsca jest mało i nie musi mi nadgorliwy system ciągle o tym przypominać... kiedyś to chyba jakoś wyłączeyłem, ale zapomniałęm jak to zrobić... czy ktoś coś wie na ten temat? aha... system to Windows XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkRaven Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 sciagnij sobie XP-Anti Spy... tam jest option. wylacza chmurke ale nie ikonke dysku - lepsze to niz nic i mniej denerwuje. no a moze zwolnisz miejsce na dysku :lol: archiwizacja a jesli to systemowy to wylacz indeksowanie plikoow - u mnie to pozeralo jakies 800MB :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saneone Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 usługę indeksowania dawno wyłączyłem, a miejsca póki co nie mogę zwolnić (mimo, że mam DVD-RW)... wyłączenie samej chmurki jakoś też mnie satysfakcjonuje, ale dzięki za zainteresowanie tematem. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkRaven Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 sproobuj w takim razie pogrzebac w Zarzadzaniu komputerem. tam jest usluga Menedzer Dyskoow Logicznych. powinno zadzialac ale nie proobowalem i nie znam skutkoow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saneone Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 rzeczywiście jest takie coś, ale nie wiem czy to dobry pomysł, żeby ową usługę wyłączyć... naprawdę nie ma innego sposobu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkRaven Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ja przynajmniej nie mam innych pomysloow a sam mialem podobny problem tyle ze mi "malo miejsca na dysku" wyskakiwalo mniej wiecej co 10 s :lol: wrzucilem Anti Spy i po krzyku. a wylaczyc uslugi nie proobowalem bo juz sie uporalem z problemem(byla to wina indeksowania) a te opcje zauwazylem dopiero teraz :) sproobuj :) chyba ci komp na twarz nie wybuchnie co :) aczkolwiek ta usluga chyba wylacza tez powiazania miedzy dyskami czyli jakby strukture logiczna systemu :/ a to juz nie jest zaciekawe zwlaszcza jak masz programy na innym dysku niz C bo na mooj gust beda proobowaly sie odwolywac do C bo zawsze i tak tam cos wrzuca od siebie(niezaleznie gdzie instalujesz). jak to moowia: 'Potrzeba jest matka wynalazkoow' :D powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Witam Można to wyłączyć poprzez modyfikację rejestru: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer pod tym kluczem pownien być wpis: NoLowDiskSpaceChecks a jego wartość powinna wynosić 0, więc trzeba zmienić na 1, a jeśli go nie ma to należy go dodać. Pozdrawiam ------------------------ Athlon XP Barton 2500+@3200+ | TT SilentBoost | ASUS A7V600 | 512 MB DDR RAM (333) | Prolink GeForce 4 Ti 4200 (250/500@305/615) | WD Caviar 120GB (7200, 8MB) | Seagate 20GB (5400, 2MB) | LG 16x10x40 | SB Live! 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Ja wyłaczone mam to TYM programem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saneone Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) nie mogę utworzyć tego klucza wyskakuje błąd przy zmianie nazwy ciągu z "Nowa wartość #1" na"NoLowDiskSpaceChecks" Edytowane 25 Lutego 2005 przez saneone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areczek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 nowy->wartość DWORD nie powinno być żadnych problemów ------------------ Athlon XP Barton 2500+@3200+ | TT SilentBoost | ASUS A7V600 | 512 MB DDR RAM (333) | Prolink GeForce 4 Ti 4200 (250/500@305/615) | WD Caviar 120GB (7200, 8MB) | Seagate 20GB (5400, 2MB) | LG 16x10x40 | SB Live! 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saneone Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) a jednak coś jest nie tak... update: wiem już, co było nie tak - program od Spyware blokował wszelkie zmiany w rejestrze... wpis pomógł a i ten program X-Tweaker jest niezły... dziękuję wszystkim Edytowane 25 Lutego 2005 przez saneone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...