Nexer Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ostatnio widze, że moderacja marudzi na małą ilość zgłoszeń, więc może czas zastanowić w czym jest problem ? Osobiście zgłaszam posty jeśli uważam że powód jest naprawde warty zgłoszenia, błahostki omijam, lecz niekiedy zdaży mi się czasem takie zgłosić - niestety na te nie widze reakcji (czy ta osoba dostała warna czy nie - tego nie wiem). Przydałyby się odpowiedzi na tego typu przypadki - np. "ok, problem załatwiony, zgłaszaj więcej takich postów" etc... Zdaje sobie sprawe, że zajmuje to dodatkowy czas, a roboty jest dużo... Może dałoby się zrobić coś ala historie zgłoszeń - np. lista co i kiedy dany user zgłosił i czy dany problem został rozwiązany (zgłoszenie przyjęte i przez kogo - np. jako mały img i kawałek tekstu) (wgląd do tego miałby tylko sam użytkownik lub wszyscy jak zechcą admini tak zrobić). Mnie by takie coś "podbudowało" do zgłaszania kolejnych postów, a tak "żyje w niepewności" czy wogóle to ma snes (jak pewnie wielu innych userów, co widać po ilości zgłoszeń...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 (edytowane) Ja jak coś niegra na forum "Gry" to odrazu zgłaszam, nie panowie? :wink: mi sie pomysł niepodoba :-| bedą sie bic kto pierwszy zgłosi i beda posty "ja pirwszy zgłosiłem ha ha " :wink: Edytowane 29 Marca 2005 przez sLiM JiM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 mi sie pomysł niepodoba :-| bedą sie bic kto pierwszy zgłosi i beda posty "ja pirwszy zgłosiłem ha ha " :wink: 1357719[/snapback] Yyy ? Mi chodzi o historie zgłoszeń podobną do ban listy z poprzedniej edycji fora, o jakich postach mówisz ? Poprostu chodzi o o to by user wiedział, że ktokolwiek zajął się zgłoszeniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 IMO pomysl nie wypali generalnie nie chce dodawać moderom roboty i wysyłam zgłoszenia tylko jak coś jest ewidentnie ot lub pojawia się dyskusja typu 6600gt vs 9800 pro z wszelkiemi możliwymi argumentami (czasem gdyby stali obok siebie to mam wrażenie że by sie powybijali sztachetami ;) ) ale zawsze sobie myślę o sobie "kablarz" ;) ;P dlatego nie chce być wciągnięty w takie statystyki :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 ale zawsze sobie myślę o sobie "kablarz" ;) ;P 1357749[/snapback] Z takim podejsciem to.... :roll: Hmm... pomysł mi się w pewnym stopniu podoba.. (jego częśc) Zobacze co inne moderzy powiedzą... Bo mozna byłoby go przerobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 IMO pomysl nie wypali generalnie nie chce dodawać moderom roboty i wysyłam zgłoszenia tylko jak coś jest ewidentnie ot lub pojawia się dyskusja typu 6600gt vs 9800 pro z wszelkiemi możliwymi argumentami (czasem gdyby stali obok siebie to mam wrażenie że by sie powybijali sztachetami ;) ) ale zawsze sobie myślę o sobie "kablarz" ;) ;P dlatego nie chce być wciągnięty w takie statystyki :mellow: 1357749[/snapback] (wgląd do tego miałby tylko sam użytkownik lub wszyscy jak zechcą admini tak zrobić) To nie ma być statystyka... Każdy by miał osobną własną historie - coś ala odpowiednik warnów - widzi je tylko user i moder. Właśnie potem przy takich błahostkach widnieją potem posty moderacji - 10 się w tym temacie wypowiedziało, a tylko jeden zgłosił (a temat widnieje kilka dobrych dni - więc po co zgłaszać, skoro i tak nie ma reakcji - niewiadomo czy ktokolwiek to zgłosił [przydałby się jakiś licznik koło tego przycisku...])... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ja kiedys duzo zglaszalem i w zasadzie w 99% reakcja byla szybka i prawidlowa... teraz nie zglaszam albo w ogole albo bardzo zadko... dlaczego? Ano wlasnie z powodow ktore wymienil Nexer - nie wiem, czy to co kolwiek dalo :-| Zrazilo mnie tez to, ze zglosilem chyba ze trzy tematy ewidentnie do zamkniecia; i co? i doopa - nic sie z nimi nie stalo - od tej pory juz nic nie zglosilem i dopoki sie cos nie zmieni pewnie zglaszac nie bede* *to nie znaczy, ze nie bede was meczyl w tematach :twisted2: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Niestety teraz tweka sie bardzo kiepsko moderuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Z takim podejsciem to.... :roll: 1357759[/snapback] może słabo było widać mrugające oczko - dżołk :) Coś emoty mi nie działają... :wink: Sorks... ;] by mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ogólnie pomysł bardzo fajny, mi też zdarza się zgłosić i chciałbym wiedzieć co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ja staram się wrzucić odpowiedź w topicu, którego dotyczy zgłoszenie. Jestem zwolennikiem otwartej moderacji, aby wszyscy wiedzieli co i jak. Nie zawsze jest jednak czas i dlatego momentami nie widać jakby reakcji - ostrzeżenia widzą tylko moderatorzy i ostrzeżeni. I tu prośba. Czytelniejsze opisy w zgłoszeniach bardzo by pomogły. Niekiedy zgłoszenie jest bardzo niejasne i opis w postaci emota: :mur: niewiele wyjaśnia. Trzeba się kopać przez cały topic i domyślać się o co chodzi zgłaszającemu. I jeżeli miałoby dojść pisanie na PW, to się już odechciewa reagować na cokolwiek. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ja sie staram np. wklejac fragment regulaminu, albo najprosciej w jedynym wyraznie np. warez ;] Mysle ze Wam to starcza. Taka samo mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak np. jeden user zglosil danego posta to czy jezeli kolejny urzytkownik zglosi juz 2 tego samego posta do moder otrzymuje 2 zgloszenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Tak, dostajemy tyle zgłoszeń ile razy ktos kliknął i wypełnił RAPORT... Dlatego ja narzekam że mało osłób to robi a posty sobie pisze... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Gdzie sie klika żeby zgłosić post, może "! RAPORT"?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Tak, dostajemy tyle zgłoszeń ile razy ktos kliknął i wypełnił RAPORT... Dlatego ja narzekam że mało osłób to robi a posty sobie pisze... :/ 1358799[/snapback] No mechl!K powiedz że ja niezgłaszam? :mad: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ty sie gangsta bawisz w moderatora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Gdzie sie klika żeby zgłosić post, może "! RAPORT"?? 1358849[/snapback] Dokładnie... No mechl!K powiedz że ja niezgłaszam? :mad: :wink: 1358850[/snapback] A czy ja coś mowiłem... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Ty sie gangsta bawisz w moderatora... 1358871[/snapback] poprostu jestem uczynnym tweakowcem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Predzej lizo dupem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Predzej lizo dupem 1358936[/snapback] Predzej ty jesteś idiotą, [ciach!]asz mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 I już się zaczyna teraz trzeba wcisnąć klawisz RAPORT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 No widzisz Slim. Zamiast zglosic posta to odpowiadasz na niego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Takie sprawy na PW i dobrze o tym wiecie... Zastanawiam się co z Wami zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Juz Ci mowilem. Pejczem lej nas ;] Tak ze az pasztet zajeczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...