Skocz do zawartości
ABW

Komunikat Vpu Recover

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Dzisiaj odpalilem Splinter Cela : Pandora tomarrow i po około 20 minutach grania wyskoczył komunikat Vpu Recover zrestartował akcele.....itd. Na 5 sekund wczesniej pojawiły sie artefakty na cały ekranie . W NFS:U2 iColinia 2005 grałem około2 godzin i sie nie wysypuje , W MOH : PA tez po okło 20 minutach jest ten sam komunikat. Czym to jest spowodowane ? Karta sie przegrzewa ?? Jest to Radeon 9200 Se 128 mb Gigabyte chlodzenie pasywne sam radiator.W 2D jest wszystko ok. Komp chodzi nieraz po 5-6 godzin i nic sie nie dzieje. Zmieniłem stery na najnowsze i dalej to samo. Co podejrzewacie co to może być. Pozdrawiam

Athlon 1800+ XP, MSI KT 880, 256 mb,Redeon 9200 SE Gigabyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest jakis no name 350W ale napięcia trzyma dobre w idle i stresie. I chyba gdyby to była zasiłka to by był restart bez artefaktów. A arty sie pojawiają . Włożyłem karte Ati 9550 i grałem wczoraj dwie godzinki i nic nie wywaliło . Wychodzi ze cos nie tak z moja karta jest. Trzeba bedziei na serwis iśc.

Edytowane przez ABW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest jakis no name 350W ale napięcia trzyma dobre w idle i stresie. I chyba gdyby to była zasiłka to by był restart bez artefaktów. A arty sie pojawiają . Włożyłem karte Ati 9550 i grałem wczoraj dwie godzinki i nic nie wywaliło . Wychodzi ze cos nie tak z moja karta jest. Trzeba bedziei na serwis iśc.

1376992[/snapback]

prorok? wrózka?

wylacz w opcjach VPU RECOVER.. bo ta opcja powoduje liczne bledy..

moja karta dzialala u mnie w 100% dobrze .. porzyczlem koledze i dzwoni do mnie i pyta co to znaczy ze VPU recover zresetowal akcelerator graficzny..

wina tkwi w sterach badz w zasilaniu ... a to ze napiecia sa dobre nie znaczy ze nie spadaj w czasie obciazenia .. pozatym ich amperaz moze byc maly co jest czeste w noname-ach gdyz nawet to co jest na nich podane czesto nie jest prawda

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam . Zainstalowalem nowe stery Omega . Wyłaczyłem VPu recover i zmieniłem AGP x 4 , i teraz zwis nastepuje juz na samym poczatku. Juz nie wiem co to moze byc . Musze jeszcze zasiłke pozyczyc i zobacze. Dzieki za odpowiedzi . Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi