JedrzeJ Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 siema oto moj problem: najczesciej to wystepuje jak naciskam na otwieranie sie jakies strony i jak strona mi sie laduje to np: naciskam na GaduGadu i nic nie idzie zrobic ani wlaczyc winampa poprostu system "stoi" a myszka sie rusza pomaga tylko ctrl+alt+del i ESC i juz dziala normalnie troche jest to denerwujace bo robi sie to coraz czesciej oczywiscie to samo sie robi po reinstalacji systemu. komp skanowany 0 wirusow... konfig kompa : - Amd Athlon XP+ 2500@3200 - 2204 Mhz / FSB 11x200 / 1.70V - Epox 8RDA+ ver2.x Nforce2 400Ultra Nvidia SoundStorm - WinFast GF6600 300/550@500/725 - Hynix 3.6ns & CRC-U01 - Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ (30-35`C CPU) - KingMax 256DDR333MHz@400Mhz CL2.5/3/3/8 / 1.90V - NeoTec X3800 380W - Maxtor 80Gb @7200 8Mb cache - CD-RW/DVD ROM BTC 52x32x53 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRoN Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Tez tak kiedys mialem, zawsze po uruchomieniu kompa - tylko format mi pomogl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepuc Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) A jak masz proca na standardowych ustawieniach to też to występuje ?? Sprawdź !! A może to wina pamięci ?? Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez kepuc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 A jak masz proca na standardowych ustawieniach to też to występuje ?? Sprawdź !! A może to wina pamięci ?? 1380403[/snapback] Na nie kreconym to samo, wczesniej tego nie mialem, jak juz mowilem to sie tez dziej po formacie... jutro postawie jeszcze raz system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepuc Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zobacz jak zrobisz ctrl+alt+del jakie jest "Użycie procesora" w zakładce "Wydajność", może jakaś aplikacja niewiadomo czemu zajmuje ci 100% proca ja tak kiedyś miałem !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Zobacz jak zrobisz ctrl+alt+del jakie jest "Użycie procesora" w zakładce "Wydajność", może jakaś aplikacja niewiadomo czemu zajmuje ci 100% proca ja tak kiedyś miałem !! 1381282[/snapback] jestem po paru testach i wiem ze to nie wina pamieci ani zawalonego systemu, takie cos sie dzieje nawet na czystym systemie. Oczywiscie instaluje stery do mobo i do vga itp takie rzeczy sie zaczely dziac (chyba) po tym jak zalozylem chlodzenie pentagram QVC 120 mam podejzanie niska temp jak na A2500@3200 1.7V - 31-35`C ale mam otwarta bude wiec dziwne zeby takie rzeczy sie dzialy po zalozeniu radiatora... ale mozliwe ze za mocno go zakrecilem lub za lekko sam nie wiem :o przypominam moj problemik: najczesciej to wystepuje jak naciskam na otwieranie sie jakies strony i jak strona mi sie laduje to np: naciskam na GaduGadu i nic nie idzie zrobic ani wlaczyc winampa poprostu system "stoi" a myszka sie rusza pomaga tylko ctrl+alt+del i ESC i juz dziala normalnie troche jest to denerwujace bo robi sie to coraz czesciej + nie chca sie przesuwac z miejsca na miejsce ikony na pulpicie, gdy wlanczam playera (BS player od K-Lite) i przesowam film na player to sie nie zalancza ... wiem drobnostki ale to zawsze chodzilo i powinno chodzic ten 1szy problem jest o wiele bardziej denerwujacy :( komp chodzi normalnie, nie spadla wydajnosc (7430 pkt w 3D marku 2k3-najlepszy wynik na futuremarku na zestawie AthlonXP + GF6600) wiec naprawde nie wiem czego to moze byc wina !! please helP ME! Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez JedrzeJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Może być sieciówka, jak dzieli przerwanie z czymś innym, one potrafią robić takie rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Może być sieciówka, jak dzieli przerwanie z czymś innym, one potrafią robić takie rzeczy. 1394050[/snapback] Karta sieciowa DISABLED w biosie, mam Neostrade 128 na USB mozliwe ze to wina Win XP PRO SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 korzystasz ze SpeedFan'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 korzystasz ze SpeedFan'a? 1394236[/snapback] Nie. temp sprawdzam w biosie badz tez w everescie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Napewno badów na dysku nie masz :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@vLo Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 mam podobne jazdy przez neostrade....(moze stery) :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 mam podobne jazdy przez neostrade....(moze stery) :[ 1395800[/snapback] takie cos sie dzieje przy odlaczonej neostradzie zaraz po zainstalowaniu systemu... a co do bad blockow .. to jakim programem najlepiej sprawdzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 moze masz wira/trojana jak nie to może masz walnięty port ps2, jeśli na takim masz mysz. moze być wina sterów I na konieć - wszystkiemu moze byc winne gg, nie raz ma takie odchyły, ze zajmuje 100% mocy procesora. Jeśli na goły system standardowo walniesz gg, to wszystko moze sie powtarzać od nowa. Zbadaj, czy bez gg włączonego tez masz takie sytuacje. Jak to wina gg, to zainteresuj się tlenem, mirandą, wp kontaktem, czy czymkolwiek innym. Aha, dobrze jest mieć wyłączone w ustawieniach folderów - pokaż naczęstsze zadania, czy jakoś tak(nie pamietam, bo zawsze to wyłaczam w cholere). Chodzi o ten pasek z lewej, co tam masz otoczenie sieciowe, kopiuj wklej i inne bzdety. to [ciach!]o w niektorych przypadkach, jak masz gdzies walnięty plik i tylko na niego raz klikniesz, potrafi zawalić system (zwłaszcza dotyczy to walniętych AVIków) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) moze masz wira/trojana0wirow 0 trojanow, skanowalem Panda antivirus online (jak dla mnie THE BEST) i NOD32 jak nie to może masz walnięty port ps2, jeśli na takim masz mysz mam mysz na USB - Intelli Mouse Explorer 3.0a moze być wina sterówdo ? I na konieć - wszystkiemu moze byc winne gg, nie raz ma takie odchyły, ze zajmuje 100% mocy procesora. Jeśli na goły system standardowo walniesz gg, to wszystko moze sie powtarzać od nowa. Zbadaj, czy bez gg włączonego tez masz takie sytuacje. Jak to wina gg, to zainteresuj się tlenem, mirandą, wp kontaktem, czy czymkolwiek innym. to samo sie dzieje na dopiero co zainstalowanym systemie bez skonfigurowanego neta + brak jakich kolwiek sterow, i to samo sie dzieje na zainstalowanych sterach. Aha, dobrze jest mieć wyłączone w ustawieniach folderów - pokaż naczęstsze zadania, czy jakoś tak(nie pamietam, bo zawsze to wyłaczam w cholere). Chodzi o ten pasek z lewej, co tam masz otoczenie sieciowe, kopiuj wklej i inne bzdety. to [ciach!]o w niektorych przypadkach, jak masz gdzies walnięty plik i tylko na niego raz klikniesz, potrafi zawalić system (zwłaszcza dotyczy to walniętych AVIków) 1395847[/snapback] to sprawdze jak bede juz w domu :-) Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez JedrzeJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Hdd regenerator sprawdza czy nie ma badów (wersja próbna) , wersja pełna naprawia je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttzz Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 zajrzyj do dzienniak zdarzen w xp. bedziesz mniej wiecje wiedzial co sie dzieje z systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eustachy Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 u mnie podobny nialem problem byl w juz nie pamietam klawiaturze albo myszcze po tym jakby zwisie wyciagalem i wkladalem to i to i zaczynalo chodzic zmienilem mysz z usb na ps2 (czy odwrotnie nie pamietam bo to na starszej plycie) i chodzilo normalnie ale tez wtedy wymienialem zasilke i tak na 100 to nie wim przez co to bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 zainstaluj sterowniki do plyty glownej, i powiedz pozniej czy sie poprawilo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 zainstaluj sterowniki do plyty glownej, i powiedz pozniej czy sie poprawilo.. 1408091[/snapback] Mam zainstalowane... probowalem 2 wersje i dalej to samo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Wez od kumpla druga pltke z winda moze masz jakas ryse i ci pier... cala sprawe. Moze wylacz wszystko na plycie typu:audio,lan,i te badziewie od com i lpt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...