smk Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Rozpoczynam mod budy AT big tower. zasiłka prawie gotowa, a buda dopiero idzie do cięcia, rżnięcia i malowania :D W planie mam zrobić: -2 okna na jednym boku (rysunek lub foto potem) -drzwi na zawiasy i mały śiłowniczek (prawdopodobnie zawiasów nie będzie oryginalnie) -oplotki na zasilator, nabyłem linę 12mm 50 cm i 8 mm 100 cm wyciągnąłem środek i gotowe (koszt 6,95 w castoramie). Pomaluje je lakierem uv (do paznokci bo widziałem taki w sklepie) -malowanie środek- zielony z zewnątrz- niebieski (prawdopodobnie hamereit w ostateczności spray) -4 diody led uv jak na foto koszt 6 zł -no i wc home made (w planie mam zrobić chłodzenie w filtrze kubełkowym oczywiście bez wkładów filtracyjnych, ale to się zobaczy. No nareszcie dopadłem bude mich mażeń (ale nie do końca). jest to bigtower AT. ścianki boczne połączone razem z dachem taka litera "u" do gury nogami:D (okienka jak wytne to podam fotki). malowana będzie z zewnątz na niebiesko, front będzie wyszpahlowany na gładko, cdromy pomalowane na zielono, flop też. środek budy zielony.dwa okna z boku i jednow dachu na wentyl 120 mm.pierwsze co zrobie to wycinanie okien i szpahlowanie, potem szlifowanie i wiercenie otworków pod atx w środku i z tyłu budy. fotki niedługo. zdjęcia budy przed modem ok. nabyłem lakier świecący w świetle uv za 2.90zł (taki do paznokci, ale świeci całkiem nieźle). rurke termokurczliwą 13 mm ale kurczy się do 6.5 mm za 3 zł. no zasilator zrobiony ale tylko w połowe, bo jeszcze go pomaluje na zielono i zrobie okienko (praca wstrzymane na gura 2 tygodnie- fundusze) tak to wygląda no foto, linki pomalowane są lakierem uv bezbarwnym. to jest ten lakier nazywa się:"simple beauty" Z powodu zawału serca jednego z uczestników zdjęcie mojej facjaty musiałem usunąć :D no i zasilator, moim zdaniem wygląda ciekawie w dzień i w nocy przepraszam za słabe foto (nie potrafie za dobrze robić fotek w nocy :mur: ) A wentylatorku diody wstawiałem sam, bo szkoda kasy na nowy. miałem proble jak zrobić wtyk od płyty głównej ten 20 pinów, muj pomysł na to, to obplątanie go wnętrznościami linki, wygląda nieźle. Wiem, że część to tylko pomysy a najważniejsze jest ich zrealizowanie ale jak wspomniałem, zakładam topic teraz co by mnie motywowało do pracy. Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez smk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) do autora: nie "Pruba" tylko próba nie "leprzy" tylko lepszy nie "muwie" tylko mówie bierz sie do roboty ;] pisac kazdy umie (nie kazdy poprawnie gramatycznie ;] ) Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Może być ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 kolejny "mod" typu: a ja zrobie.... :D najpierw zrób a potem zaluż temat ! bo to bez sensu ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 radek z dysgrafów sie nieśmiej :wink: B) wież mi ze to niejest przyjemne;) :P a co do moda to weź pokaż fotki bo kazdy może chcieć ale nie każdy umieć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 no no , czekamy ;) Jakbyś mógł to daj foty tego lakieru do paznokci (firme , wygląd) oraz jak to wygląda w UV :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 radek z dysgrafów sie nieśmiej :wink: B) wież mi ze to niejest przyjemne;) :P a co do moda to weź pokaż fotki bo kazdy może chcieć ale nie każdy umieć ;) 1382488[/snapback] moglby dac w podpisie jakas wzmianke o tym tak dla uprzedzenia ludzi ;] ale tak czy siak sprostowanie nie zaszkodzi, moze dzieki temu zapamieta co jak sie pisze i nastepnym razem nie zrobi takich bledow a to juz cos ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Po wydaniu 12 zł czego można się spodziewać :) Lakier do paznokci uv, dobry pomysł, muszę to sprawdzić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 oplotki na zasilatorek gotowe fotki na początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 I na tym koniec prac. Bedziesz coś jeszcze robił ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Te aplikacje z liny są O.K., ale ten kabel - chyba od zasilacza do płyty główniej - nie pasuje wyglądaem do reszty. Takie moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Ten warkocz ATX-owy wyglada piknie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 nie widze fotek :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Dodajmy koledze więcej otuchy :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 te oploty kabli do plyty wygladaja slabo. nawet mozna powiedziec ze brzydko. ale to moje zdanie. :? :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 nie wiehce mi się poprostu zdiąć wtyczki bo 20 pinów wyciągac to jest thohe zabawy. a jakbęde w castoramie to zakupie 50 cm węża białego i poprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Oploty oplotami, ale to będzie modzik zasilacza, tylko albo aż :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 jaka ładna wełna na kablu od mobo, czy co to jest? :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 malowałeś coś tym lakierem do paznokci juz ? bo te oploty to świecą bo są białe =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 i tu się mylisz, to tak wyglada bo jest zła jakość foto, ten sam sznurek malowany i nie malowany wygląda inaczej! robłem prube w budzie i świeci tak samo jak na oplotkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) Ale ten opleciony kabel (20pin) od zasiłki to masz troche dziwnie upchniety nad procesorem. Nie wiem czy to tak zdrowo. :blink: A ta płyta główna to tez troche dziwna, bo gniazdo (20pin) jakos tak nisko po lewej stronie od proca jest. Beznadziejnie zaprojektowana mobo. Niezły pomysł z tym laikierem do paznokci :lol: Pozdro P.S.: A tak na marginesie, to ty na ty zdjęciu masz na głowie peruke babci czy co? Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 dobry pomysl z tym lakierem. a on przewodzi prąd? bo jak nie to cos pomaluje na mobo i w nocy fajny efekcik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 dobry pomysl z tym lakierem. a on przewodzi prąd? bo jak nie to cos pomaluje na mobo i w nocy fajny efekcik :P 1390822[/snapback] Tak lakier sam muszę kupić :) Po pomalowaniu lakier powinien spełniać rolę izolatora, cyba że jest nafaszerowany opiłkami metalu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Tak lakier sam muszę kupić :) Po pomalowaniu lakier powinien spełniać rolę izolatora, cyba że jest nafaszerowany opiłkami metalu :) 1390840[/snapback] no to nie przewodzi? :E to juz widze mojego nf7 calego w UV :E mozna z niego zrobic NF7 LAN PARTY :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Ale czy ten lakier w dzień to jest bezbarwny? Czy ma jakis kolor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 w dzień jest bezbarwny, nie widać go tylko oplotki mają lekki połysk. nowe fotki dodane w pierwszym poście!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Popracuj nad estetyką przedewszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 miałem proble jak zrobić wtyk od płyty głównej ten 20 pinów, muj pomysł na to, to obplątanie go wnętrznościami linki, wygląda nieźle. 1380524[/snapback] Widze, ze nie wyciagasz wnioskow... Jesli cos napiszesz kliknij ponizej na "sprawdz pisownie", bo odechciewa sie czytac. A btw tego moda, to zdjecia zniknely. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 No to ja chyba też sobie kupie ten lakier. Pomaluje nim tylko pare rzeczy, zeby z kopa choinki nie zrobic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 zapraszam. nowe fotki na pierwszej stronie w moim pierwszym poście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...