Gość Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 (edytowane) Potrzebuję porady odnośnie wyboru dyktafonu. Przejrzałem forum na elektroda.pl - ale nic ciekawego :sad . Na tweaku jeszcze mniej tego typu informacji. Jako że wielu forumowiczów studiuje albo i będzie studiować - może się to przydać. Jedyna porada jaką dostałem to w sklepie z AGD i RTV , gdzie sprzedawca polecał mi coś takiego Samsung Voice Yepp. Zachwalał mikrofon, choć cena i ilość zainstalowanej pamięci były nieco przerażające. Sprzęt ma służyć jak w temacie.Fajnie by było gdyby miał opcję mikrofonu zewnętrznego.Dyktafon powinien być raczej cyfrowy, choć jestem otwarty na propozycje. Edytowane 5 Czerwca 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Już (dopiero?) kupiłem. Temat do skasowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Napisz co kupiles i jak dziala:) Wlasnie tez musze sobie kupic jakis dyktafon bo na wykladach jestem tak strasznie zmeczony ze nie mam ochoty sluchac kobiety :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) Kupiłem forus fsv-1000 (256MB) 1. Jest dobry 2.Nie robi nic poza nagrywaniem i odtwarzaniem głosu (500-3500Hz) NIE ODTWARZA NAWET MP3 3.Mały 4.Wejście na zewnętrzny mikrofon (mini jack) 5. Sterowniki pod USB tylko windows 6. Regulowana czułość (bardzo ważne) 7. Przy najwyższej jakości nagra 30 godz. materiału (niższych raczej nie należy stosować) 8. W komplecie jest wszystko co potrzeba. Jeśli chodzi o jakość nagrań to cóż - nie należy się spodziewać jakości studyjnej, ale: łapie w zupełności wyraźny głos z drugiego końca 20-sto metrowego korytarza łapie co się dzieje za drzwiami. można mówić cicho. regulowana czułości pozwala na nagranie rozmowy na ulicy (gdzie jest głośno w tle) Na wykładach sprawdza się dużo lepiej od dyktafonów na zwykłą kasetę kosztujących ~250 zł (innych nie testowałem) i sprawdza się o Niebo lepiej od odtwarzaczy MP3 z funkcją nagrywania (np. MuVo - no comments) Za krótko go używam żeby coś więcej napisać. Myslę że wynalazki z 16MB pamięci nie nadają się na wykłady. Jeśli chodzi o jakość dżwięku to: skompresuj sobie mp3 z rozmową, Mono 16bit, 40-48kbit/s 16KHz i będziesz miał pewne pojęcie o jakości dżwięku. Pozdro Edytowane 22 Września 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 I ile Cie ta przyjemnosc kosztowła? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Cztery setki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...