Aveuser Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) Witam! Problem wygląda następująco: chcę podłączyć stary zewnętrzny napęd Iomega JAZ (1GB) do zasilacza komputerowego. Rozebrałem oryginalny zasilacz JAZ'a (sieciowy) i na wyjściu są trzy kabelki (+5V, +12V i masa) więc wszystko gra. Problemem jest rozkład pinów w oryginalnej wtyczce (idącej do napędu) - wtyczka jest nierozbieralna, a ja: - nie chcę odlutowywać oryginalnego kabla od oryginalnego zasilacza - nie mam jak sprawdzić co jest na którym pin'ie Czy ktoś może przerabiał już coś takiego lub ma JAZ'a i możliwość sprawdzenia? Jeszcze raz zaznaczam, że chodzi o starszą (chyba pierwszą w ogóle) wersję JAZ'a, choć w nowszych pewnie jest tak samo... Wtyczka idąca do JAZ'a jest męska i wygląda mniej więcej jak PS2, ale z plastikowym bolcem na środku i bez jednego pin'u (załączam obrazek). Z góry dziękuję za pomoc. P.S. A może jest jakiś banalny sposób na zbadanie tych pinów bez miernika? Edytowane 10 Czerwca 2005 przez Aveuser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aveuser Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Hehe, zaraz po napisaniu wpadłem na pomysł jak to sprawdzić. Poświęciłem jednego LED'a, ale chyba już wiem... 1 = 12V 2 = 0 3 = 0 4 = 5V 5 = 5V Jeśli się mylę , niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...