aerial Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Znalazlem na allegro ciekawe wentylatory ktore sprzedaje ZenFist: http://allegro.pl/show_item.php?item=63092405 http://allegro.pl/show_item.php?item=62636163 Nie bardzo moge znalesc o nich jakies info, wychodzi na to ze to nowosc. Mial juz ktos z tym do czynienia? Wygladaja ciekawie (specyfikacja / wyglad / jakosc). Cos jak "polski" Nexus? :) Edytowane 15 Września 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Jutro go bede mial i na pewno opisze jak sie sprawuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 widzialem je na zywo na zlocie i sprawiaja bardzo pozytywne wrazenie. na minimalnych obrotach nie slyszalem ich i wialy calkiem calkiem a na max byly dosc ciche a przewiew mialy juz znaczny. jest to marka ZenFista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Marka ZenFista, tjaaa... dzięki niemu te wentyle maja naklejki jakie mają, mnie bardziej interesuje, kto jest producentem tych wentylatorów. @Ghazi - masz go już? Dawaj jakieś info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Juz mam :) Wentyl nietypowy, bo bialy, ale to chyba kazdy widzi... No i zadna rewelacja. Na tle Nosieblockera wypada srednio, jest glosniejszy od Cristala, ale zdecydowanie mocniej wieje, no i mozna go 'skrecic'. IMO - idealny kompromis miedzy wydajnoscia, cena a poziomem halasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 coolink lepiej wieje według mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Nie bardzo moge znalesc o nich jakies info, wychodzi na to ze to nowosc. Mial juz ktos z tym do czynienia? Wygladaja ciekawie (specyfikacja / wyglad / jakosc). Cos jak "polski" Nexus? :) 1641004[/snapback] Zapraszam na http://fander.pl :] Strona rusza oficjalnie jutro rano. Na dniach recenzje w sieci. W razie czego, dla forumowiczów będzie specjalna cena ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Monitoring obrotów za pomocą tachometru Aż się uśmiałem :) Tachometry to w TIRach, sory za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Aż się uśmiałem :) Tachometry to w TIRach, sory za OT 1650136[/snapback] hehe, a tu sie okazuje że wentylach też jest :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 tachometr (tacho- + gr. metreín ‘mierzyć’) tech. przyrząd do pomiaru prędkości obrotowej ciała wirującego; obrotomierz. Tachograf, tachometr zaopatrzony w urządzenie samopiszące, rejestrujące prędkość w funkcji czasu. Obowiązkowe wyposażenie ciężarówek TIR w ruchu międzynarodowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 A jaka jest ta specjalna cena dla forumowiczow? :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Dobre pytanie.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Odpowidnio 48,90 i 38,90 :lol: Chociaz produkt wyraznie celuje w miejsce na rynku bardziej "ekskluzywnych" wentylatorow i zapewne to nie no-name prysniety bialym sprayem z oplotem na przewodzie z Arctica :) fajnie by bylo dowiedziec sie czegos wiecej o powstawaniu tych wentyli, na jakich sa "silnikach" itd, jakies szczegoly dokladniejsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Odpowidnio 48,90 i 38,90 :lol: Chociaz produkt wyraznie celuje w miejsce na rynku bardziej "ekskluzywnych" wentylatorow i zapewne to nie no-name prysniety bialym sprayem z oplotem na przewodzie z Arctica :) fajnie by bylo dowiedziec sie czegos wiecej o powstawaniu tych wentyli, na jakich sa "silnikach" itd, jakies szczegoly dokladniejsze :wink: 1650871[/snapback] Jeżeli chcesz wyślę Ci jednego i opiszesz na na forum wrażenia ;D Wentyle robi ta sama fabryka co akase i noiseblockera. Tyle, że maja inne łożyska bo kulki jednak nieco hałasu produkują, a Fander ma działać na najniższych obrotach (normalnie od ~800 do 1600obr/min), ale na zjeździe w białowieży przypadkiem okazało się, że spokojnie działają też na 5V i mają wtedy poniżej 400obr/min - idealnie do WC :D Edytowane 15 Września 2005 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Zenfist to już rozdawać je musisz bo ich nikt nie chce kupować ;), hehe ja chcę jednego, zobaczyłbym jak poradziłby sobie z moim papstem 120x120x38 co mi sie wydaje że mój na 7v byłby cichszy i sporo wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Zenfist to już rozdawać je musisz bo ich nikt nie chce kupować ;), hehe ja chcę jednego, zobaczyłbym jak poradziłby sobie z moim papstem 120x120x38 co mi sie wydaje że mój na 7v byłby cichszy i sporo wydajniejszy 1651032[/snapback] Wiesz... jest 5 sztuk przeznaczonych do rozdania :] Niebawem będzie można je wygrać ;] Ale najpierw trzeba o tym z Liskiem zagadać. Edytowane 16 Września 2005 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Jeżeli chcesz wyślę Ci jednego i opiszesz na na forum wrażenia ;D Wentyle robi ta sama fabryka co akase i noiseblockera. Tyle, że maja inne łożyska bo kulki jednak nieco hałasu produkują, a Fander ma działać na najniższych obrotach (normalnie od ~800 do 1600obr/min), ale na zjeździe w białowieży przypadkiem okazało się, że spokojnie działają też na 5V i mają wtedy poniżej 400obr/min - idealnie do WC :D 1650890[/snapback] Hmm, milo ze o mnie myslisz :wink: Tylko nie mam zbyt profesjonalnego sprzetu do testowania wentyli. Ale np Nazir robil bardzo restrykcyjne testy wentyli. Jest w ogole jakis polski serwis co ma taki miernik poziomu halasu? Ja widzialem takie cos na uczelni, ale bylo wieksze i zaloze sie ze by nie dali sie tym pobawic. Moglbym porownac z glacialtechem 120mm, deltą i papstem (to mam na stanie) :wink: A same wyniki sprzedarzy na aukcjach to nie ma sie co dziwic, pokazcie jakiegos sprzedawce z akasami120mm za ~50zl czy ich ma duzo sprzedane w 1 aukcji? To nie hurt jak na arktiki - produkt bardziej wyszukany (mam nadzieje) :) Edytowane 16 Września 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Zgadza się. Aby zmierzyć poziom dźwięku poniżej 25dB(A) trzeba już użyć komory specjalnie izolowanej komory i naprawdę czułego mikrofonu pojemnościowego, przewzmacniacza itd... Takie cóś jest na polibudzie we Wrocku :D Fajny efekt jak się tam wejdzie :D Słychać nawet jak budynek drży przy ruszaniu windy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Do dzis bylem zdecydowany na akase... Teraz to juz nie wiem :). Jak ten wentylk (wersja 120mm) wieje w porownaniu do akasy amber 120mm? A jak z glosnoscia? Gdzie te recenzje "na dniach" ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 od akasy cichszy, bo akasa jest z natury dosc glosna jednostka, podmuchu nie jestem w stanie ocenic, bo nie mialem tych 2 wentyli obok siebie. tu juz musisz wierzyc danym technicznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 hmm ja też właśnie szukam wentyla 120 i się zastanawiam czy go nie kupić bo miałem brać 120x120 TT ale podobno nawet na 5V jest dość głośny, tylko cena trochę taka ekstrawagancka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Widziałem je na zlocie. Spodobały mi się bo szukałem czegoś, żeby mój komputerek chodził bezgłośnie. Jeśli chodzi o testy - to mogę go porównać do Akasy, ArcticCoolinga [taniego oraz niebieskiego], Revolteca, Zalmana, ThermalTake oraz PAPST'a. Nie posiadam niestety NoiseBlockera... Jakby co - pisz PMki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 mnie by interesowalo jak sie ma poziom halasu wzgledem akasy przy podobnym wianiu. Fander ma lozyska ceramiczne, a akasa kulkowe. Ktore lepsze ? co to sa za ceramiczne lozyska ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 po dwoch wieczorach zabawy fanderem 120 i 92, musze powiedziec ze oba wentylatory nadaja sie do cichego kompa przez duze C :) na maxymalnych obrotach daje o sobie znac swist powietrza, ale wystarczy lekko przekrecic potencjometr i juz sa bardzo ciche, ale dalej wieja znakomicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 (edytowane) Chyba sobie cos takiego sprawie... bo od pewnego czasu przymierzalem sie do zakupu nowej 120 :) i mialem watpliwosci co do akasy .. a teraz pojawil sie ten bialy wycudaczony wentyl heh ladnie bedzie sie "swiecil" w UV bo w koncu jest bialy :P P.S czy mozna go dostac w siedzibie Zenfista ?? Bo kupowalem juz tam 2 zasilacze i jakos bardzie mi sie oplaca tam podjechac niz czekac na paczke :) Edytowane 19 Września 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Chyba sobie cos takiego sprawie... bo od pewnego czasu przymierzalem sie do zakupu nowej 120 :) i mialem watpliwosci co do akasy .. a teraz pojawil sie ten bialy wycudaczony wentyl heh ladnie bedzie sie "swiecil" w UV bo w koncu jest bialy :P P.S czy mozna go dostac w siedzibie Zenfista ?? Bo kupowalem juz tam 2 zasilacze i jakos bardzie mi sie oplaca tam podjechac niz czekac na paczke :) 1656890[/snapback] Można, można :D Zapraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Szkoda, że nie ma 80mm no ale cóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Szkoda, że nie ma 80mm no ale cóż. 1661468[/snapback] przy 80mm trzebaby bylo konkurowac za arctickiem za 2 piwa a tego sie nie da zrobic. sorry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrDark Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Mała ciekawostka: Jeżeli w ciągu 14 dni od daty zakupu uznamy, iż wentylator nie spełnia w 100% naszych oczekiwań, możemy śmiało oddać go do miejsca zakupu i uzyskać zwrot gotówki. http://www.4speed.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Krótka piłka Panowie- te 120mm fanderki przy 5V są cichsze od amber przy 5V i wieją lepiej? Jeśli tak, to z miejsca biorę 6 sztuk (po 2 do każdego z moich desktopów). Niemiec, Zenfist- czekam na odpowiedź ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...