PhoeeeniX Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Mam taki problem. Tzw. miałem ale nie wiem co było przyczyną. Zamontowałem sobie 2X512 bh-5 na moją płyte abit bd7II i po załączniu ich włączam kompa a tu czarny ekran i nic. Dopiero jak zamontowałem 1X256 wysatował a potem 2 X256 i było normlanie. Lecz teraz gdy wchodze w opcje bios i chce zmienić kongiguracje zatwierdzam wszytsko komputer sie uruchamia i znów widze czarny ekran. O co chodzi ??? HELP !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Widocznie chipset nie radzi sobie z taką ilością pamięci i trzeba obsadzać po kolei. Możesz tez pokombinować ze slotami, tzn. poprzekładać, popróbować różne kombinacje. Spróbuj update`ować BIOS, może inżynierom Abita jakoś udalo się to naprawić w nowszych rewizjach BIOSu. Edytowane 16 Września 2005 przez nitro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Mam najnowszy bios. Myśle że to wina płyty g. poniewać te pamieci to ddr 400 i po prostu chyba nie mogą na niższych chodzić. Ale jak wkładam jedną kość to jest ok problemy są jak są 2. Pamięci na epox 8rda+ chodziły ładnie i na dfi z nf2 ( wiadomość od sprzedawcy ). Spróbuje z tymi slotami może pomoze. EDIT: w książece pishe mi ze płyta może mieć max 2GB ramu. Ma ona 3 sloty i pisze ża pracuje z PC 1600 i 2100 a to jest 3000 więc może tu wina leży ?? Edytowane 17 Września 2005 przez PhoeeeniX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 jak to BH to może płyta domyślnie ustawia CL3 ?? ustaw 2-2-2 lub 2-3-3 i sprawdź wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Mam tak: 1 kość z 1 slotu mi chodzi ładnie, z 2 czarny ekran, a z 3 to wogle pojawia mi sie że suma pamięci jest zła i coś tam ROM nie czytałem dokładnie. 2 kość nie startuje wogle a żadnego slotu. Z 1 napisy jak w przypadku 1 kości slot 3. 2 slot nie wykrywa pamięci płyta, a 3 slot czarny ekran :P jak włoże 2 kości naraz do 1 i 3 slotu to komp chodzi i pisze że mam rzaeczywiście 512 MB ram. Jednak te resety są. Może komp wykrywa 512 a korzytsa z 256 dlatego rusza ?? Dodam że teraz pamięci chodza na swoich normalnych tiingach czyli 2-3-3-6. Chyba będe musiał zmioenić płyte :/ Miał ktoś taki problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Tak się składa że ja mu te pamięci sprzedałem i jestem pewien że są sprawnę w 100%, zresztą niektórzy widzieli screeny z 250Mhz na DFI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Kwiecień spoko ja ci wierze :] szukam problemu z moją płytą g :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Spróbuj jeszcze update`ować BIOS, chyba, że nie czujesz się na siłach, to poproś kogoś, zeby Ci pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoeeeniX Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 To mnie już wkurzyło !! za update owałem bios jak mówiłaś na najnowszy chcoaiz wczesniej tez tak miałem. I mam tak że komp bios mi rusza tylko jak pamięć jakaś obojetnia 1 czy 2 kość jest w 1 slocie. Inne kombinacje wogle nie idą :// Jak wkładam 2 kosci (wsyztskie kombinacje) tez nie działało. Ide dziś do kumpla sprawdze u niego jak bedzie dobzre to wymieniam płye :] Ej skąd sie biezre ten czarny ekran jak nie chce bios wystartować ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 mówiłaś? Wypraszam sobie!!! :P LOL No trudno... W takim razie, polecam Asusa P4P800, bardzo fajna płyta, pozwoli dobrze wykorzystać możliwości pamięci i procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...