Skocz do zawartości
FanEk

Geil Cl2.5 400 & Sempron 2200+ & Oc Help:)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam swojego Semprona 2200+ podkreconego na 2004Mhz (222x9), w temacie o Sempronach komuś udało sie osiagnać ponad 2300Mhz a pewnie i wiecej, wiec zwaracam sie do ludzi ktorzy mają Semprony I Geile cl2.5 400. Na fsb 227 wywala mi sie prime,narazie full stabilne mam 222,wiem że procek pujdzie wyżej bo jakiś czas temu jeszcze na Spire wykreciłem fsb 240, tylko na asynchro i taimingow nie pamietam.Wiec wydaje mi sie ze problem tkwi w Geilach i taimingach do nich.Moje testy:

fsb 240, 1.8v 3T-5-5-10 2.8v =NIEWSTAJE

fsb 230, 1.85v 2.5T-3-3-11 2.8v =NIEWSTAJE PISZCZY

fsb 230, 1.85v 3T-5-5-10 2.8v =NIEWSTAJE PISZCZY

fsb 227, 1.6-1.85v 2.5T-3-3-10 2.8v =ZWISY w WIN

fsb 227, 1.75v 2.5T-4-3-10 2.7v =NIEWSTAJE

fsb 227, 1.75v 2.5T-4-3-10 2.8v =WIESZA SIE NA PREME

fsb 233, 1.7v 2.5T-4-3-10 2.8v =PISZCZY NIE WSTAJE

NA mem moge dać max w biosie 2.8v, temp cpu koło 40* w stresie .Jak wyciągnąć wiecej Mhz z Geili, ma ktoś jakiś pomysł ?? Albo może sprubować asynchronicznie co sadzicie?? Pomużcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mam niby sprawdzic mna jakiś kościach są ? nie zdejme radiatorow bo sa przyklejone na tasme do pamieci :/ Kosci kupilme na allegro, ale koles raczej nie znal sie na oc ( nie krecil ich) . Posiadacze Geili cl2.5 400 podawajcie na jakich taimingach pracujecie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@FanEk: jesli beda nie tak to je zwroce, bo mam te mozliwosc B)

a tak btw. z jakies pol roku temu widzialem kompa z takimi geilami na 2:3:3:5 wiec podejme te ryzyko :razz:

no i w koncu nawet gdybym zle trafil to i tak beda lepsze niz moje elixirki ;)

Edytowane przez falcon386

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z hurtowni http://www.action.pl/, pracuje w serwisie wiec i pare groszy taniej beda :)

a co do radiatorkow dopisze sie hyperx markerem i na allegro pusci ;) ;) ;)

EDIT: Dostalem :)

Timingi 2:3:3:5 bez problemu bez zmiany napiec : stabilne

Niestety :( nie sprawdze na jakim fsb pojda bo nie mam na czym tzn. mojego sprzeta wiecej nie podkrece(sezon grzewczy sie zaczal i temp. jakos dziwnie skoczyla :mad: )

a do roboty ich juz nie zabieram bo sa git (Everest 85,6ns Odczyt 3039 Zapis 1151) to sporo wiecej od moich elixirow no i w koncu jeden giga czuje sie kopa :)

Ewentualnie moge timingami pokombinowac przy czym 2:2:2:5 2.8V nie chca wstac :-|

a szkoda :P

Jesli ma ktos jakas propozycje to poswiece wolna chwilke

Edytowane przez falcon386

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zzzkuba fsb 225 to szalejesz haha. Zalezy na jakich kosciach trafia sie te Geile, niektorzy i fsb 260 wyciagaja z nich,Falcon jak masz czas sprubuj je wygrzac napewno cos pomoze, ja akurat teraz nie mam na to czasu bo zajecia na uczelni sie zaczely, siade do nich przy chwili wolnego czasu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi