Skocz do zawartości
unckle

Pamięć Geil Ultrax Vs Astak Bh5

Rekomendowane odpowiedzi

wymagania:

2x512ddr

cena ~600zł nie więcej

wysokie osiągi co do fsb i niskie timingi

platforma: dfi nf4 ultra-d, cpu: venice e3

myślałem nad:

1)astak bh5

2)geil ultraX

3)inna propozycja

zaznaczam ze szukałem i nigdzie nie mozna dostać twinmos speed premium na bh5

generalnie wybrać mam pomiędzy tymi dwoma pamięciami - co lepsze - geil czy astak i dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te geile ultra-xy sa albo na bh-5 utt albo na tccd, jesli kupujesz nowe nie masz szans na tccd, astaki tez sa na bh-5 utt wiec masz trzy mozliwosci

1) geile na bh-5 utt

2) astaki na bh-5 utt

3) twinmosy na bh-5 utt

twinmosy sa chyba najmniej wybredne jesli chodzi o alphy i sa najtansze ale tez najtrudniej dostepne i najmniej mhz pewnie na nich wyciagniesz z tej trojki, wiec wybor masz pomiedzy geil a astak a to juz musisz sam zdecydowac ktore wybierzesz

Edytowane przez dzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie sęk w tym ze nie chciałbym brać w ciemno, bo zawsze można rzucić monetą, tylko chciałbym kierować się jakimś logicznym rozumowaniem i z jakiegoś względu wybrać X zamiast Y, ale do tego potrzeba argumentów których mi brakuje, a które w tym topicu chcę znaleść :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem niedawno Geile UltraX 2x512MB oznaczenia PN1243 na kościach BH5 UTT

i muszę powiedzieć że komp dostał niezłego kopa :lol: szczególnie podczas pracy w windzie bo w grach już mniej. Ja mam do du.. płytę jeśli chodzi o podawane napięcie na pamiątki bo max to 2,7V wiec chodzą tylko na nominalnych ustawieniach bo powyzej 200mhz chcą już voltów :rolleyes: . Nie widziałem astaków ale za Geilami przemawia jakość wykonania. Te kostki robią wrażenie :-P

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi