Mech Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Kupiłem dysk Samsunga 200GB Podobno aby win XP prawidłowo go wykrył trzema mieć wgrane SP1 Ja zrobiłem sobie na tym dysku patycje 10GB i wgrałem tam Win XP z SP2 Wgrałem też wszystkie możliwe aktualizacje a on nadal widzi dysk 130GB Myślałem że to płyta mi nie obsługuje takiego dysku ale po odpaleniu lunuxa pokazał mi normalnie 200GB Wiecie może co mam teraz zrobić?? Jak przekonać Windowsa że to jest 200GB a nie 130GB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Uzyj: http://www.48bitlba.com/download/enablebig...nableBigLba.exe Nastepnie uruchom Start->Uruchom->compmgmt.msc i utworz partycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mech Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Że tam można zrobić nową partycje to ja wiem ale jest w tym problem że windows nie wykrywa mi takiej wielkości dysku i tam pokazuje 130gb Jakaś łatka na windowsa do obsługi dużych dysków?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 XP z SP2 powinien bez problemu wykryc cala powierzchnie. Porobowales uzyc programu, ktory podalem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mech Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Dzięki za podpowiedzi. Pobawiłem sie troche w rejestrze i mi działa... Zapomniałem że ten wspaniały system ma ograniczenia i musiałem właczyć obsługe takich dysków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...