Dijkstra Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Tak mnie ostatnio wzięło na dźwięk 5.1, ale odpadają głośniki komputerowe, bo ani mi nie potrzebne, ani to dla mnie wygodne. Pomyślałem więc o słuchawkach 5.1 i po przeglądnięciu neta padło na te właśnie. Tutaj przykładowy link do recenzji: click A tutaj do produktu: click Ktoś może ma coś takiego? Jeśli tak, to jak się sprawuje? I jaką niedrogą kartę 5.1 polecilibyście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temp777 Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 tego typu sluchawki to totalny idiotyzm z definicji jak chcesz miec dzwiek przestrzenny na sluchawkach (czyli na sluchawkach slyszec tak jakby wydobywal sie z kolumn) to polecam Dolby Headphone, obsluguje do 5 kanalow, wiec mozna sobie sluchac nawet Dolby Digital. wystarczy wtedy zwykla karta i zwykle sluchawki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 tego typu sluchawki to totalny idiotyzm z definicjiBo ty tak mówisz? jak chcesz miec dzwiek przestrzenny na sluchawkach (czyli na sluchawkach slyszec tak jakby wydobywal sie z kolumn) to polecam Dolby Headphone, obsluguje do 5 kanalow, wiec mozna sobie sluchac nawet Dolby Digital. wystarczy wtedy zwykla karta i zwykle sluchawkiWiesz, gdyby interesowało mnie dolby headphone, to założyłbym temat o dolby headphone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
temp777 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 kup sobie takie sluchawki, posluchaj i bedziesz wiedzial o czym mowie, naprawde wystarczy odrobina wyobrazni zeby to przewidziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kemot Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Słuchałem takich, słuchałem innych - jedna wielka kicha :D . Jedyne jakie był w 100% jako 5.1, to były "słuchawki" zakładane na ramiona (!), wyglądały jak małe homonto, z wbudowanymi mini głośniczkami: - dwa z przody na wysokości klatki piersiowej - dwa z tyłu za uszami - jeden centralnie na wysokości mostka - dwa basowe po bokach na ramionach Żadne z głośniczków NIE DOTYKA uszu! Były regulowane specjalnym sterownikiem na kablu i podłączone do sprzętu AV. Wyglądały nieciekawie, ale wrażenie dźwięku jest niesamowite!!! Są z lekkiego tworzywa (styropian?) i nie czuje się ich wcale że są na ramionach. Co ciekawe, osoby siedzące obok niewiele słyszą z dźwięku, natomiast osoba z "tym" na sobie ma efekt burzy w głowie! Edytowane 19 Listopada 2005 przez Kemot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 zeby w pelni odczuc 5.1 zrodla dzwieku musza byc od siebie oddalone tak to jest projektowany w przypadku tak malych odleglosci od glosnikow to jest raczej nie mozliwe a imitacja przestrzennosci polega na odpowiedniej kombinacji mocy kanalow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Hehe - no i masz wyklad na temat dzwieku przestrzennego i tego co mozna(?) kupic sobie za pare tysiakow.. Od siebie dodam tylko, iz mialem stycznosc ze dwoma sztukami sluchawek z wyzszej polki: Zalman 5.1 i Sennheiser HD595 i musze powiedziec, iz mimo to, ze te drugie sa zwyklymi sluchawkami stereofonicznymi lepiej czuje sie w nich przestrzen dzwieku. Niestety swoje kosztuja - dalem za nie ~850 zl :| Obecnie przesiadam sie na cos tanszego - zobaczymy jak beda sobie radzic Koss'y chwalone na forum przez Fipe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...