Serchio Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam. Wie ktoś może jak znaleźć coś w biosie za pomocą hex'u. Chciałbym edytować bios od płyty głównej, a raczej to robię, tyle że nie mam zielonego pojęcia jak cokolwiek tam znaleźć. Jakieś pomysły? A może ktoś oprócz merlina zna się dobrze na edycji biosów i mógłby pomóc grupie użytkowników tweak'a. Płyta o której mowa to: Asrock 939dual-sataII Potrzebne modyfikacje: Napięcie na procesor więcej niż 1.45v<1.6v (jest to możliwe, tyle że Asrock'owi nie zależy na tej zmianie) Napięcie na pamięci zwiększyć do 2.8v lub 2.9v Odblokować htt (blokada na 274) Wszystko co napisałem jest możliwe, tyle że ktoś znający się na rzeczy musi trochę w tym pogrzebać. Testerów biosu napewno nie zabraknie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Jeszcze nie mam tej płytki, ale już sie przyłączam do prośby Nuklear'a. Na tym forum jest baaardzo dużo użytkowników tej bardzo fajnej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 No chyba raczej takiego biosu niezobaczymy.Minelo juz troszke czasu od wydania plyty ale nik dotej pory tego niezrobil.A szkoda jest mnustwo posiadaczy tej plyty . Ale sie dolaczam do tego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...