Skocz do zawartości
znaj

Jądra A64 939 Newcastle, Winchester, Venice

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w tytule. Czy warto inwestować w drogiego obecnie Venica. (lekki OC, proc głównie do giercowania,)

Czy jak kupię NewCastle (3000), a potem Venice (3000) to czy to odczuję? (grafa i cała reszta bez zmian)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Zapomniałeś o manchesterze <_< Od najgorszego do najlepszego kolejność: newcastle, winchester, venice, manchester, temat uważam za zamknięty <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie.

Powyższa odpowiedź nie wnosi nic nowego, bo to oczywiste. Pytanie brzmi jak mocno odczuwalna jest różnica w wydajności pomiędzy NewCastle a Venice o tym samym symbolu (3000). Kolega Adamek napisał że nie odczuję różnicy w wydajności. Czy inni podzielają tę opinię?

Skoro wydajność jest ta sama, to czym się różnią te procesory poza nazwą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Newcastle jest starszy, nie ma sse3, ma gorszy kontroler pamięci. Teraz to już musi być koniec, reszte znajdziesz w necie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiemy się.

Kupiłem proca A64 3200 na allegro o nieznanym rdzeniu. Po dokonaniu zakupu zorientowałem się że to Newcastle. Teraz mam dylemat, czy warto mi dopłacać 50zł do 3000 ale Venice, czy zostawić sobie tego. Dlatego tak męczę o tą wydajność. Proca będę próbował podkręcić.

Teraz mam to, co w opisie i zależy mi na wzroście wydajności. Denerwuje mnie że kupiłem przestarzałą już technologię.

Proszę, wczuj się w moją sytuację i doradź mi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiemy się.

Kupiłem proca A64 3200 na allegro o nieznanym rdzeniu. Po dokonaniu zakupu zorientowałem się że to Newcastle. Teraz mam dylemat, czy warto mi dopłacać 50zł do 3000 ale Venice, czy zostawić sobie tego. Dlatego tak męczę o tą wydajność. Proca będę próbował podkręcić.

Teraz mam to, co w opisie i zależy mi na wzroście wydajności. Denerwuje mnie że kupiłem przestarzałą już technologię.

Proszę, wczuj się w moją sytuację i doradź mi.

jeśli masz możliwość wymiany tylko na venice.. to ja i tak bym zamienił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi