Skocz do zawartości
kornographyc

Medion Xl 9800pro Czy Nie Pro - Oto Jest Pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostanio sprzedałem na allegro tę oto kartę graficzną.

Dogadałem się z kupującym i za 400zł zakończyłem aukcję przed czasem (śpieszyło mi się).

Jednak dwa dni temu odezwał się kupujący i twierdzi, że wprowadziłem go w błąd pisząc, że jest to karta 9800Pro - powołuje się na newsa z tej strony. Okazało się, że w zrobiony przeze mnie opis wkradł się błąd i zamiast Medion XL napisałem Medion XT.

Dziwi mnie ta sprawa, gdyż na allegro jeden z SuperSprzedawców sprzedaje z powodzeniem te karty także jako 9800Pro i jeszcze nie miał reklamacji, a trochę ich sprzedał...

Kupujący rząda teraz rekompensaty, lub zwrotu pieniedzy. Ja nie czuję, abym wprowadził go w błąd - program Everest pokazuje kartę jako 9800Pro, na aukcji zamieszczone były wszelkie informacje odnośnie taktowania układu\pamięci - kupujący widział dokładnie co kupuje.

Co radzicie?

edit:

awięc w skrócie interesuje mnie odpowiedź na pytanie - czy ten Medion XL to wersja 9800Pro, czy nie. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź!

Edytowane przez kornographyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

sądząc po standartowych zegarach albo to śruba mediona i tylko bios pokazuje pro albo jakis wykastrowany z dećka pro pelne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ile sprzedales?

A co do aukcji to ten medion to nie jest 9800PRO bo ma nizsze zegary. Wersja PRO ma 380MHz dla GPU i 340MHz(680MHz DDR) dla pamieci a ten medion 350Mhz dla GPU i 310MHz(620MHz) dla pamieci. Dlatego to nie jest PRO. W niemczech byla nawet afera z tego powodu ale to inna bajka.

GPU jest od 9800PRO bo jest to R350, pamieci sa identczne jak w czesci 9800PRO(2,8ns Samsungi) PCB jest inne oraz elementy ala kondziolki itp. Ma dwa wjscia dla monitora CRT(9800PRO ma dla CRT i LCD) ma dwa wyjscia dla TV 9800PRO jedno.

To glowne roznice miedzy 9800PRO a tym medionem.

Jednak w aukcji dales zrzut ekranu z programu gdzie wszystko bylo wyszczegolnione oraz zdjecie karty wiec uwazam ze jesi naprawde popelniles blad przez niewiedze/nieumyslnosc to nie masz sobie niczego do zarzucenia bo nawet everest popelnia blad w interpretacji katy ;).

Mogl wczesniej zadac pytanie. Ja nie widze tutaj proby naciagania kogos.

Jak zawsze pisze. Lepiej wczesniej zapytac sie na forach takich jak to gdzie sa ludzie siedzacy w temaci wted unika sie wilu problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

ja sadze ze mimo wszystko pokazales dowod ze karta to pro (tak naprawde nie jest) ale kupujacy widzial opis widzial napis 9800pro r350 i widział zegary!!!! jak ma oczy w [gluteus maximus] to jego problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie - na aukcji podane zostały dokładne zegary oraz inne parametry grafiki. Poza tym na allegro sprzedawane są identyczne modele za 399zł - ja sprzedałem za 400zł do tego dodałem chłodzenie warte +/- 60zł i radiatory na pamięciach za 15zł. Kupujący powinien potraktować to raczej jak okazję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi