kornographyc Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Ostanio sprzedałem na allegro tę oto kartę graficzną. Dogadałem się z kupującym i za 400zł zakończyłem aukcję przed czasem (śpieszyło mi się). Jednak dwa dni temu odezwał się kupujący i twierdzi, że wprowadziłem go w błąd pisząc, że jest to karta 9800Pro - powołuje się na newsa z tej strony. Okazało się, że w zrobiony przeze mnie opis wkradł się błąd i zamiast Medion XL napisałem Medion XT. Dziwi mnie ta sprawa, gdyż na allegro jeden z SuperSprzedawców sprzedaje z powodzeniem te karty także jako 9800Pro i jeszcze nie miał reklamacji, a trochę ich sprzedał... Kupujący rząda teraz rekompensaty, lub zwrotu pieniedzy. Ja nie czuję, abym wprowadził go w błąd - program Everest pokazuje kartę jako 9800Pro, na aukcji zamieszczone były wszelkie informacje odnośnie taktowania układu\pamięci - kupujący widział dokładnie co kupuje. Co radzicie? edit: awięc w skrócie interesuje mnie odpowiedź na pytanie - czy ten Medion XL to wersja 9800Pro, czy nie. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź! Edytowane 23 Lutego 2006 przez kornographyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 sądząc po standartowych zegarach albo to śruba mediona i tylko bios pokazuje pro albo jakis wykastrowany z dećka pro pelne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Za ile sprzedales? A co do aukcji to ten medion to nie jest 9800PRO bo ma nizsze zegary. Wersja PRO ma 380MHz dla GPU i 340MHz(680MHz DDR) dla pamieci a ten medion 350Mhz dla GPU i 310MHz(620MHz) dla pamieci. Dlatego to nie jest PRO. W niemczech byla nawet afera z tego powodu ale to inna bajka. GPU jest od 9800PRO bo jest to R350, pamieci sa identczne jak w czesci 9800PRO(2,8ns Samsungi) PCB jest inne oraz elementy ala kondziolki itp. Ma dwa wjscia dla monitora CRT(9800PRO ma dla CRT i LCD) ma dwa wyjscia dla TV 9800PRO jedno. To glowne roznice miedzy 9800PRO a tym medionem. Jednak w aukcji dales zrzut ekranu z programu gdzie wszystko bylo wyszczegolnione oraz zdjecie karty wiec uwazam ze jesi naprawde popelniles blad przez niewiedze/nieumyslnosc to nie masz sobie niczego do zarzucenia bo nawet everest popelnia blad w interpretacji katy ;). Mogl wczesniej zadac pytanie. Ja nie widze tutaj proby naciagania kogos. Jak zawsze pisze. Lepiej wczesniej zapytac sie na forach takich jak to gdzie sa ludzie siedzacy w temaci wted unika sie wilu problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 ja sadze ze mimo wszystko pokazales dowod ze karta to pro (tak naprawde nie jest) ale kupujacy widzial opis widzial napis 9800pro r350 i widział zegary!!!! jak ma oczy w [gluteus maximus] to jego problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 imo to jest pro tyle ze z nieco obnizonymi taktowaniami - poza tym XT caly opis jest prawidlowy wiec niebardzo wiem po co ta reklamacja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornographyc Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Dokładnie - na aukcji podane zostały dokładne zegary oraz inne parametry grafiki. Poza tym na allegro sprzedawane są identyczne modele za 399zł - ja sprzedałem za 400zł do tego dodałem chłodzenie warte +/- 60zł i radiatory na pamięciach za 15zł. Kupujący powinien potraktować to raczej jak okazję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Medion 9800 XL to taki ,,pro,, a 9800 XXL to ,,XT,, tyle że te karty mają obniżone taktowania <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 No wlasnie, wiec nie przejmuj sie i napisz mu, ze nie powinien cie obwiniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...