paldam Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Zrobiłem sieć w domu ( 3 komputery) na routerze D-link 504t , dzielę neostradę 2048, niby wszystko działa ale nie mogę odpalić kilku rzeczy np. strony z filmikami , teledyskami . poprostu nie chcą mi się ładować na żadnym z komputerów strony te to np : 1 2 powiedzćie mi prosze o co tu chodzi?, dlaczego wszystkie strony odpalają się normalnie a to nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) wyszukaj najlepsze MTU w konsoli ping -f -l 1500 ( -10) xxx.xxx.xxx.xxx zmniejszasz o 10 az zobaczysz komunikat "odpowiedz z xxx.xxx.xxx.xxx : bajtow itd. teraz zwiekszasz MTU o1 az zobaczysz :Pakiet musi być podzielony na fragmenty, ale ustawiono opcję DF wlasciwe ustawienie to o 1 wieksze od ostatniego czyli np: 1467 ladowania stronki -http://muzyka.interia.pl/teledyski/ 0.1sec (Firefox) Edytowane 12 Marca 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...