Skocz do zawartości
Hayes_

Instalacja win XP na goly komp

Rekomendowane odpowiedzi

Masz nie-bootowalnego cd z winem. Zastartuj z dyskietki systemowej win98 z obsługą CD-ROM i napisz x:i386winnt.exe, gdzie x jest literą twojego CD-roma w którym masz płytę z WinXP.

Jeżeli wiesz, że płyta z Win jest bootowalna, to sprawdź, czy twój CD-ROM jest na masterze (dowolnego kanału IDE)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz nie-bootowalnego cd z winem. Zastartuj z dyskietki systemowej win98 z obsługą CD-ROM i napisz x:i386winnt.exe, gdzie x jest literą twojego CD-roma w którym masz płytę z WinXP.

Jeżeli wiesz, że płyta z Win jest bootowalna, to sprawdź, czy twój CD-ROM jest na masterze (dowolnego kanału IDE)

zapomniałeś napisać o smartdrajwie, jak go nie załaduje to bedzie mu sie przez tydzień instalowało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomniałeś napisać o smartdrajwie, jak go nie załaduje to bedzie mu sie przez tydzień instalowało

Racja, ale robienie dyskietek startowych i a później wczytywanie ich zaimuje chyba dłużej, zwłaszczam, jak ich 6 jest, jak mówi Al Bundy...a można tego SmartDrive uruchomić inaczei niż z dyskietek??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uruchamiasz z dyskietki startowej win98, wkładasz płyte instalacyjną win98, w katalogu instalacyjnym jest smartdrv, odpalasz, zmieniasz płytki i lecisz

Jest, dzięki. Jakbyśmi powiedział, czy on się zawiera tylko w smrdrv.exe, czy też potrzebuje jakiegoś dll/cab, bo mam nie-bootowalnego 2000 i bym sobie przekopiował na płytkę tego smarta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decnis_600

Gratuluje Nowej Zaszczytnej Funkcji! :P

Szkoda tylko, ze kosztem Grzesia :?

co do instalacji XP ok udalo mi sie uruchomic instalera spod dosa ale wyskakuje jakis blad dotyczacy ntdll.dll czy cos w tym stylu i napisane jest ze moge napotkac pozniej bledy wiec dalem sobie spokoj

a co do irnlng to no coz ludzie ODCHODZA i PRZYCHODZA

taka jest kolej rzeczy

Pan Grzegorz popelnil blad (niczym graham przy podrabianiu rysunkow) i polecial za to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decnis_600

co do instalacji XP ok udalo mi sie uruchomic instalera spod dosa ale wyskakuje jakis blad dotyczacy ntdll.dll czy cos w tym stylu i napisane jest ze moge napotkac pozniej bledy wiec dalem sobie spokoj

taka jest kolej rzeczy

Pan Grzegorz popelnil blad (niczym graham przy podrabianiu rysunkow) i polecial za to

Tylko szkoda ze niektore poje.by ktore robia tylko zamieszanie, i wszczynaja klotnie nie maja szans poleciec, bo niestety BigBoss latwo poddaje sie presji. Wystarczy jeden priv od kolesia ktoremu zamknelo sie durny temat, a juz mod dostaje zje.be :? a koles sie cieszy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decnis_600

taka jest kolej rzeczy

Tylko szkoda ze niektore poje.by ktore robia tylko zamieszanie, i wszczynaja klotnie nie maja szans poleciec, bo niestety BigBoss latwo poddaje sie presji. Wystarczy jeden priv od kolesia ktoremu zamknelo sie durny temat, a juz mod dostaje zje.be :? a koles sie cieszy :?

G. masz racje , mowisz o mnie , ale o mnie sprzed kilkunastu dni . Pokazalem kompletny debilizm i brak wyczucia ... popieprzone poczucie humoru... jednak teraz mi przeszlo . Powiem ci jednak ze byles nie fair . Owszem byles dobrym moderatorem ... zgadzam sie z wieloma twoimi zdaniami na temat durnych topikow ale zmiana tresci to jednak nietakt .

Nie wiem ale ja nie mam nic do ciebie . Jestes wg mnie ok . A przypominanie o tym calym zajsciu w jakim kolwiek poscie jest conajmniej zalosne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi