Hayes_ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 dziele hd na partycje wkladam cd z Win XP Prof ENG ustawiam w biosie boot sequence CD ROM C A i restartuje i pozniej wyskakuje komunikat ATAPI BOOT FAILURE co sie dzieje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 ja ostatnio mialem podobny problem, nie pamietam czy ten sam komunikat. Sforamtowalem dysk na fat32 instalka winME i potem dopiero zalozylem xp na to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Masz nie-bootowalnego cd z winem. Zastartuj z dyskietki systemowej win98 z obsługą CD-ROM i napisz x:i386winnt.exe, gdzie x jest literą twojego CD-roma w którym masz płytę z WinXP. Jeżeli wiesz, że płyta z Win jest bootowalna, to sprawdź, czy twój CD-ROM jest na masterze (dowolnego kanału IDE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hayes_ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 ok dzisiaj zainstalowalem xp na 98 ale nastepnym razem juz postapie wg rady dziex :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Masz nie-bootowalnego cd z winem. Zastartuj z dyskietki systemowej win98 z obsługą CD-ROM i napisz x:i386winnt.exe, gdzie x jest literą twojego CD-roma w którym masz płytę z WinXP. Jeżeli wiesz, że płyta z Win jest bootowalna, to sprawdź, czy twój CD-ROM jest na masterze (dowolnego kanału IDE) zapomniałeś napisać o smartdrajwie, jak go nie załaduje to bedzie mu sie przez tydzień instalowało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 XP na golego kompa mozna tez zainstalowac za pomoca jego dyskietek startowych (bodajze 6 ich jest) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 zapomniałeś napisać o smartdrajwie, jak go nie załaduje to bedzie mu sie przez tydzień instalowało Racja, ale robienie dyskietek startowych i a później wczytywanie ich zaimuje chyba dłużej, zwłaszczam, jak ich 6 jest, jak mówi Al Bundy...a można tego SmartDrive uruchomić inaczei niż z dyskietek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 uruchamiasz z dyskietki startowej win98, wkładasz płyte instalacyjną win98, w katalogu instalacyjnym jest smartdrv, odpalasz, zmieniasz płytki i lecisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 uruchamiasz z dyskietki startowej win98, wkładasz płyte instalacyjną win98, w katalogu instalacyjnym jest smartdrv, odpalasz, zmieniasz płytki i lecisz Jest, dzięki. Jakbyśmi powiedział, czy on się zawiera tylko w smrdrv.exe, czy też potrzebuje jakiegoś dll/cab, bo mam nie-bootowalnego 2000 i bym sobie przekopiował na płytkę tego smarta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 wystarczy samrtdrajw, bez niczego innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 decnis_600 Gratuluje Nowej Zaszczytnej Funkcji! :P Szkoda tylko, ze kosztem Grzesia :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 decnis_600 Gratuluje Nowej Zaszczytnej Funkcji! :P Szkoda tylko, ze kosztem Grzesia :? co do instalacji XP ok udalo mi sie uruchomic instalera spod dosa ale wyskakuje jakis blad dotyczacy ntdll.dll czy cos w tym stylu i napisane jest ze moge napotkac pozniej bledy wiec dalem sobie spokoj a co do irnlng to no coz ludzie ODCHODZA i PRZYCHODZA taka jest kolej rzeczy Pan Grzegorz popelnil blad (niczym graham przy podrabianiu rysunkow) i polecial za to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 decnis_600 Gratuluje Nowej Zaszczytnej Funkcji! :P Szkoda tylko, ze kosztem Grzesia :? co do instalacji XP ok udalo mi sie uruchomic instalera spod dosa ale wyskakuje jakis blad dotyczacy ntdll.dll czy cos w tym stylu i napisane jest ze moge napotkac pozniej bledy wiec dalem sobie spokoj a co do irnlng to no coz ludzie ODCHODZA i PRZYCHODZA taka jest kolej rzeczy Pan Grzegorz popelnil blad (niczym graham przy podrabianiu rysunkow) i polecial za to Tylko szkoda ze niektore poje.by ktore robia tylko zamieszanie, i wszczynaja klotnie nie maja szans poleciec, bo niestety BigBoss latwo poddaje sie presji. Wystarczy jeden priv od kolesia ktoremu zamknelo sie durny temat, a juz mod dostaje zje.be :? a koles sie cieszy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graham_Hayes Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 decnis_600 Gratuluje Nowej Zaszczytnej Funkcji! :P Szkoda tylko, ze kosztem Grzesia :? co do instalacji XP ok udalo mi sie uruchomic instalera spod dosa ale wyskakuje jakis blad dotyczacy ntdll.dll czy cos w tym stylu i napisane jest ze moge napotkac pozniej bledy wiec dalem sobie spokoj a co do irnlng to no coz ludzie ODCHODZA i PRZYCHODZA taka jest kolej rzeczy Pan Grzegorz popelnil blad (niczym graham przy podrabianiu rysunkow) i polecial za to Tylko szkoda ze niektore poje.by ktore robia tylko zamieszanie, i wszczynaja klotnie nie maja szans poleciec, bo niestety BigBoss latwo poddaje sie presji. Wystarczy jeden priv od kolesia ktoremu zamknelo sie durny temat, a juz mod dostaje zje.be :? a koles sie cieszy :? G. masz racje , mowisz o mnie , ale o mnie sprzed kilkunastu dni . Pokazalem kompletny debilizm i brak wyczucia ... popieprzone poczucie humoru... jednak teraz mi przeszlo . Powiem ci jednak ze byles nie fair . Owszem byles dobrym moderatorem ... zgadzam sie z wieloma twoimi zdaniami na temat durnych topikow ale zmiana tresci to jednak nietakt . Nie wiem ale ja nie mam nic do ciebie . Jestes wg mnie ok . A przypominanie o tym calym zajsciu w jakim kolwiek poscie jest conajmniej zalosne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 ehhhhh ja tam do grahama nic nie mialem :? Bardziej chodzilo mi o snapa i innych debili (allen3 ndx i tacy tam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...