mattnick Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Chłodzenie wodne mam dobre (przynajmniej z odczytu diodowego to wynika) bo w idlu mam ok 27 st. Dziwna sprawa staje się jak resetuję kompa albo włączam go powtórnie bez większej przerwy. Temperatura podskakuje do 33 st i za cholerę nie chce spaść...Wie ktoś co może być tego stanu rzeczy przyczyną ? Nie pisać proszę "nie resetuj kompa" i innych [ciach!]ien w tym stylu...płyta to abit nf7-s v2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 no tutaj wydaje mi sie ze mozna obwiniac tylko czujnik temperatury ;) Chyba ze masz miernik temperatury do wody, to sprawdz, ale nie widze przyczyny z jakiej miałby byc taki dziwny i nagły wzrost temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 przepięcie na diodzie ? Tylko problem, ze nie spada...zapuściłem liedyś nawet na budę wiatrak od spodu procesora i nic...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Proponuje wydac troche $ na Termometr przeplywowy i bedziesz mial stale monitorowana temp wody... U mnie na termometrze Tt w idlle 24C a max jaki zanotowalem to 29 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 No tak :P Bo kolega nie wie, że to był standard na Abicie... po pierwszym uruchomieniu wszędzie widniałą temp zanizona o pare stopni... po resecie temp wracała do "normy". Polecam topic o NF7... ;) Troche ja o NF7 wiem, więc prosze mi wierzyć, że to tylko jedna z wielu przypadłości tej płyty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Troche ja o NF7 wiem, więc prosze mi wierzyć, że to tylko jedna z wielu przypadłości tej płyty :P potwierdzam i to i to... Świter wracaj do nas!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Aż się łezka w oku kręci jak sobie o NF7 pomysle :) Żałuje, że mój Barton 2.7GHz poszedł do piachu... takto najlepiej było by sie zaopatrzyć w dobrego Abitka i FC... jako że s462 nie ma CB to by była zabawa :) Pozdrawiam NF7'kowiczów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 czyli nie pozostaje nic jak tylko kupić termometr mierrzący temperaturę wody...tylko co to mi da, jeśli nie będę miałjak zmierzyc temperatury cpu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 no da Ci temp wody :D zawsze jakis wskaznik :P ten termometr w NF7 jest zwalony i tyle :) Ja np wzialem poprawke na niego 10stC jak ustawialem temp shutdown i temp przy ktorej ma beeepac, ale ogolnie rzecz ujmujac to on jest do niczego :P kup termometr i wsadz w radiator jak chcesz mierzyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 w jaki radioator jak ja mam wc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 szit :D racja, mozesz jeszcze probowac wepchac taki waski termometr, tzn czujke miedzy laminat od proca a bloczek, ale obok rdzenia, tam jest troszke miejsca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 to jedyna opcja...tylko ile taki termometr $ stoi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 można też zamiast bawić się w termometr, wystarczy dać lekki nawiew w okolicy mosfetów - temperatura byłyskawicznie spada. KLIK u mnie pomogło, teraz temperatura wydaje się "realna". ~50*C na wc było "nierealne" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...