Skocz do zawartości
DaRoN

Gigabyte Ga-m51gm-s2g

Rekomendowane odpowiedzi

Siemacie. Wczoraj miałem okazję pobawić się tą płytą. W biosie F2 zero opcji O/C.

Po aktualizacji na F4 doszły timingi i dzielniki.

Moje pytanie dotyczy timingów pamięci:

Czym różni się Precharge Time od ROW Precharge Time?

W google jest tylko na temat ROW precharge Time

Czy jest to to samo co Trtw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios mam zaktulizowany na F4 Po wciśnięciu Ctrl+F1 dodaje mi tylko jedną opcję Advanced Chipset Features

[urlnw.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9397c4bcb9b0802.html"][img1tp://images2.fotosik.pl/90/a9397c4bcb9b0802m.jpg[/img][/url]

NO i jaki problem. Zmieniasz na Manual i masz dzielniki. AŻ cztery :? :mur: Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co sam by tego nie wymyslil? wiec siedz cichutko

Widocznie skoro pyta to samA by tego nie wymyśliła.

A Ty uciszać sobie możesz zwierzątko domowe lub pecka nie mnie. Od tego sa moderatorzy, a posty takie jak Twój kupę są warte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na drugi raz mysleć ! płyty GB do OC sa po prostu beznadziejne !!!! BEZNADZIEJNE!!!

nowe czy stare zawsze maja ten sam problem ... bootowanie, stabilność przy bardziej wyśrubowanych ustawieniach.

kompletne DNO

radze rozgladać sie za ASUSEM lub DFi ...

MSI, Gigabyte - niby to klasa sama w sobie, a problemów z niektórymi ich produktami tyle, ze mozna osiwieć za młodu

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi