Skocz do zawartości
fa2m

Problemy Z Dźwiekiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakupiłem ostatnio sobie zestaw komputerowy ( Asus P5B, Galaxy GF7900 GS, Zalman 1.2, 2x512 Geil Ultra, Intel Core Duo 6300). Dźwiek mam zintegrowany i to właśnie z nim mam kłopoty. Mianowicie, po zainstalowaniu sterów do wszystkiego co potrzebne zainstalowałem gre. Grałem przez jakieś 10 min po czym wyskoczyło mi okno z komunikatem ,, Wystapił problem z aplikacją Generic Host Process for Win32 Services i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy z kłopoty.,, :blink: Gry mi nie zamknęło tylko zminimalizowało, wiec włączyłem ją i dalej gram do wyskoczenia drugiego komunikatu, ,,Błąd pliku gry, zostanie zamknieta,, :mur: . ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m ją ponownie a tu dźwieku już nie ma, co lepsze ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m inną wyskakuje mi ,,Sound Error,, i tej włączyć nie moge wogóle. Robie restarta i znów zaczyna niby grać ale dźwiek jest tak jakby z echem, bardzo dziwny. Nast restart znów dźwiek jest normalny do wyskoczenia błedów i tak w kółko Macieju. Czego to może być wina? Co zrobić? Format? Serwis? Ustawienia? Z góry dzieki za odpowiedzi. Pozdro. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem formata i dźwieku nie mam wogóle. Dosatkowo błąd Win32 pojawił sie znowu. Stery zainstalowałem te zwykłe dołączone na płycie. Moglibyście podac link ze sterami najnowszymi do asus p5b? Zalezy mi na czasie bo jaesli dziś nic nie wykombinuje to jutro serwis. :cry: Z góry wielkie dzieki. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem żebyś ściągnął z netu najnowsze stery do dźwiękówki, bo czasem te dołączone są do kitu.

O zasilaczu nie pomyślałem, ale możliwe że jak kupiłeś gotowy zestaw w sklepie to wsazili ci jakiegoś Codegena 500W. Podaj jakiej firmy i jaki model masz zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprawdzić tego chipseta? Przy nagrzaniu chipseta bedzie wyskakiwał komunikat Win32?

palcem ;)

dotknij radiatora (wiatrak dziala?)

przy przegrzanym chipsecie bledy moga wystepowac

sterownikow szuka sie zawsze na stronie producenta.... :-|

http://support.asus.com/download/download....SLanguage=pl-pl

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to samo jest z soundblasterem :/

w serwisie powiedzieli mu ze wszystko jest ok (pewnie nawet nie sprawdzili)

a blad dalej wyskakuje cos z win32 :| i zanika dzwiek

nawet jak w necie buszuje :|

Edytowane przez guru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi