sansaba Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Witam! Mam BARDZO PILNY PROBLEM. Zdechła powyższa karta w trakcie flasha pod windą. Odpalam kompa na innej grafie pod PCI z bootowalnej płytki Win 98, mam tam wgrany program GVF1A ze stronki Gigabyta (ściągnięty razem z biosem o nazwie RX16P8DE.F2) wpisuję polecenie gvf1a -p RX16P8DE.F2 klepię enter i dostaję komunikat: this program run only in pure DOS mode - (może nie tej treści idealnie,nie mam go przed sobą teraz, ale właśnie o tym, że wersja programu Gigabyte Flash Utility GVF1A pracuje tylko w trybie czysto DOSowym) i koniec, nic się nie dzieje. Nie mogę też znaleźć innej wersji progsa w necie. Moja prośba jest następująca - jeśli coś robię źle - to co ?? Może jest jakiś inny program, który ruszy w trybie awaryjnym Win XP, lub z bootowalnej płytki (obojętne jakiej: Win 95, 98, ME, bootowalna wypalona w NERO), i którym będę mógł wgrać ten bios - nawet nie wiem co to za format ... Jeśli ktoś zechce mi pomóc, i napisać co zrobić krok po kroku i czym - będę wdzięczny. pozdrawiam sansaba Edytowane 17 Lutego 2007 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Post pisałeś już jakiś czas temu i co dało radę coś zrobić? Wracając do w/w problemu. Czemu nie zrobisz sobie dyskietki startowej z podstawowymi poleceniami DOS'a i nie dograsz do tego programu flasciach!ącego oraz pliku biosu? Dyskietkę można zwyczajnie przygotować w XP za pomocą opcji formatowania, po czym usuwasz utworzone w tym procesie wszystkie pliki za wyjątkiem: command.com / msdos.sys / io.sys - jeśli dobrze pamiętam te trzy wystarczą. Masz więc czystego DOS'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Post pisałeś już jakiś czas temu i co dało radę coś zrobić? Wracając do w/w problemu. Czemu nie zrobisz sobie dyskietki startowej z podstawowymi poleceniami DOS'a i nie dograsz do tego programu flasciach!ącego oraz pliku biosu? Dyskietkę można zwyczajnie przygotować w XP za pomocą opcji formatowania, po czym usuwasz utworzone w tym procesie wszystkie pliki za wyjątkiem: command.com / msdos.sys / io.sys - jeśli dobrze pamiętam te trzy wystarczą. Masz więc czystego DOS'a. Dało się - karta poszła na gwarę i wróciła działająca ;) Bez opłat ;) pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoras Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Poszła na gwarancję do sklepu czy do gigabyte'a pisałes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...