Roxas Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Mam 2 kompy na systemie windows xp. Jeden Matka posiada 2 karty sieciowej. Pod jedna karte jest podlaczony internet z osiedlowej sieci lan natomiast w druga wpiolem kabel ktory idzie bezposrednio do drugiego kompa. Na tym pierwszy dla tego polaczenia lan wlaczylem udostepnianie polaczenia sieciowego a na drugim kompie dalej niema neta :/ Mecze sie juz z tym od kilku godzin ktos wie czemu to niedziala ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Na drugim kompie też przeprowadź kreatora sieci i ustaw, że ten komputer korzysta z internetu poprzez bramę, a następnie zrestartuj obydwa komputery. Jeśli dalej nie będzie działało to wtedy na pierwszym jeszcze raz puść kreatora i udostępnij internet. Edytowane 26 Lutego 2007 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 witam sktetka cross uzyj kreatora ipconfig /all w konsoli na obu kompach i wklej zrzut na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxas Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Na drugim kompie też przeprowadź kreatora sieci i ustaw, że ten komputer korzysta z internetu poprzez bramę, a następnie zrestartuj obydwa komputery. Jeśli dalej nie będzie działało to wtedy na pierwszym jeszcze raz puść kreatora i udostępnij internet.Kreatory nic niepomogly ustawialem tez recznie ;) witam sktetka cross uzyj kreatora ipconfig /all w konsoli na obu kompach i wklej zrzut na forum Kabel skrosowany jest ;) Oto Screeny(z tego kompa na ktorym chce miec net) ale najpierw powiedzcie mi co to kurna jest ta brama internetowa (wczesniej tego niebylo - to jest na tym drugim kompie na ktorym chce miec neta ;)): Dobra a teraz ten drugi screen: ======================= Teraz skin z mojego kompa Matki na ktorym mam internet i ktory ma udostepniac neta: PS: Dodam jeszcze ze kompy sie widza w sieci z tego drugiego kompa moge wejsc na matke gorzej z matki na tamto bo ta siec w ktorej mam neta ma cosik wolna sambe i zawsze tak dlugo laduje sie otoczenie sieciowe ze sie wkoncu niewladuje ;) EDIT: Dobra to moze wy mi pokazecie co byscie zrobili zeby to dzialalo PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ CHCE ZEBY TO JESZCZE DZISIAJ DZIALALO EDIT2: Wyczyscilem ustawienia zrobilem kreatory na 2 kompach siec jest naeta dalej niema na tym drugim. W przegldarce mam strone glowna na google.pl i przy odpalaniu IE w tym pasku statusu na dole pisze trwa otwieranie 209.85.129.99 ale wkoncu wyskakuje niemozna wyswietlic strony. Wpisz sobie to IP na pasku adresu wyskoczy wam strona google.pl Edytowane 26 Lutego 2007 przez Roxas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Masz zły adre DNS ustawiony. Najlepiej sprawdź jakiś lokalny DNS a teraz na szybko spróbuj tego: 213.25.47.167 Edytowane 26 Lutego 2007 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxas Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Masz zły adre DNS ustawiony. Najlepiej sprawdź jakiś lokalny DNS a teraz na szybko spróbuj tego: 213.25.47.167 Na obu kompach ustawic ten DNS ??? PRzelecialem tez ten artykul http://www.spazma.easyisp.pl/porady/index....n=show&id=1 wiec co za tym idzie wlaczylem NetBIOS przez TCP/IP Wlasnie sprawdzam tego DNSa wczesniej tez przelecialem ten artykul http://www.spazma.easyisp.pl/porady/index....n=show&id=1 i jak tam pisali na obu kompach wlaczylem NetBIOS przez TCP/IP EDIT: Po wprowadzeniu tego DNSa nadal niema neta na tamtym kompie Edytowane 26 Lutego 2007 przez Roxas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...